جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید منتظری مشهد:
کد خبر:۶۰۳۲۷۵
فیشهای نجومی کارگران معدن منگنز ونارچ قم را ببینید
حادثه معدن آزادشهر بهانهای شد تا دوباره هشداری درباره معدنی در قم بدهیم، معدن منگنز ونارچ که عنوان بزرگترین معدن خاورمیانه را یدک میکشد؛ معدنی که با شرایطی بهمراتب سخت از معدن آزادشهر کارگران در عمق ۳۰۰ متری زمین بیصدا جان میدهند.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، "یک معدن زغالسنگ در گلستان دچار حادثه شد که بهموجب آن بیش از 80 کارگر دچار سانحه شدند." کمتر از چند ساعت بعد " 35 معدنچی جان باختند؛ خروج 22 جسد از معدن" همه خبر تلخ دیروز در همین دو جمله خلاصه میشود. هنوز کام کارگران از روزی به نام خودِ خودِ خودشان و وعدههای شیرین مسئولان شیرین نشده بود که این خبر، کام همه را تلخ کرد.
معدن زغالسنگ آزادشهر تنها نمونهای از سختترین کارهای صنف کارگری است. حادثه معدن آزادشهر بهانهای شد تا دوباره هشداری درباره معدنی در قم بدهیم؛ معدن منگنز ونارچ که عنوان بزرگترین معدن خاورمیانه را یدک میکشد. معدنی که با شرایطی بهمراتب سخت از معدن آزادشهر کارگران در عمق 300 متری زمین بیصدا جان میدهند.
محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت که 9 ساعت بعد از حادثه معدن زمستان یورت آزادشهر در محل حاضر شد در جمع خبرنگاران اعلام کرد: به وزیر کار سپردهشده، معوقات پرداخت و امور مربوط به بیمه بهخوبی ساماندهی و انجام شود. در مورد حقوق معوقه کارگران این معدن نیز به وزیر کار سپردهشده معوقات سریعاً پرداخت شود.
وی اما در اظهارنظری عجیب گفت: درست است که معدن شرایط خیلی مناسبی نداشته، اما مشکل خاصی هم نداشته و اتفاق رخداده ناشی از یک اشتباه بوده است.
اسفندماه سال 93 بود که خبری در رسانههای قم منتشر شد که خبر از وقوع حادثهای دلخراش در این معدن داد. بر اساس این خبر " در حادثه معدن منگنز ونارچ که در 28 کیلومتری قم واقع است، دو کارگر 30 و 34 ساله کشته شدند و یک نفر نیز با آسیبها و شکستگیهای مختلف توسط بالگرد اورژانس 115 به قم منتقل شد و یک نفر دیگر نیز با مشکلات قلبی توسط آمبولانس 115 به مرکز درمانی منتقل شد."
این اما همه ماجرا نبود، به گفته عوامل اورژانس قم این حادثه در 300 متری عمق زمین رخداده بود که پس از وقوع این حادثه، توسط کارگران معدن به اورژانس 115 اطلاع داده شد. شدت حادثه منجر به فوت 2 نفر در همان ابتدا شده بود و نفر سوم نیز که بهشدت آسیبدیده بود و در اعماق زمین قرار داشت با تلاشهای بسیار درنهایت این کارگران به بیمارستان منتقل شدند.
وزیر صنعت در حالی نوشدارو برای کارگران معدن آزادشهر آورده که بارها کارگران این معدن و معادن مشابه ازجمله معدن منگنز ونارچ از مطالبات خود گفتند. مطالباتی که حتی کفاف نیازهای اولیه این کارگران را نمیدهد و تنها میشود با آن بدهیهای چندماهه را تسویه کرد. به گفته حسین از کارگران معدن منگنز ونارچ، آقای وزیر الان که زندهایم مطالبات و حقوق ما را بدهید وقتی بمیریم این پول به چه دردمان میخورد؟
سال گذشته در جریان گزارشی درباره وضعیت مطالبات کارگران معدن منگنز ونارچ از قول کارگران نوشت: "حدود 3000 نفر در این معدن کار میکنند. به مسئولان بگوئید؛ حقوق نجومی نمیخواهیم دستمزد خودمان را بدهید."
فیشهای نجومی کارگران معدن منگنز ونارچ
این فیشهای نجومی حاصل سالها نفس حبس شده در عمق زمین340 متری زمین است که نان حلالی سر سفره خانواده شود اما هرچه تلاش بیشتر، نتیجه کمتر. اکبر میگوید:"340 متر زیر زمین را نمیتوان به زبان توصیف کرد. کافی است در جایی فشرده، گرم و با هوای محبوس نه 7-8 ساعت تنها برای نیم ساعت تحمل کنید. آن هم هر روز و هر سال به همراه گازها و مواد معدنی خطرناک. عمر خیلی از کارگران معدن منگنز بعد از بازنشستگی به یک سال و دوسال هم نمیرسد."
به گفته علی یکی از کارگران معدن منگنز، "آنقدر از این و آن قرض گرفتیم که وقتی دستمزدمان را میگیریم باید آن را تسویه کنیم، و دوباره روز از نو روزی از نو. اعتراض هم نمیتوانیم بکنیم چون مسئولان معدن میگویند: بهسلامت. درباره ایمنی هم چیزی نگوییم بهتر است. پای ایمنی وسط بیاید حداقل 50 کارگر نانش آجر میشود. توکلمان به خداست."
یکی از کارگران معدن منگنز ونارچ میگوید: "تا در معدن کار میکنیم روی ما به خاطر مواد معدنی سیاه است، وقتی هم به خانه برمیگردیم از جیب خالی پیش زن و فرزندمان روسیاهیم. انگار همه زندگی ما با روسیاهی رقم خورده است. "
منبع: تسنیم
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
حتما باید این اتفاق برای این کارگرای بدبخت می افتاد تا ماها یادشون بیوفتیم؟؟ خجالت داره.متاسفم.چه بلایی داره سر ما میاد.کارگرای معدن بعد بازنشستگی معمولا دو سه سال بیشتر زنده نمیمونن.چرا دولت نسبت به این مردم مظلوم اینقدر بیتفاوته؟؟ حتما باید یه عده تلف بشن تا چشاشوت باز بشه؟؟؟
پاسخ
ای کاش مانده پس انداز شون رو محو می کردن چون می ترسم مثل صندوق فرهنگیان با دیدن این پس انداز عده به فکر خالی کردن اینا هم بیفتن
پاسخ
سید
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۷
فرهنگیان کارشون بخور بخوابه .سال که 395 روزه فرهنگیان 400 روزش تعطیلند بگو بینم فرهنگیان کارشون چیه اخر اردیبهشت تا 15 مهر تعطیل 5 شنبه جمعه . شهادتها ولادتها . بارندگی ها گردوغبار 20روز فروردین تعطیل .خودتون رابا یک معدنچی یکی حساب نکنید
امیدوارم اینها درجهت بهره برداری سیاسی و تبلیغی نباشد و مسئولان خفته بیدار شوند و با وجدان بیدار شده خودشان سر انصاف بیایند و به کارگران کمک نمایند و نگذارند کارفرمایان و یا پیمانکاران در حق آنها ظلم نمایند
پاسخ