اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی شمس اردکانی امروز در ششمین کنفرانس بین المللی «رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی» که به میزبانی دانشگاه تهران در حال برگزاری است، خواستار ایجاد کریدورهای انرژی در سرپل های مبادله انرژی شد و گفت: در این راستا می توان یک منطقه ویژه مبادله انرژی با مشارکت ایران و کشورهای همسایه توسط کسانی که علاقه مند به این حوزه هستند، به عنوان متصدی ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه داشتن همسایگان متعدد برای ایران یک نعمت است، تصریح کرد: اگرچه ایران یک کشور قاره ای مانند برزیل و روسیه نیست، اما ما 14 همسایه بلافصل داریم که می توانیم مبادلات انرژی را با این کشورها انجام دهیم.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با بیان اینکه توسعه چرخه های انرژی با توسعه کریدورهای ترانزیت، توسعه ارتباطات ریلی با کشورهای همسایه و توسعه توریسم منطقه ای امکان پذیر است، گفت: طی 40 تا 50 سال گذشته تاکنون شبکه های برق، گاز و انرژی در دور تا دور کشورمان ایجاد شده و کمتر کشوری است که دارای این ظرفیت است، بنابراین باید بتوانیم با بهره برداری از این امکان ارتباط خود را با کشورهای همسایه تقویت کنیم.
شمس اردکانی تفاوت اقلیمی شمال و جنوب کشور و همچنین تفاوت اقلیمی بین کشورهای شمالی و جنوبی کشورمان یک ظرفیت محسوب می شود، افزود: مثلا پیک مصرف انرژی همسایگان شمالی ما در زمستان و پیک مصرف همسایگان جنوبی کشورمان در تابستان است؛ که در این راستا وزیر انرژی روسیه اظهار کرد که ما می توانیم با ایران 20 هزار مگاوات برق مبادله کنیم.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه با وجود شرکت های مهندسی و توانمندی در دکل سازی و دیگر توانمندی ها و اراده ملی امکان ایجاد شبکه های اتصال را در کشور داریم، اظهار کرد: این ظرفیت ها بالاترین ضریب امنیت ملی ما محسوب می شوند، بنابراین باید با استفاده از آنها از تفاوت پیک فصلی با کشورهای همسایه بهترین استفاده را ببریم.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران اختلاف افق کشورمان با کشورهای همسایه را یکی دیگر از مزیت های ایران دانست و افزود: به عنوان نمونه در زمانی که کشورمان بعدازظهر است در کشور تاجیکستان سر شب شروع می شود و در استانبول سر ظهر است؛ بنابراین باید از این ظرفیت نیز برای تبادل انرژی با کشورهای همسایه استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه مبادله انرژی باعث کاهش قیمت واحد انرژی به ویژه در غرب می شود، تصریح کرد: نگهداشت انرژی یعنی امکان ایجاد اشتغال و این در حالی است که امروز کشورمان دارای دو سرمایه انرژی و نیروی انسانی است، بنابراین باید با استفاده از منابع انرژی برای نیروی انسانی شغل ایجاد کنیم.
شمس اردکانی قیمت واحد گاز، برق و انرژی را در سراسر کشور یک عمل سفیهانه دانست و اظهار کرد: این توطئه را سفیر انگلستان در کشورمان رقم زد.
وی با تاکید بر اینکه مسیرهای تبادل انرژی با کشورهای همسایه باید مسیرهای عقلایی باشد، اظهار کرد: می توانیم از روسیه تا منتهی علیه جزیره العرب برای مبادله 40 هزار مگاوات برق ظرفیت سازی کنیم که با این ظرفیت سازی پایداری شبکه نیز در کشورمان بالا می رود، البته شبکه برق در ایران یکی از پایدارترین شبکه ها در منطقه است.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با بیان اینکه پایداری شبکه برق در ایران یک سرمایه برای ما و همسایگان مان محسوب می شود، گفت: این سرمایه موجب افزایش ضریب امنیت در ایران محسوب می شود و همین مسئله باعث مایوس شدن کسانی که علیه ما خیانت می کنند و متاسفانه تعدادی از آنها نیز ایرانی هستند، می شود.