اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید احمدی در نشست مشترک علم فناوری و نوآوری ایران ایتالیا که در دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است، گفت: این نشست این پتانسیل را فراهم نموده تا فضایی مبتنی بر احترام، همکاری متقابل و دوستانه و در کنار دیپلماسی علمی و فناوری شکل بگیرد. این مسئله زمینه توسعه علم و فناوری در دو کشور را در بر خواهد داشت.
وی افزود: به طور قطع مراکز آموزشی و فناوری ایران و ایتالیا قادرند با گسترش راهکارهایی برای تسریع و تقویت روابط بین شرکت های فناور و تسهیل در فرایندهای مبتنی بر تولید و تجاری سازی و صادرات در سطوح مختلف و در حوزه های نظیر سلامت، محیط زیست، پزشکی، بیوتکنولوژی، فناوری اطلاعات و میراث فرهنگی فعالیت های مشترک را انجام دهند.
احمدی در ادامه بیان داشت: در فضای به وجود آمده پس از برجام، وزرای علوم دو کشور به مدل های خوبی در مذاکرات رسیدند که مهمترین آنها انعقاد تفاهم نامه معاون پژوهشی وزارت علوم با شورای تحقیقات ایتالیا cna بوده است. در کنار آن امضای تفاهم نامه در سال 2015 و برنامه های اجرایی آن اهمیت زیادی داشته است و چندین تفاهم نامه علمی پژوهشی و فناوری بین ایران و ایتالیا منعقد شده است.
معاون پژوهشی وزیر علوم به توافق بین بنیاد شهر علم ایتالیا اشاره کرد و گفت: در ادامه این همکاری ها و توافق با رئیس بنیاد شهر علم ایتالیا زمینه برگزاری فاروم بنیاد علمی و فناوری فراهم شد که با حضور هیئت های عالی رتبه وزارت علوم ایران و ایتالیا برگزار شد.
وی تصریح کرد: ما براین باوریم که تبادلات علمی و ایجاد روابط پایدار در حوزه فناوری بین کشورها به توسعه جریان دانش و خلاقیت و نوآوری شتاب می دهد و ضمن افزایش رفاه اجتماعی صلح را بین کشورها به ارمغان می آورد. در این مسیر جمهوری اسلامی ایران با اتکا به توانمندی های علم و فناوری موجود آماده است در قاب همکاری های مشترک علم و فناوری در سطح منطقه و بین المللی فعالیت کند.
احمدی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران آماده است تا با شرکت های ایتالیایی همکاری داشته باشد. این همکاری در زمینه های استقرار واحدهای R&D شرکت های ایتالیایی در پارک های علم و فناوری مرتبط و بالعکس، ایجاد واحدهای تحقیقاتی مشترک در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی مرتبط و ایجاد دفاتر فناوری مشترک، ایجاد مراکز رشد علم و فناوری مشترک برای شرکت های دارای برند و همکاری در توسعه مناطق ویژه علم و فناوری می باشد.
معاون پژوهشی وزیر علوم در پایان خاطر نشان کرد: در حوزه منطقه ویژه علم و فناوری همکاری ها بین ایران و ایتالیا به تفاهم رسیده و به آنها منطقه یزد، پیشنهاد شده که این پیشنهاد مورد استقبال طرف ایتالیایی قرار گرفته است.
در ادامه حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل گفت: نگاه دوستانه و سوابق تاریخی و توانمندی های کشور ایتالیا موجب شد تا کشور ایتالیا هدف ایران در زمینه های علمی و فناوری قرار بگیرد.
وی گفت: همکاری های علمی ایران و ایتالیا از پشتوانه قابل قبولی در ابعاد سیاست گذاری کلان برای همکاری علمی فناوری نوآورانه ارتباط شرکت های دانش بنیان برخوردار بوده و دارای اهمیت است که امیدواریم این نشست موجب گامی اساسی در زمینه های مربوط شود.