به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، محمد علی باغستانی رئیس سازمان حفظ نباتات امروز در نشست خبری این سازمان به مناسبت دهه فجر اظهار کرد: فعالیت سازمان حفظ نبانات بر کیفیت، میزان تولید و سلامت محصول تولیدی کشاورزان اثرگذار است و این 3 هدف در تامین امنیت غذایی کشور تاثیرگذار است.
وی افزود: اگر برای مدیریت به آفات در کشور ورود نکنیم بر اساس آمارهای جهانی 40 درصد غذای تولیدی کشور توسط آفات از بین میرود به طوریکه در برخی از آفات خسارت صددرصدی خواهد داشت.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: سطح عملیات ما در 23 هزار هکتاب اراضی باغی و کشاورزی انجام شده است و با بیماریها، آفات و علفهای هرز مبارزه شده است.
باغستانی تصریح کرد: در سال جاری برآورد شده بود که با 800 هزار هکتار بیماری زنگ گندم مبارزه شود اما این رقم به 70 هزار هکتار کاهش یافت که با این امر در واقع شاهد صرفهجویی 730 هزار لیتر سموم شد.
وی اظهار کرد: میزان سنزدگی گندم در سال جاری کمتر از نیم درصد بود که این به معنی افزایش کیفیت گندم تولید شده کشور است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور اظهار کرد: برای مبارزه با علفهای هرز در کشور در 10 استان گرمسیر به مساحت 418 هکتار مبارزه انجام شد.
هشدار درباره تهاجم ملخهای صحرایی کشور
باغستانی یادآور شد: برای سال زراعی پیش رو نیز 2 میلیون و 200 هزار هکتار صرف مبارزه با سن گندم پیش بینی شده است که با توجه به اینکه زمستان نسبتا گرمی داشتهایم احتمال این بیماری بیشتر است.
وی با اشاره به وضعیت مناسب بارندگیها در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: در کانونهای ملخ صحرایی کشور میزان بارندگیها بالا بوده که این امر شرایط تهاجمی ملخها را فراهم میکند به همین منظور به استانهای کشور هشدارهای لازم داده شده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: در تماس با مدیریت بحران استانها و ستاد مدیریت بحران کشور تقاضای کمک شده است و باید 200 هزار هکتار سطح مبارزه با این پدیده را داشته باشیم.
باغستانی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه ملخهای مهاجر نیز از غرب کشور به ایران میآیند گفت: ملخهای مهاجر از غرب دریای سرخ شروع به حرکت کردهاند و به عربستان میآیند و بعد از آن با گذشتن از عمان در سال زراعی پیش رو به جنوب ایران وارد خواهند شد که سازمان جهانی فائو نیز در این زمینه به ایران هشدار داده است.
وی در پاسخ به این سؤال که ملخهای مهاجر به چه شکلی است، از خلیج فارس عبور کرده و به ایران میرسند گفت: این ملخها دریایی بوده و امکان عبور از آب را دارند و به طو رقطع قابل پیشبینی است که از خلیج فارس عبور کرده و به جنوب کشور بیایند.
ملخهای مهاجر در حال ورود به ایران
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور یادآور شد: این ملخها اگر در کانون مورد نظر مهار نشوند و به مرحله پرواز بیفتند قطعا وارد مدار کشور خواهد شد و با ورود خود تمام سبزینههای موجود را از بین میبرند.
منبع: تسنیم