اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اصغر آقامحمدی، رئیس مرکز تحقیقات نقص ایمنی در نشست خبری سمینار نقص ایمنی که صبح امروز در مرکز طبی کودکان برگزار شد، گفت: سمینار نقص ایمنی در طی دو روز اول و دوم اردیبهشت ماه در سالن همایش های مرکز طبی کودکان برگزار می شود. این سمینار به مناسبت هفته جهانی نقص ایمنی برگزار می گردد. هر ساله مهمانانی از خارج از کشور در این سمینار شرکت می کنند که امسال نیز از فرانسه، ایتالیا و آلمان حضور دارند.
وی افزود: مخاطبین این کنفرانس پزشکان کودکان، پزشکان عمومی، متخصصین عفونی و متخصصین ایمنولوژی و آلرژی بالینی می باشند.
رئیس مرکز تحقیقات نقص ایمنی در ادامه به تشریح اهداف برگزاری این سمینار پرداخت و گفت: یکی از اهداف ما ایجاد یک شبکه تخصصی درمانی بیماری نقص ایمنی است که به مرکزیت دانشگاه علوم پزشکی تهران و در ارتباط با مراکز محیطی یعنی استان ها و شهرستان ها باشد. این شبکه باعث می شود سطح آگاهی در همه شهرهای کشور بالا برود و توانمندی در تشخیص نیز افزایش یابد.
وی افزود: در کنار برگزاری سمینار مدرسه بهاره نیز برگزار می شود که در این مدرسه بیش از 50 نفر از ارمنستان، هلند، عراق و سوریه شرکت می کنند. اگر برگزاری سمینار و مدرسه بهاره استمرار یابد می تواند باعث افزایش آگاهی اقشار جامعه شود.
آقامحمدی در ادامه بیان داشت: برگزاری کنفرانس، دوره بازآموزی و تهیه کتابچه نیز می تواند آگاهی را نسبت به تشخیص و درمان بیماری نقص ایمنی افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه توانمندی مراکز از اهداف برگزاری این سمینار است، گفت: ارجاع کارآمد بیمار از مراکز محیطی به مرکز طبی کودکان اهمیت زیادی دارد. برخی اوقات بیماران از شهرستان ها به تهران مسافرت کرده تا مورد درمان قرار گیرند، در حالی که نیازی نیست و عمل جراحی در شهرستان نیز به راحتی انجام می شود. این امر مستلزم آن است که یک سیستم ارجاع کارآمد تعریف شود.
رئیس مرکز تحقیقات نقص ایمنی تصریح کرد: بر همین اساس با موافقت وزارت بهداشت در خصوص ایجاد شبکه تشخیصی درمانی عزمی راسخ داریم و امیدواریم بتوانیم در آینده یک شبکه مفید بین متخصصان ایمنولوژی و آلرژی به وجود بیاوریم. این مرکز هم اکنون در حال فعالیت است و ارتباطات بین تهران و مراکز محیطی وجود دارد.
وی به سامانه ثبت بیماران نقص ایمنی اشاره کرد و افزود: این سامانه از سال 77 شروع به کار کرده و تا کنون 2200 نفر بیمار مبتلا به نقص ایمنی در این سامانه ثبت شده اند؛ که علاوه بر ثبت اطلاعات شخصی، اطلاعات ژنومیک از قبیل جمع آوری DNA نیز در این سامانه به ثبت رسیده است.
آقامحمدی در خصوص آمار ابتلا به بیماری های نقص ایمنی گفت: آمار در کشورهای اروپایی و آمریکایی یک پنج هزارم بوده، یعنی از هر 5000 تولد تنها یک نفر مبتلا به بیماری های نقص ایمنی می شود. این آمار برای کشورهایی است که ازدواج خویشاوندی در آنها کمتر از یک درصد است. حال آنکه در کشور ما ازدواج های خویشاوندی نزدیک به 40 درصد است و به تبع آن بیماری های نقص ایمنی که انتقال آن از طریق ژنتیک است نیز، در آن بیشتر است.
وی در ادامه تصریح کرد: 67 درصد افرادی که ازدواج فامیلی داشتند، درگیر این بیماری شده و تنها 33 درصد برای افراد غیر خویشاوند بوده است؛ لذا به همه توصیه می شود به مشاوره پزشکی قبل از ازدواج مراجعه و پس از طرح شجره نامه و مشاهده میزان احتمال ابتلا به این بیماری، از آزمایش های لازم بهره مند شوند.
رئیس مرکز تحقیقات نقص ایمنی در ادامه به برگزاری برنامه ای برای کودکان و والدین مبتلا به بیماری نقص ایمنی اشاره کرد و گفت: بعد از ظهر روز اول اردیبهشت در کانون پرورش فکری کودکان واقع در خیابان حجاب برنامه ای برای بیماران و خانواده های آنها در نظر گرفته شده و به صورت رایگان این برنامه برگزار می شود که علاوه بر برنامه های فرهنگی و تفریحی به افزایش آگاهی این خانواده ها نیز کمک می کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین دوشنبه، چهارم اردیبهشت نیز مراسم پیاده روی از مرکز طبی کودکان تا پارک لاله توسط پرسنل بیمارستان انجام می شود که این کار هر ساله در هفته سلامت انجام می گیرد.