اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چهارمین دوره مسابقات دانشجویی طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین عصر امروز در دانشگاه صنعتی شریف آغاز به کار کرد.
سید محمد باقر ملائک، استاد دانشگاه شریف و دبیر علمی چهارمین دوره از مسابقات هواپیمای بدون سرنشین با اشاره به اینکه در کشور ما بومی سازی به معنای کلمه انجام نشده است، گفت: من ندیدم که بومی سازی در کشور با آنچه که تعریف درستی از آن است، انجام شده باشد. بومی سازی یعنی توانایی ساخت یک سیکل را از ابتدا تا انتها داشته باشیم ؛ البته در حوزه هوافضا این کار امکان پذیر نیست و لزومی هم برای انجام آن احساس نمی شود.
وی افزود: چون هواپیمای با سرنشین دارای مسائل حقوقی می باشد و می تواند جان سرنشینان را به خاطر بیندازد، در کشور ما زیاد انجام نمی شود، اما یکی از شاخه های هواپیماسازی یعنی ساخت هواپیمای بدون سرنشین ، در کشور رشد قابل توجهی داشته است.
ملائک در ادامه به اهداف برگزاری این مسابقه اشاره کرد و افزود: هدف ما در این مسابقه تمرکز بر روی ساخت هواپیمای بدون سرنشین برای ماموریت هایی نظیر کنترل مرزها، نظارت بر جنگل ها و اطلاع دادن از بلایای طبیعی می باشد و می خواهیم در قالب این مسابقات، ماموریت های تعریف شده برای ساخت هواپیمای بدون سرنشین را به تحقق برسانیم.
دبیر علمی چهارمین دوره از مسابقات هواپیمای بدون سرنشین در ادامه بیان داشت: اسرائیلی ها سرمایه گذاری زیادی برای ساخت هواپیمای بدون سرنشین می کنند. هم چنین چین جدیدا به این بازار وارد شده و در آن سرمایه گذاری می کند، لذا میخواهیم با پیشرفت در این زمینه، بتوانیم بخشی از بازار را از آن خود کنیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: تیم های شرکت کننده در این مسابقات پروپوزال های خود را به دبیرخانه ارسال نمودند و 50 تیم در ابتدا برای این مسابقات اعلام آمادگی کرده اند؛ که با داوری و بررسی به 30 تیم اجازه ادامه کار و وارد شدن در فاز طراحی ساخت داده شد. در مجموع 18 تیم در نمایشگاه ساخت هواپیمای بدون سرنشین حضور دارند.