به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، سه سال پس از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی، اجرای این سیاست همچنان روی کاغذ مانده است.
روزنامه جام جم در گزارشی نوشت: اکثر کارشناسان معتقدند دولت، کارنامه موفقی در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نداشته است. دکتر لطفالله فروزنده، اقتصاددان درباره نحوه اجرای بندهای مربوط به کنترل واردات در سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفت: اشکال عمدهای که در دولت وجود دارد رویکرد اقتصادی است که بیشتر متمایل به واردات است.
وی با اشاره به تأکید اقتصاد مقاومتی بر درونزا و برونگرا بودن افزود: حمایت و توسعه تولید یکی از ارکان این سیاستها بوده، اما متأسفانه اقدام مؤثری را در رونق اقتصادی شاهد نیستیم و رکود ایجاد شده مشکلات عدیدهای را به وجود آورده که تبعات آن بیکاری و تعطیلی کارخانههاست.
فروزنده تأکید کرد: برخلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی، واردات رونق پیدا کرده و کالاهای بیارزشی وارد کشور میشود که نیاز مردم نیست.
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز معتقد است: یکی از چالشهای ما در اقتصاد، منفعل بودن بخش اقتصادی وزارت امور خارجه است، اما سفرای کشورهای دیگر زمانی که به ایران میآیند، اولین کاری که میکنند، نمایندگان اقتصادی خودشان را میآورند.
پورابراهیمی به یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی مبنی بر افزایش سالانه سهم صندوق توسعه ملی تا کاهش و قطع وابستگی بودجه به نفت هم اشاره کرد و گفت: تحریمها علیه ایران نوعی توفیق اجباری بود که سال 94 در اقدامی بیسابقه، فقط 25 درصد بودجه وابسته به نفت بود، اما زمانی که دوباره صادرات نفت خام زیاد شده، شاهد افزایش سهم نفت در بودجه هستیم که خلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
سید ناصر موسوی لارگانی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم عنوان کرد: اگر در طول سالهای اخیر به نام سالهایی که مقام معظم رهبری در نظر داشتند، عمل میکردیم اکنون قطعاً اقتصاد بیمشکل بود.
یکی از مسائلی که مقام معظم رهبری تأکید کردند دولت باید برخودش حرام کند، این بود: کالایی که در کشور تولید میشود نباید از نوع مشابه خارجیاش استفاده شود، اما امروز شاهد واردات بیرویه برخی کالاها هستیم که در حجم انبوه صورت میگیرد و دولت اقدام قابل توجهی که بتواند کشور را از واردات نجات دهد، انجام نداده است.
وی با تأکید بر این که با اجرای اقتصاد مقاومتی هیچ تهدید و تحریمی نمیتواند ایران را از پا در بیاورد، تصریح کرد: اکنون شاهد واگذاری تهیه غذای قطارهای خودمان به یک شرکت اتریشی هستیم و با این رویکرد نباید توقعی داشت. قراردادهای نفتی که بسیار بحثبرانگیز بود و در حالی که شرکتهای ما توان لازم را برای توسعه پارس جنوبی دارند، این طرحها را به کشورهای دیگر واگذار میکنیم. این گونه اقدامات به معنای مقابله با اقتصاد مقاومتی است که متأسفانه در سالهای اخیر تنها شعار آن را شنیدهایم.
منبع:کیهان