اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مدیریت فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر مجموعه ای است پویا که نخبگان دانشگاهی را در جهت تبدیل ایده به محصول یاری می نماید.
در این راستا، این مجموعه ضمن ترویج فرهنگ کارآفرینی در سطح دانشگاه تلاش می کند تا با شناسایی نخبگان مستعد و جذب ایده های ناب و انجام حمایت های مادی و معنوی، مقدمات لازم برای تبدیل آنها به شرکت دانش بنیان موفق را فراهم آورد.
حسین حسینی تودشکی، مدیر کل فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص فعالیت های این مرکز گفت: مدیریت فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان در کشور و با هدف ارتقا و تبدیل ایده های تحقیقاتی – فناورانه اساتید، دانشجویان و متقاضیان خارج از کشور به محصول تجاری سازی و تولید ثروت در دانشگاه، فعالیت های خود را در سه بخش کارآفرینی و شتاب دهنده ها، مرکز رشد و مرکز هدایت شرکت های دانش بنیان انجام می دهد.
وی افزود: تا بهمن ماه 1395 این مدیریت تعداد 20 شرکت در سطح پیش رشد و بیش از 30 شرکت در سطح رشد و دانش بنیان را تحت پوشش داده است. همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه به منظور ارائه خدمات به شرکت هایی که نیاز به فضای تولیدی دارند، در حال تکمیل و راه اندازی می باشد. این مدیریت با هدف انتقال تجربیات جهانی و نیز بازیابی بین المللی در حال توسعه همکاری های بین المللی خود با پارک های علم و فناوری معتبر خارج از کشور می باشد.
حسینی در پایان خاطر نشان کرد: امید آنکه با همت کارشناسان کوشا و دلسوز در این مدیریت زمینه های ارتباط بین صنایع و پروژه های تحقیقاتی دانشگاه و ایجاد اشتغال و رفاه برای فارغ التحصیلان فراهم گردد.
اما بد نیست با این مجموعه و عملکرد های آن آشنا شویم:
مدیریت فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر از زیر مجموعه های معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه می باشد. هدف این مجموعه تبدیل نوآوری ها و دستاوردهای علمی به فناوری ها و محصولات مورد نیاز کشور و شکل دهی شرکت های دانش بنیان می باشد. این مدیریت از بخش های کارآفرینی، شتاب دهنده ها، رشد و هدایت شرکت های دانش بنیان تشکیل یافته است.
مرکز کارآفرینی
فعالیت های این مرکز بر ایجاد و تقویت تفکر و روحیه کارآفرینی در دانشجویان و فارغ التحصیلان جوان متمرکز می باشد تا آنها به این ترتیب با اتخاذ دیدگاهی راهبردی، توانایی تنظیم و تعیین اولویت های خود را برای مسیر حرفه ای و شغلی کسب نمایند. فعالیت های انجام شده در این مرکز، زمینه مناسبی را برای تجاری سازی دارایی های فکری حاصل از دانش و تجربه اساتید و دانشجویان فراهم می آورد.
فعالیت ها
آموزش در کارآفرینی: برگزاری سمینارها و کارگاه های آموزشی، تشکیل بانک اساتید، تهیه بانک های اطلاعاتی آموزشی و ...
ترویج در کارآفرینی: برگزاری رویدادها و نشست های کارآفرینی، برگزاری جشنواره های معرفی دستاوردهای نوآورانه، ایجاد کتابخانه تخصصی کارآفرینی و ایجاد شبکه های نوآوری.
شتاب دهنده ها
شتاب دهنده (Accelerator) افراد صاحب ایده را در مراحل ابتدایی شکل گیری ایده از لحاظ مالی، فکری و تجربه حمایت کرده و نکات مهم آموزشی لازم را در کمترین زمان به آنها ارائه می کند.
در حال حاضر دو مجموعه شتاب دهنده در مدیریت فناوری و توسعه نوآوری شکل گرفته است:
1.مرکز توسعه فناوری سامسونگ – دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
مرکز توسعه فناوری سامسونگ – دانشگاه صنعتی امیرکبیر (Samsung – AUT Tech) با همکاری شرکت Samsung Gulf Electronics FZE به عنوان فضایی برای شکل دهی و شتاب دهی ایده های مربوط به حوزه های آی تی، آی سی تی، سلامت محیط زیست و انرژی می باشد.
این مرکز، فضا، سرمایه استراتژیک، ارتباطات و دانش مورد نیاز، آموزش و خدمات مربی گری را در مرحله پردازش ایده ها به منظور ارتقا و اثربخشی آنها فراهم می آورد.
2.مرکز نوآفرینی فردا (فینوا):
فینوا (Finnova) مخفف Fintech lnnovation Nova می باشد که پروژه جدید شرکت تجارت الکترونیکی ارتباط فردا است و در حوزه های شتاب دهنده، فضای همکاری مشترک و سرمایه گذاری ارزش آفرین فعالیت دارد. این مرکز در بخش شتاب دهنده بر توانمندسازی استارتاپ های مبتنی بر نوآوری های مالی تمرکز دارد و در فضای همکاری مشترک، اقدام به ترویج فرهنگ کار گروهی نموده است.
مرکز رشد
مرکز رشد از ایجاد و توسعه کسب و کارهایی که اهداف اقتصادی مبتنی بر دانش و فناوری دارند و در قالب واحدهای نوپای فعال تشکیل شده اند، حمایت و پشتیبانی می کند.
اهداف:
بسترسازی جهت تجاری کردن دستاوردهای تحقیقاتی
کمک به رونق اقتصاد محلی مبتنی بر فناوری
ایجاد فضای لازم جهت گسترش و رشد واحدهای کوچک و متوسط دانش مدار و فناور فعال در زمینه های فناوری
بسترسازی به منظور ایجاد فرصت های شغلی مناسب جهت جذب کارآفرینان و دانش آموختگان دانشگاهی در زمینه های فناوری
تولید و توسعه محصولات و فرآیندهای فناوری قابل عرضه به بازار
شرایط و معیارهای پذیرش:
وجود نیروهای مدیریتی و متخصص در حوزه ایده محوری
تثبیت ایده و قابل اجرا بودن آن
وجود نوآوری و خلاقیت در طرح
سطح فناوری طرح
سوددهی اقتصادی
توانایی کسب بازار
امکان دسترسی به دانش فنی
عدم وجود منع قانونی و حقوقی در روند اجرای طرح
وجود نمونه آزمایشگاهی، نیمه صنعتی یا صنعتی
خدمات و حمایت ها:
خدمات استقرار
خدمات کارگاهی و آزمایشگاهی
خدمات آموزش و مشاوره
خدمات ارزیابی و نظارت
حمایت مالی و معنوی
مرکز هدایت شرکت های دانش بنیان
این مرکز در ادامه فعالیت های مراکز کارآفرینی و رشد، ماموریت خود را پذیرش، غربال، گزینش و حمایت از شرکت های دانش بنیان خروج یافته از مرکز رشد و شرکت های دانش بنیانی که توسط اساتید فعال در حوزه تجاری سازی تاسیس شده اند، قرار داده است. در این بخش تجاری سازی فناوری های برتر و حاصل از تحقیقات و توسعه دستاوردهای دانشگاهی مورد حمایت قرار می گیرد.
خدمات و حمایت ها
ارائه خدمات مشاوره ای به فناوران به منظور بهبود محصولات و تهیه مدل کسب و کار طرح های فناوری
همکاری در تبیین مدل تجاری سازی فناوری ها
همکاری در شناسایی و رصد فناوری ها
بررسی و ارزیابی طرح ها و ایده ها و انتخاب طرح های با قابلیت سرمایه گذاری
شناسایی مشتریان فناوری (سرمایه گذاران) به منظور جذب آنها به عنوان همکار استراتژیک برای تجاری سازی یا واگذاری حق لیسانس فناوری به صورت دائم یا محدود
شناسایی مشتریان فناوری (صنعت)
کمک به عرضه محصولات توسعه یافته در بازار و یا فروش مصادیق مالکیت فکری
شناسایی نیاز صنایع تخصصی برای توسعه فناوری و تجاری سازی و مشارکت در توسعه و انتقال فناوری
ارائه خدمات تکمیلی تجاری سازی
کمک به ثبت حقوق مالکیت فکری و معنوی آی پی
کمک به ارائه خدمات حقوقی در مسیر تجاری سازی جهت اطمینان از حفظ منافع دانشگاه و صاحبان ایده در فرآیند تجاری سازی
بازاریابی و ارتباطات بین المللی