به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، مشاور اقتصادی روحانی میگوید دولت عملاً از ثروتمندان مالیات نمیگیرد.
به گزارش روزنامه جوان، مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور میگوید 28 درصد از 560 هزار میلیارد تومان هزینه مصرفی کشور را که بالغ بر 157 هزار میلیارد تومان میشود، دهک دهم خرج میکند. مسعود نیلی با بیان اینکه از قشر ثروتمند جامعه مالیات نمیگیریم، گفت: دهک دهم درآمدی، 28 درصد از کل هزینهها را دارد و در سال 94 هزینه مصرفی که 560 هزار میلیارد تومان بوده، دهک دهم 28 درصد آن را خرج کرده است.
مشاور اقتصادی رئیس جمهور افزود: اگر به جای 3 درصد 10 درصد از این دهک مالیات بگیریم، 15 هزار و 700 میلیارد تومان و اگر 20 درصد باشد، 31 هزار و 400 میلیارد تومان و اگر 30 درصد اخذ شود 47 هزار و 100 میلیارد تومان مالیات خواهد بود.
وی با بیان اینکه در انگلیس از این دهک 40 درصد و در دانمارک 50 درصد مالیات اخذ میشود، تصریح کرد: عملاً از قشر ثروتمند جامعه مالیات نمیگیریم، باید در مالیات از سمت بنگاهها به سمت خانوار برویم.
وی گفت: فقط حدود 3 درصد از دهک دهم جامعه مالیات میپردازند. وی به اهمیت مالیات در تأمین مخارج دولت برای عرضه کالاهای عمومی و کمکهای اجتماعی دولت به جامعه و همچنین نقش پر اهمیت مالیات در خروج از رکود اشاره کرد و افزود: اکنون در کشور باید به باز توزیع مالیاتی توجه شود به گونهای که پرداخت مالیات برای افراد ثروتمند و کم درآمد متعادل و متوازن شود و این چنین نشود که افراد ثروتمند نقشی در مالیات نداشته باشند.
به گزارش «جوان»، در حالی که متوسط هزینه غیر خوراکی ثروتمندترین دهک شهری در سال 94 بالغ بر 60 میلیون تومان رسیده است اما میزان هزینه غیر خوراکی فقیرترین دهک شهری در سال مذکور به 500 هزار تومان هم نمیرسد که این امر نشان میدهد فقرا هر درآمد اندک خود را صرف هزینههای معیشت و خوراکی میکنند. متوسط هزینه غیر خوراکی سالانه یک خانوار شهری نشان میدهد که دهک دهم به عنوان ثروتمندترین دهک موجود در کشور در سال 92 بالغ بر 43 میلیون و 754 هزار تومان بوده است که این هزینه در سال 93 به محدوده 52 میلیون تومان رسیده است و در سال 94 نیز تا مرز 60 میلیون تومان جهش داشته است.
منبع: کیهان