کد خبر:۵۹۹۴۹۶
یادداشت/ گندم زمانی

منا در یغما!

دستبندهای الکترونیکی از دیگر شروط زیاده‌خواهانه سعودی‌ها است که قبلاً مورد پذیرش ایران قرار نگرفته بود، حال آنکه در این دور از مذاکرات اعلام شده این طرح در اصل متعلق به ایران بوده است. جمله مذکور، خود گویای این حقیقت است که ظاهراً این موضوع مورد پذیرش قرار گرفته باشد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، گندم زمانی طی یادداشتی در روزنامه «جوان» نوشت:

 

مذاکرات حج انجام و ظاهراً نهایی هم شده است؛ به گفته مسئولان دولتی، مطالبات مردم و مسئولان با وجود قطع روابط سیاسی ایران و عربستان مورد پیگیری قرار گرفت و در نهایت تمامی موارد مورد بحث در توافقنامه طرفین به نگارش در آمده است.

 

در متن توافقنامه، وزیر حج عربستان به صراحت اعلام کرده تمام امکانات انسانی و مادی را به کار می‌گیرد تا ضمن خوشامدگویی به زائران ایرانی، عزت، امنیت، سلامتی و حرمت آنها را زمان حضور در عربستان رعایت و تأمین کنند. در بند دیگر این توافقنامه اشاره شده، آن تبلیغات سوء در گذشته اتفاق نخواهد افتاد و به مبادی مرتبط در این‌باره تذکر داده می‌شود.

 

هرچند به گفته سرپرست حجاج ایرانی نظر مردم درباره حج تأمین شده است، اما بخش مهمی از این مطالبات بر پایه پیگیری حقوقی، غرامت و دیه زائران ایرانی بود که در رأس مذاکرات ایران و عربستان مطرح شد ولی آنچه از گفته‌های مسئولان حج و زیارت می‌شنویم، خلاف برداشت آنها نسبت به تحقق مطالبات مردم در مذاکرات صورت گرفته است.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خود گفته است: «عربستان هنوز درباره پرداخت دیه شهدای منا به نتیجه نرسیده است» و در ادامه به تشکیل کمیته‌ای در عربستان برای پیگیری پرونده منا اشاره می‌کند و می‌گوید: هر چند که ایران عضو این کمیته نیست و درخواست عضویت داده، اما قرار است مستندات خود را در اختیار کمیته قرار دهد تا با پیگیری آن، حقی ضایع نشود.

 

دستبندهای الکترونیکی از دیگر شروط زیاده‌خواهانه سعودی‌ها است که قبلاً مورد پذیرش ایران قرار نگرفته بود، حال آنکه در این دور از مذاکرات اعلام شده این طرح در اصل متعلق به ایران بوده است. جمله مذکور، خود گویای این حقیقت است که ظاهراً این موضوع مورد پذیرش قرار گرفته باشد.

 

حج سال 96 در حالی اجرایی خواهد شد که طرف سعودی نه‌تنها هیچگونه عذرخواهی در قبال سوء‌تدبیرهایش از ایران نکرد، بلکه به نظر می‌رسد دولت و وزارت خارجه کشورمان مسئولیتی را در قبال پیشگاه الهی و ایرانی‌ها ندارند و حتی در قبال مطالبات مقام معظم رهبری برای تشکیل کمیته حقیقت‌یاب هم چیزی نشنیده ‌و اقدامی نکرده‌اند در حالی که رهبر انقلاب تأکید کرده‌اند: «‌اگر راست می‌گویند و در حادثه بی‌تقصیرند بگذارند یک هیئت حقیقت‌یاب اسلامی بین‌المللی واقعیات مسئله را از نزدیک بررسی و روشن کند.»

 

نکته دیگر این است که به رغم شبهات موجود در این زمینه، امسال تعداد قابل توجه‌تری به حج مشرف می‌شوند. به گفته مسئولان آخرین شمار اعزامی از ایران 64 هزار نفر بود که با توجه به اجرای طرح توسعه حرم، در سال‌های قبل 20 درصد از سهمیه هر کشور کسر شد که امسال به دنبال بهره‌برداری از مسجدالحرام این سهم بازگردانده شده و طبق جمعیت کشورمان، امسال باید 79 هزار زائر ایرانی مشرف می‌شدند که با رایزنی این تعداد به 86 هزار و 500 نفر رسیده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار