اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت بهداشت، باقر لاریجانی با اعلام این خبر، ارتقای بدنه هیات علمی دانشگاهها را یکی از الزامات تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی برشمرد.
وی گفت: ارتقای سلامت مردم کشور مستلزم وجود نیروی انسانی متعهد و متخصص در کشور است و همچنین برای ارتقای نظام سلامت ضروری است تا روحیه کارآفرینی نیز در بین دانش آموختگان رشته های علوم پزشکی تقویت شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: برکسی پوشیده نیست که اعضای هیات علمی دانشگاهها با نقش کلیدی که در امر تعلیم و تربیت دانشجویان علوم پزشکی کشور دارند می توانند اثرات بسزایی در ارتقای سلامت کشور در تمامی عرصه ها داشته باشند.
وی بدنه هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی را یکی از سرمایه های اصلی نظام سلامت برشمرد و اظهار داشت: متناسب بودن نسبت استاد به دانشجو یکی از شاخص هایی است که در تمامی دنیا برای کارآمدی نظام های آموزشی رصد می شود و حوزه آموزش نیز سعی شده تا این نسبت به سمت استانداردهای جهانی حرکت کند.
لاریجانی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۵ بیش از ۱۲۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور جذب شدند. لیکن علیرغم همه تلاش هایی که شده باز هم نسبت استاد به دانشجو در علوم پزشکی با حد مطلوب فاصله دارد و این امر در آموزش های بالینی که مسلتزم ملاحظات خاصی است، بیشتر مشهود است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در برنامه های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی یکی از نکاتی که مورد توجه ویژه قرار گرفته تامین زیرساخت های آموزش است، که به بحث تامین و توانمندسازی اعضای هیات علمی برای نظام آموزشی نیز توجه ویژه ای شده است.
وی تاکید کرد: تدوین برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی و چشم انداز تحول در حوزه آموزش لزوم تقویت بدنه هیات علمی دانشگاهها را حائز اهمیت دو چندان کرده؛ چرا که امروز حضور فعال و مستمر اعضای هیات علمی جهت اجرای بهینه طرح های گسترشی بسیار مهم است.
لاریجانی گفت: از ابتدای اجرای برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی تلاش های زیادی برای ارتقای بدنه هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام و باتوجه به وضعیت اعضای هیات علمی در دانشگاهها و مطالعه ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان نیاز حوزه سلامت به اعضای هیات علمی برآورد شد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه با کمبود حدود ۱۰ هزار عضو هیات علمی در نظام سلامت مواجه هستیم اظهار داشت: طبق رایزنی با نهادهای ذیربط و در راستای رفع این کمبودها مجوز جذب ۲۰۰۰ عضو هیات علمی برای سال جاری اخذ شد.
وی افزود: همزمان بررسی های کارشناسی نیز درخصوص نیاز دانشگاههای علوم پزشکی به جذب عضو هیات علمی به عمل آمد و بر این مبنا ۲۰۰۰ مجوز اخذ شده به صورت عادلانه و برمبنای نیاز بین دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی کشور توزیع شد.