به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، جريان سياسي اصلاح طلب براي سال آينده كار سختي را در پيش دارد و قصد هم ندارد تمام تخم مرغ هايش را در سبد روحاني بگذارد.
انتخابات سال آينده از حساسيت بالايي برخوردار است. همزمان با انتخابات رياست جمهوري، انتخابات شوراهاي شهر و روستا نيز برگزار خواهد شد. از همين رو اصلاح طلبان قصد دارند تا نتيجه حداكثري را كسب كنند و علاوه بر رياست جمهوري، اكثريت اعضاي شهر را در كلانشهرها هم به دست آورند.
به همین دلیل علاوه بر اقدامات ميداني حاميان دولت يازدهم در بسيج نيروها در شبكه هاي اجتماعي و به ويژه تلگرام و همچنین خريد صدها كانال، اصلاح طلبان نيز با توجه به درك فضاي سلبي آراي روحاني راهكارهايي را براي انتخاب مجدد وي و حتي معرفي نامزدهاي پوششي در دستوركار قرار داده اند.
يكي از واهمه هايي كه زعماي اصلاح طلب دارند اين است كه براساس نظرسنجي هاي صورت گرفته، آراي منفي روحاني به بالاي 40 درصد رسيده است و ضرورت معرفي كانديداي در سايه براي اين طيف باعث تكاپو براي معرفي نامزدهاي در سايه شده است.
احتياط ايجاب كرده كه اصلاح طلبان بر نام چند گزينه دست بگذارند و در کنارش همانند گذشته خطوط قرمزي نيز بر اسامي مانند عارف بكشند. این در حالیست که عدم تمایل به عارف اصلاح طلبان را با بحران گزینه روبه رو کرده است. اما مهمترين گزينه هايي كه برخی لیدرهای اصلاح با آنها صحبت کرده اند، علي مطهري و مسعود پزشكيان هستند.
گمانه زنی برای حضور جهانگیری به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان در انتخابات نیز بسیار بعید است زیرا وی حاضر نیست با روحانی به رقابت بپردازد. هر چند در عين حال گزينه جهانگيري با مقاومت هاي در ميان بخش های از اصلاح طلبان نیز مواجه شده است.
در سوي ديگر با وجود اصرار برخي از سران اصلاح طلب براي حضور مسعود پزشكيان،نائب رئيس مجلس در انتخابات رياست جمهوري، وي تاكنون چندان تمايلي به آن نشان نداده و خود را در حد و اندازهاي رياست جمهوري نمي داند. مولفه هايي كه از سوي زعماي اصلاح طلب براي اعلام كانديداتوري پزشكيان عنوان شده براين اساس است كه وي قادر به جذب آراي استان هاي آذري زبان است و همچنین وجهه مناسب تری نسبت به دیگر چهره های اصلاح طلب در تهران در افكار عمومي دارد.
شاید هم به همین دلیل بود كه پزشكيان در مصاحبه اخير خود با روزنامه آفتاب يزد حمايت هاي سنگيني از دولت يازدهم كرد و حتي دست به توجيه سازي حقوق هاي نجومي زد. اينكه آيا وي در آينده مجاب به حضور به عنوان نامزد پوششي روحاني شود، بستگي به شرايط خواهد داشت ولي با توجه به حمايت هاي بي مبناي پزشكيان از دولت يازدهم به نظر مي رسد وي در حال نزديك شدن به تصميم گيري نهايي است. در اين بين علي مطهري نيز در حال ارزيابي موقعيت براي آمدن يا نيامدن درعرصه انتخابات سال آينده است.
با توجه به شرايط موجود و آراي منفي روحاني به خاطر عملكرد ضعيف دولت در حوزه هاي اقتصادي، سياست خارجي و اجتماعي حضور نامزدهاي پوششي و در سايه در سال آينده غيرقابل اجتناب خواهد بود ولي اصلاح طلبان به دنبال آن هستند كه نامزد پوششي قابل اطمينان باشد و در مراحل حساس انتخابات با يك اشاره انصراف دهد، امري كه براي عارف در سال 92 با اكراه صورت گرفت و هزينه هاي بسياري براي جريان اصلاح طلب به دنبال داشت. اما مساله اساسی این است که اصلاح طلبان اولا گزینه های وفادار و مطیع و همسوشان شانسی در افکار عمومی ندارد و دوم نیز اینکه گزینه های هم که شانسی برای کاندیداتوری دارند افرادی نیستند که بتوانند کامل او را مدیریت کنند. البته از سال 92خود اصلاح طلبان نیز پذیرفته اند که ظرفیت وجودی شان برای معرفی کاندیدای مستقل نیست و فقط می توانند به عنوان متغییری در کم کردن و یا افزایش آرا در اختیار برخی کاندیداها باشند و ظاهرا به ایفای همین نقش برای انتخابات آتی بیشتر اجماع دارند.
منبع: جهان نیوز