اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد در افتتاحیه دوازدهمین دوره مسابقات بینالمللی ربوکاپ آزاد ایران که امروز در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، با اشاره به ایجاد کنسرسیومی در دانشگاه آزاد در حوزه رباتیک گفت: به همت دکتر موسیخانی، رئیس دانشگاه آزاد قزوین کنسرسیومی متشکل از 22 واحد دانشگاه آزاد در حوزه رباتیک ایجاد شده است. اعضای این کنسرسیوم مقامات خوبی در رقابت های 2016 آلمان کسب کرده اند ؛ علاوه بر آن محققان دانشگاه آزاد توانستند خودروی برقی تولید کنند که سال گذشته از سوی رئیسجمهور رونمایی شد. توسعه این خودرو می تواند در راستای رفع مشکلات زیست محیطی و آلودگی هوای تهران موثر باشد.
وی افزود: افق های امیدبخشی پیش روی دانشگاه آزاد قرار دارد و امیدواریم که تا سال آینده ربات آتش نشان را عرضه کنیم، ضمن آنکه درصدد هستیم تا مدیکال ربات ها را برای انجام اعمال جراحی کاربردی کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه موضوع دانش بنیان در تاریخ معاصر بیش از 80 سال قدمت دارد، گفت: مهمترین نمونه های آن ایجاد سیلیکون ولی در آمریکا در سال 1938 است که با فعالیت شرکت اچ پی آغاز شد. پیشرفت کشورها مدیون فعالیت این شرکت دانش بنیان بوده که در سنوات اخیر با تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه توسعه شرکت ها و اقتصاد دانش بنیان، شاهد توسعه این شرکت ها در کشور هستیم.
وی ادامه داد: اقتصاد دانشبنیان زیربنای اقتصاد مقاومتی است؛ بر این اساس؛ خیزش و جنبش بزرگی در سراسر کشور برای توسعه شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد ایجاد شده؛ دانشگاه آزاد نیز گام هایی در این زمینه برداشته است. این دانشگاه به این نتیجه رسیده است که در طرح آمایش 10 ساله خود که از سال 1394 آغاز شده و تا سال 1404 ادامه دارد، یکی از اولویت های خود را اقتصاد دانش بنیان و تبدیل علم به ثروت تعریف کند.
میرزاده به اقدامات 400 واحد این دانشگاه در کشور و 12 واحد در خارج از کشور در زمینه توسعه شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر در این دانشگاه 13 مرکز رشد ایجاد شده که 1113 شرکت هسته و واحد فناور در آن مستقر هستند. تعداد محصولات تولیدشده از سوی این شرکت ها 1109 محصول است و ما درصدد هستیم با افزایش استانداردهای محصولات دانش بنیان خود نه تنها اقدام به رفع نیازهای کشور کنیم، بلکه در حوزه صادرات نیز فعال شویم.
وی بیان داشت: توسعه شرکتهای دانشبنیان و اجرای طرح «شفا» از استراتژی های این دانشگاه در سال جاری می باشد. علاوه بر آن کمک خواهیم کرد تا با همکاری همه دستگاه های مربوط، سطح استاندارد محصولات تولیدی محققان این کشور را قابل رقابت با نمونه های خارجی کنیم؛ چرا که این امر زمینه صادرات را فراهم خواهد کرد.
رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: با توجه به اقدامات انجام شده به همه کسانی که به چشم تردید به این دانشگاه نگاه می کنند اعلام می کنیم که به این دانشگاه ایمان آورند؛ چرا که 56 درصد تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه و 50 درصد فارغ التحصیلان کشور از دانشگاه آزاد هستند. 20 درصد تولید علم جهانی ایران از سوی دانشگاه آزاد است؛ بنا داریم که این سهم را تا پایان برنامه ششم توسعه به 40 درصد افزایش دهیم.
وی در پایان با بيان اينكه در حال حاضر رتبه ١٥٥ را در پايگاه وب آف ساينس داريم، خاطرنشان کرد: قول مي دهيم ظرف سه سال آينده بتوانيم اين رتبه را به ١٠٠ برسانيم.