اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه امیرکبیر یکی از فعالترین دانشگاه های کشور می باشد و بر همین اساس پژوهشکده های وابسته به این دانشگاه، در امر پژوهش پیش قدم هستد.
به همین منظور با فعالیت برخی از این پژوهشکده ها آشنا می شویم:
پژوهشکده انرژی
دانشگاه صنعتی امیرکبیر پژوهشکده انرژی را با هدف توسعه فن آوری های تولید و مصرف انرژی های تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر در سال 1376تاسیس کرد. این پژوهشکده دارای موافقت اصلی در سال 1377 و موافقت قطعی در سال 1383 از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد.
ایجاد قطب پژوهشی در راستای بهینه سازی تولید و مصرف انرژی در سطوح کشوری و بین المللی، انجام پروژه های تحقیقاتی به صورت بنیادی و کاربردی در زمینه مدیریت مصرف انرژی در بخش های صنعت و حمل و نقل، ساختمان و مسکن، کشاورزی و نیروگاه ها، انجام پروژه های علمی و فنی و ارتباط مناسب با صنعت، جهت شناخت نیازهای علمی و تحقیقاتی کشور در زمینه مدیریت مصرف انرژی در بخش های مختلف، ایجاد بستر مناسب جهت تربیت پژوهشگر در زمینه های تخصصی مرتبط، انتقال دانش و فناوری نوین در زمینه انرژی از کشورهای پیشرفته به داخل کشور، برگزاری سخنرانی و کارگاه تخصصی و سمینار با همکاری سازمان های ذیربط برای انتقال دانش و دستاوردها و چاپ و انتشار کتب، مقالات و دستورالعمل در زمینه های تخصصی مرتبط از جمله اهداف این پژوهشگاه می باشد.
از زمینه های تحقیقاتی آن می توان به انجام خدمات پژوهشی و مشاوره ای در خصوص چگونگی مدیریت مصرف انرژی در مراکز صنعتی، مصارف خانگی، خدماتی و بازرگانی کشور، انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی جهت تولید و مصرف بهینه انرژی های تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر، توسعه و اشاعه فرهنگ تولید و مصرف انرژی به منظور متعادل نمودن سرانه مصرف انرژی متناسب با سطح توسعه کشور، تعیین شدت مصرف انرژی در صنایع و نیروگاه ها و بخش های حمل و نقل، کشاورزی، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی در بخش های مربوطه، پژوهش با تمرکز بر فناوری های با راندمان بالای انرژی، کاربرد روش تولید هم زمان سرما، گرما و نیرو CCHP در مجتمع های مسکونی و صنعتی و پیشبرد مطالعات مربوط به ساختمان هوشمند اشاره کرد.
اهم پروژه های تحقیقاتی
امکان سنجی فنی – اقتصادی طرح CCHP حرم مطهر حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) و نیز شهر پرند
تعیین شاخص انتشار آلایندگی از کلیه نیروگاه های مختلف کشور
تدوین استاندارد مصرف و برچسب انرژی برای گرمکن های صنعتی گازسوز
بررسی و مدل سازی پدیده خوردگی در خطوط لوله زیر دریا
توسعه دانش فنی تبدیل نفت خام سنگین به فرآورده های سبک
اصلاح تیرگی مایعات گازی در منطقه آغار و دالان
تهیه و توسعه نرم افزار برای شبیه سازی و تحلیل داده های چاه آزمایی مخازن نفت و گاز بر پایه مدل های تحلیلی و عددی
ممیزی انرژی در کارخانه شیشه مینا و شیشه همدان
بررسی سرعت مجاز گاز در لوله های انتقال گاز طبیعی
تدوین استاندارد معیار مصرف انرژی در فن کویل ها
تهیه نرم افزار جریان چند فازی داخل Casing و لوله های انتقال
انجام مطالعات Bench Marking برای شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی
تعیین استاندارد مصرف انرژی چیلر
تعیین استاندارد مصرف انرژی آبگرمکن برقی
پژوهشکده محیط زیست نیز در سال 1381 برای ارائه راهکاری علمی برای معضلات زیست محیطی تاسیس شد. این پژوهشکده دارای موافقت قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1391 می باشد.
انجام مشاوره و طرح های پژوهشی، کاربردی و توسعه ای در زمینه محیط زیست، ارتباط مناسب با سازمان حفاظت محیط زیست جهت کمک به شناخت و حل مسائل زیست محیطی، انتقال تکنولوژی زیست محیطی و بومی سازی آن در جهت ارتقای سطح دانش فناورانه، ارتباط با محققین و متخصصین ایرانی و خارجی در حوزه محیط زیست، آشنا نمودن و ارتقای دانش کارشناسان و متخصصان شاغل در صنایع مرتبط با نگرش ها، نوآوری ها، اصول علمی محیط زیست، انجام خدمات مشاوره علمی و فنی در زمینه های مرتبط، برگزاری سمینارهای تخصصی، ملی و بین المللی و دوره های آموزشی مرتبط و انتشار مقالات، نشریات، جزوات و کتب تخصصی از جمله اهداف این پژوهشکده می باشد.
زمینه های تحقیقاتی پژوهشکده محیط زیست:
مشارکت در امر فراهم سازی و زمینه های توسعه تحقیقات، نوآوری، انتقال و جذب فناوری در راستای توسعه پایدار
جلب مشارکت سازمان محیط زیست و ادارات محیط زیست سایر سازمان ها جهت اخذ مجوز در زمینه ساماندهی رودخانه ها و جمع آوری آب های سطحی
مطالعات و ارائه طرح برای مدیریت و پیشگیری از آلودگی هوا
تهیه دستورالعمل های ارزیابی زیست محیطی پروژه های عمرانی درون شهری (بزرگراه، پل، تونل و کانال جمع آوری روان آب)
تدوین استانداردهای مرتبط با مدیریت بهینه پسماندهای شهری، ویژه و بیمارستانی و صنعتی
تدوین استانداردهای مرتبط با آلودگی آب های سطحی و زیرزمینی، آلودگی هوا و خاک
تغذیه آبخوان منطقه های شهری به وسیله طراحی و اجرا مخازن ذخیره یا حوضچه های مصنوعی
تحقیق در مورد بکارگیری روش های جدید در بازیافت، تبدیل و دفن مواد زائد
بررسی روش های بهبود مدیریت کیفیت منابع آب از نظر حفاظت حوزه های آبریز به منظور جلوگیری از ورود آلاینده های طبیعی، شهری، صنعتی، کشاورزی، دامی و ... به منابع آب.
تصفیه و مصرف دوباره روان آب های حاصل از بارندگی (سقف های سبز، تکنیک های مدیریت دبی در بارش و ...)
این پزوهشکده فعالیت های مختلفی را در جهت رفع ریز گردهای غرب کشور انجام داده و رفع گرد و غبار قسمت های غربی کشور از جمله اهداف مهم پژوهشکده محیط زیست می باشد.