کد خبر:۵۹۶۶۳۰
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع:

یک بالگرد هم در صورت آتش‌سوزی نداریم

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع گفت: برای مهار به موقع آتش سوزی جنگلها در کشور ۷۰ فروند بالگرد لازم است که یک فروند هم نداریم.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، سرهنگ قاسم سبزعلی در مورد وضعیت حفاظت از منابع  طبیعی کشور اظهار داشت: در همه جای دنیا استانداردی برای تعداد نیروهای حفاظت از منابع طبیعی وجود دارد، در کشورهایی همچون ترکیه و روسیه با توجه به وسعت جنگل‌ها تقریبا در هر 3 هزار هکتار یک مامور حفاظت وجود دارد، اما ما به ازای هر 35 هزار هکتار یک نیروی حفاظت داریم.

 

وی تصریح کرد: البته این را هم باید گفت که در کشورهای دیگر یک جنگل‌بان فقط در حوزه کاری خود فعالیت می‌کند، اما در کشور ما یک جنگل‌بان باید اطفای حریق، کشف و جلوگیری از فعالیت کوره‌های ذغال را در کنار سوء استفاده از مرتع و منابع جنگلی باید انجام دهد.

 

سبزعلی در مورد تقویت یگان حفاظت از جنگل‌ها و مراتع گفت: پیش از برخورد و فعالیت‌های انتظامی جنگل‌بانی باید با هماهنگی نیروی انتظامی انجام می‌شد که با مستقل شدن این بخش فعالیت‌ها با سهولت بیشتری انجام می‌شود.

 

وی همچنین از تقویت ناوگان حفاظت از جنگلها خبر داد و گفت: طی 3-2 سال اخیر 260 دستگاه ماشین‌ آلات مخصوص جنگل‌بانی بین استان‌ها توزیع شده و رقمی حدود 3 میلیارد تومان تجهیزات انفرادی خریداری شده است.

 

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع اظهار امیدواری کرد، تا در سال 96 با توجه به تفاهم سه جانبه بین وزارت جهاد کشاورزی، وزارت دفاع و سازمان محیط زیست برای حفظ منابع طبیعی کشور بتوان تجهیزات لازم را برای استان‌های مختلف در راستای حفاظت از منابع طبیعی کشور تامین کنیم. 

 

تخریب و تصرف اراضی ملی در صدر تخلفات حوزه جنگل

وی در مورد بیشترین تخلفات صورت گرفته در حوزه منابع طبیعی کشور، گفت: در سال حدود 30 هزار پرونده تشکیل می‌دهیم که فقط 13 هزار مورد مربوط به تخریب و تصرف اراضی ملی است و بخشی هم مربوط به چرای غیرمجاز دام و قاچاق چوب است.

 

قوانین برخورد با تخلفات حوزه منابع طبیعی بازدارنده نیست

سبزعلی این را هم گفت: در عین حال باید قوانین ما در برخورد با مجرمین حوزه منابع طبیعی باید بازدارنده باشد و مجازات‌های در نظر گرفته تشدید شود و میزان جرایم متخلفات همخوانی ندارد تا حدی که متخلف به راحتی به خود اجازه می‌دهد، تا در صورت گرفتار شدن هم خطای خود را مرتکب شود.

 

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع با اشاره به اینکه تنها 13 درصد پوشش جنگلی کشور در استان‌های شمالی قرار دارد، تصریح کرد: قاچاق چوب و تخریب منابع طبیعی در سایر نقاط کشور که دارای پوشش جنگلی هستند، به مراتب بیشتر است که برخی از برداشت‌های غیرمجاز از منابع جنگلی برای نیاز مصرفی ساکنان مناطق است که سعی کرده‌ایم، تا با تامین سوخت جلوی این تخریب را بگیریم.

 

بی‌احتیاطی مردم عامل 95 درصد آتش سوزی جنگلها

وی در پاسخ به اینکه یکی از مشکلات تخریب جنگلهای کشور آتش‌سوزی‌های طولانی مدت است که مهار آن با کمبود تجهیزات همواره زمان بر است و شما چه راهکاری برای آن دارید، تصریح کرد: حریق در جنگل‌ها با توجه به گرم شدن زمین در همه کشورها اتفاق می‌افتد، اما ما به دنبال رصد و پایش و پیش‌بینی قبل از وقوع حادثه هستیم، چرا که 95 درصد حریق‌های جنگلی در کشور ما عامل انسانی دارد و ما باید بین مردم این فرهنگ را نهادینه کنیم که در عرصه‌های جنگلی به هر دلیلی آتش روشن نکنند، یا آن را به درستی خاموش کنند.

 

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع یکی از مشکلات آتش‌سوزی مراتع کشور را آتش‌ زدن باقیمانده مراتع برخی از دامداران عنوان کرد که به سایر مرتع‌ها سرایت می‌کند. 

 

وی تصریح کرد: مشکل مهار آتش‌ در جنگل‌ها فقط داشتن بالگرد نیست، چرا که برای خرید هر فروند باید میلیاردها  تومان هزینه شود که اگر همین هزینه را در بخش‌های دیگر استفاده کنیم، وضعیت بهتری خواهیم داشت.

 

سازمان جنگلها یک فروند بالگرد هم برای مهار آتش سوزی ندارد

سبزعلی افزود: البته اگر بخواهیم تاثیر بالگردها را در خاموش کردن و مهار احتمالی آتش جنگل‌ها عنوان کنیم، باید حداقل 70 فروند بالگرد در کشور مستقر کنیم. البته سال گذشته با هماهنگی نیروهای نظامی و فصل‌های حادثه‌خیز در 14 نقطه کشور استقرار بالگرد داشتیم.

 

راه اندازی 4 پایگاه اطفای حریق جنگلی

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع گفت: در حال حاضر در استان گلستان، گیلان و کرمانشاه سه پایگاه اطفای حریق راه‌اندازی کرده‌ایم و در اذربایجان غربی نیز در حال راه‌اندازی است، تا در هنگام وقوع حادثه در مناطق مرتعی و جنگلی با سرعت و تجهیزات بیشتر اطفای حریق انجام شود.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار