سرپرست معاون مالی و اداری وزارت علوم گفت: در زمان انتخابات یکی از کارهای سنگین وزارت علوم پاسخ به استعلامهاست؛ که با راهاندازی سامانههای الکترونیکی این کار تسهیل میشود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد حسین امید، سرپرست معاون مالی و اداری در نشست خبری که صبح امروز در ساختمان وزارت علوم برگزار شد، گفت: امسال بودجه در روزهای پایانی سال به طور نسبتا کامل واریز شد و اواخر دی ماه موفق شدیم بیش از 600 میلیارد تومان اعتبارات تعمیرات اساسی دانشگاه ها را به طور کامل دریافت کنیم. تخصیص بودجه به دانشگاه ها و آموزش عالی در سال های مختلف نوسان داشته است، به طوری که در سال 1391 کمتر از 80 درصد بودجه تخصیص یافت و سال 1393 بیشترین تخصیص را داشتیم، ولی سال 1395 تخصیص ها به 99.2 درصد رسید که یک رکورد در تخصیص بودجه بود.
وی افزود: از سال 1390 دانشگاه ها با کسری بودجه مواجه بودند و دولت برای تامین این کسری از طریق اوراق صکوک هزار میلیارد تومان مصوب کرد تا پس از تامین اسناد و مدارک دانشگاه ها و تقدیم آن به وزارت اقتصاد، این اعتبار اختصاص یابد. در نتیجه حدود 400 میلیارد تومان اوراق صکوک به وزارت علوم داده شد که 250 میلیارد تومان از این اعتبار به صورت نقدی در اختیار وزارت علوم قرار گرفت و 150 میلیارد تومان نیز بین پیمانکاران به صورت اوراق توزیع شد.
سرپرست معاونت اداری و مالی وزارت علوم در ادامه بیان داشت: امسال نخستین سالی است که در 6-5 سال گذشته دانشگاه ها با بدهی جزئی یا بدون بدهی کار خود را آغاز کردند. از محل بودجه اختصاص یافته، بخشی به طرح های 50 درصد اختصاص یافت و بدهی مربوط به سال 94 این طرح ها، صفر شد؛ به طوری که راه اندازی بسیاری از طرح های فرهنگی را هم صورت دادیم؛ البته بدهی دانشگاه ها در ابتدای دولت 1200میلیارد تومان بود که به 1600 میلیارد رسید.
امید تاکید کرد: در سال 96 نیز برای طرح های 50 درصدی خیرین بیش از 30 میلیارد تومان بودجه پیش بینی شده است. همچنین در برخی استان ها حساب دانشگاه ها بلوکه شده بود که از محل اعتبار تبصره 36 که قرار بود دولت بدهی دستگاه های اجرایی به شهرداری ها را بدهد، ما هم 250 میلیارد تومان دریافت کردیم و از طریق استان ها در حال پرداخت بدهی به شهرداری ها هستیم.
سرپرست معاونت اداری و مالی وزارت علوم در ادامه گفت: در سال های اخیر برای طرح های عمرانی، بودجه زیادی نداشتیم که در سال 95 پرداختی ما به پیمانکاران صفر بود، ولی در لایحه بودجه، رشد بودجه دانشگاه ها افزایش یافت و فکر می کنیم امسال مشکلی نداشته باشیم. رشد بودجه دانشگاه ها 13 درصد بود که علاوه بر لایحه بودجه، کمک هایی هم از مجلس به آموزش عالی شد و به همین دلیل میانگین رشد بودجه دانشگاه ها به 19 درصد رسید.
وی افزود: در حال حاضر بخشی از بودجه دانشگاه ها به بودجه دولتی وابسته نیست و از محل پژوهش های دانش بنیان تامین می شود. در ابتدای برنامه پنجم، عدم وابستگی دانشگاه ها به بودجه دولتی حدود 23 درصد بود که تا پایان برنامه پنجم به 35 تا 37 درصد رسید و درنظر داریم با برنامه ریزی های بیشتر این میزان را تا پایان برنامه ششم به 50 درصد برسانیم.
سرپرست معاونت اداری و مالی وزارت علوم گفت: ردیف بودجه جذب اعضای هیأت علمی جدید تا سال 92 فعال بود، ولی پس از آن حذف شد؛ که امسال به طور مجدد احیا شد و ردیف دیگری نیز برای مدیریت سبز در دانشگاه ها پیش بینی کردیم. همچنین ایجاد دانشگاه ها با مدیریت سبز اولویت امسال معاونت اداری و مالی وزارت علوم است.
امید با اشاره به اینکه وزارت علوم امسال را سال حکمرانی داده ها می داند، گفت: برنامه های بسیاری در حوزه فناوری اطلاعات داریم، بهطوریکه در سال 95 سامانه هایی را راه اندازی کردیم تا امسال اطلاعات دانشگاه ها به صورت آنلاین در اختیار باشد. در زمان انتخابات یکی از کارهای سنگین وزارت علوم پاسخ به استعلام هاست؛ که با راه اندازی سامانه های الکترونیکی این کار تسهیل می شود. هر فردی که در هر یک از زیرنظام های آموزش عالی وارد شود، دارای یک شناسه کاربری میشود که از این طریق اطلاعات علمی آن فرد در چارچوب مقررات در اختیار دستگاههای مختلف قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: همچنین از سال 93 بودجه دانشگاهها براساس سرانه بوده است که در سال 96 این بودجه بر اساس سرانه عملکردی تنظیم شد و با استقرار سامانههای الکترونیکی، دریافت اطلاعات علمکردی دانشگاهها نیز آنلاین میشود.
سرپرست معاونت اداری و مالی وزارت علوم در پایان خاطرنشان کرد: سامانه نظارت بر طرح های عمرانی پیگیری شده است که این کار نیز در دستور کار اجرا قرار میگیرد.