به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر سياري در حاشيه برگزاري پنجمين همايش اوژانسها و بيماريهاي شايع كودكان در جمع خبرنگاران گفت: مشكلات اورژانسها از عواملي هستندكه حيات كودكان را تهديد و به مخاطره مياندازند.
رئيس همايش اوژانسها و بيماريهاي شايع كودكان افزود: معمولا كودكان در 24 ساعت ابتدايي نيازمند مراقبتهاي ويژه در موارد اورژانس هستند.
وي اظهار داشت: متخصان مربوطه بايد آگاهيهاي لازم و دانش كافي را براي برخورد با كودكي كه حياتش به خطر افتاده را كشف كنند.
سياري يادآور شد: در اين همايش حدود 120 مقاله از طرف افراد صاحبنظر ارائه خواهد شد كه در هر روز يك سخنراني اصلي و پنج سخنراني كوتاه و به مدت يك و نيم ساعت پنل خواهيم داشت.
رئيس پنجمين همايش اورژانسها و بيماريهاي شايع كودكان ادامه داد: متخصصين اطفال، جراحي اطفال، گروه جراحي، زنان، اورتوپدي و پزشكان عمومي مخاطبان اين همايش هستند كه براي همه اين گروهها امتياز باآموزي در نظر گرفته شده است.
وي گفت: طي برگزاري پنج روزه همايش كارگاههاي متعددي نيز از جمله احياي نوزدان و شيرخوران، اختلال آب و الكتروليد، مخاطرات تنفسي و آسم و ... از آن جمله خواهند بود.
اين فوق تخصص گوارش كودكان تصريح كرد: پنجاه درصد مراجعين به اورژانس اگر به فوريت رسيدگي و درمان نشوند، مرگ و ميرها را افزايش خواهند داد.
سياري چهار عامل را به عنوان دليل مرگ و مير كودكان خواند و گفت: كودكاني كه دچار شوك ميشوند 20 تا 50 درصد خطر مرگ براي آنها وجود دارد كه اگر يك ارگان درگير باشد 25 درصد ، 2 ارگان، 65 درصد و در صورتي كه 3 ارگان كبد، قلب و مغز نارسا شده باشد، احتمال مرگ تا 85 درصد خواهد رسيد.
وي دومين عامل مرگ و مير را كودكاني عنوان كرد كه دچار تشنج ميشوند.
رئيس اين همايش ادامه داد: يك تا 5 درصد كودكاني كه دچار تب ميشوند تشنج ميگيرند كه بايد مراحل حاد را طي كرده و به والدين آموزش داده شود.
سياري تصريح كرد: كودكاني كه دچار اختلال هوشياري و كما ميشوند و همچنين كودكاني كه به اختلالات تنفسي دچار ميشوند از ديگر دلايل مرگ و مير كودكان به شمار ميروند.
استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي مساله ديگر مرگ و مير را تروما و حوادث خواند و اظهار داشت: سالانه در ايران پنجاه هزار نفر بر اثر حوادث فوت ميكنند كه در اين حوزه چندين برابر مرگ و ميرها مصدوم و مجروح ميشوند كه تعداد بسياري از آنها كدوكان هستند.
وي اولين علت مرگ و مير كودكان يك تا چهار سال كشور را حوادثي مانند سقوط، خفگي، آتش سوزي، داروها، مسموميتها و ... خواند.
رئيس همايش اوژانسها و بيماريهاي شايع كودكان در پايان خاطرنشان كرد: بايد آمادگي لازم براي تشخيص و اقدامات درماني كودكي كه دچار حادثه شده است را ايجاد كنيم كه خوشبختانه در اين چند سال با اقداماتي كه در اين حوزه انجام شده است، پيشرفت خوبي داشتهايم./انتهاي پيام/