به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، بیش از دو سال از اظهار نگرانی وزیر بهداشت از افزودن روغن پالم به محصولات لبنی در برخی کارخانه های تولید این محصولات نگذشته که خبر میرسد واردات این محصول به کشورمان در یک سال اخیر رشد دو برابری را تجربه کرده است.
بر اساس آمار گمرک واردات روغن پالم به کشور در نیمه نخست امسال با رشد ۱۱۰ درصدی به ۱۷۹ هزار تن رسیده است و بالغ بر ۱۲۵میلیون دلار روغن پالم وارد کشور شده است.
درحالی که در ۶ماهه نخست سال ۹۴، واردات روغن پالم به کشور ۸۵هزار تن و ارزش آن ۶۵میلیون دلار بوده است.
وجود پالم در محصولات مختلف غذایی من جمله لبنیات اتفاقی است که میتواند کابوس آن دسته از هموطنانمان باشد که پس از افشاگری وزیر بهداشت در خصوص افزودن این روغن به لبنیات، چشم انتظار معرفی عاملان این اتفاق، رسوایی کارخانه های متخلف و البته محاکمه تمامی افراد دخیل در رقم خوردن این اتفاق عجیب بودند، اما هرگز در این باره خبری نشنیدند.
این نگرانی های مردم درباره روغن پالم به حدی جدی است که میبینیم برخی تولیدکنندگان با سوءاستفاده از آن، «بدون پالم» بودن را مزیتی برای محصولات خود بر میشمارند و حتی در تبلیغات تلویزیونی بر آن تأکید دارند تا بلکه به این روش، بر میزان فروش محصولاتشان بیفزایند
وزیر بهداشت در دوسال قبل بارها و بارها بر خطرناک بودن روغن پالم تأکیده کرده است و در مرداد ماه سال 95 در ایان باره گفت:« برخی تولیدکنندگان به جای چربی در محصولات لبنی به خصوص در شیرها و ماستهای تولیدی خود از روغن پالم استفاده میکنند که علاوه بر تخلف و تقلب، سلامت مردم را به خطر میاندازند.»
سخنگوی دولت نیز در مهرماه سال 93 در اینباره گفت: « عدهای انتقاد کردند که پرداختن به روغن پالم ممکن است اثرات سوء در صادرات داشته باشد؛ موظفیم غذای سالم را چه برای هموطنان و چه برای صادرات، تامین کنیم.»
با وجود همه این تأکیدات و نگرانیهای مردم از روغن پالم که حتی در شیرخوراکی آنها هم وجود دارد در نیمه اول سال 95 شاهد افزایش دوبرابری واردات پالم بوده و پس از آن در مهرماه سال 95 در سفر رئیس جمهور به مالزی شاهد اتفاقات جدیدی بودیم که در زمینه واردات پالم رقم خورد.
روحانی در نشست مطبوعاتی خود در کوآلالامپور با حضور«محمد نجیب رزاق» به موضوع روغن پالم که مالزی یکی از صادرکنندگان آن است، اشاره و با بیان اینکه نخستوزیر مالزی اشاره دارد که مالزیاییها از این روغن استفاده میکنند و سلامتی آنان نیز خوب است، گفت: برای تبیین ویژگیهای این روغن از لحاظ سلامتی، ما منتظر سفر هیئتی از طرف مالزی به ایران هستیم.
دیناروند معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو پیش از این در باره این روغن گفته بود: « روغن پالم به دلیل آسیبهایی که به سلامتی میزند از قبیل گرفتگی عروق کرونر و حتی بروز برخی سرطانها توصیه میشود که این روغن کمتر استفاده شود.» گفتنی است بیماری قلبی و عروقی از مهمترین علل مرگ در ایران است و استفاده از آن مخاطره آفرین است.
مسعودی عضو انجمن علمی طب سنتی در واکنش به این تصمیم ریاست جمهوری درباره واردات پالم گفته است:«مصرف روغن پالم در کشور مالزی شاید به دلیل تناسب با مزاج آن ها، مجاز باشد؛ به این صورت که در مالزی آب و هوای گرم کمک می کند که این روغن در بدن مردم آن منطقه رسوب زیادی نداشته باشد اما واردات این روغن به کشور ما بدون در نظر گرفتن اقلیم و مزاج افراد سبب انسداد جگر، طحال و قلب و عروق می شود»
با تمام این مسائل و واکنشها، صدای مردم به جایی نرسید تا هیئت تجاری از کشور مالزی وزیر کشاورزی این کشور نیز به همراه هیئتی به ایران آمده است تا شرایط صادرات این محصول به ایران را بهبود بخشد و بر حجم آن بیفزاید.
در این ارتباط سفارت مالزی برنامهای در محل هتل اسپیناس تهران برگزار کرده بود تا وزرای دو کشور با یکدیگر ارتباط و گفتوگوی دوجانبه داشته باشند اما این مراسم به دلایل نامعلوم برگزار نشد و معاون وزیر کشاورزی مالزی و مدیر کل دفتر پالم وزارت کشاورزی مالزی در این مراسم حضور یافتند و به سؤالات خبرنگاران بدون حضور وزرا پاسخ دادند. مالزی برای رفع نگرانیها که درباره مصرف پالم در ایران وجود دارد قصد دایر کردن یک دفتر درباره پالم در ایران را دارد و درباره آن به تبلیغ بپردازد.
با وجود تمام مضراتي كه اين روغن روغن براي مردم دارد اما به گمان ميرسد كه وزارت بهداشت نيز درگيرر اين سياسي كاريها شده و به مخاطره افتادن جان مردم را با واردات پالم معامله كرده است.
این صحبت های ضد و نقیض بین مقامات دولتی و کارشناسان بهداشت در حالی مطرح می شود که بر اساس شنیده ها مالزی تنها در حالی حاضر به خرید نفت از ایران است که مقامات کشور نیز در ازای آن اجازه واردات روغن پالم را بدهند. در واقع در مقابل فروش سرمایه ملی ما باید کالایی را وارد کنیم که مستقیماً با سلامتی مردم کشور سر و کار دارد.
افتتاح دفتر منطقه ای این روغن در ایران نیز یکی دیگر از دستاوردها و توافقاتی است که بین مسئولین ایران و مالزی صورت گرفته است.
حال باید پرسید دولتی که مدعی بود می تواند با گفتگو راه های همکاری با دنیا را باز کند چطور حتی نتوانسته است که در گفتگو با مقامات مالزیایی معامله کالا به کالا را نپذیرد و سلامتی مردم را به مخاطره نیندازد.
منبع:ماهتاب آنلاین