اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ شرکت اندیشه سازان سلامت پارسیان (سهامی خاص) با مشارکت گروهی از صنعتگران با تجربه و دانش آموختگان دوره دکترا و کارشناسی ارشد، به منظور طراحی و توسعه محصولات نوین با فناوری زیست محیطی مورد نیاز در حوزه سلامت کشور تاسیس شده و در سال 1393 موفق به اخذ گواهی نامه دانش بنیان شده است.
از فعالیت های اصلی این شرکت می توان به طراحی، ساخت و تامین تجهیزات در حوزه سلامت و تولید دارو، انجام پروژه های تحقیق و توسعه، کاربری و توسعه ای جهت ایجاد دانش فنی و بومی سازی آن، تامین، نصب و راه اندازی و بهره برداری از تجهیزات صنعتی، تامین قطعات یدکی و یا مواد مصرفی مکانیزم ها و تجهیزات صنعتی با تکنولوژی پیشرفته اشاره کرد.
واحدهای اصلی شرکت شامل واحد تحقیق و توسعه، واحد طراحی و مهندسی، کارگاه ساخت و تولید، کارگاه مونتاژ و راه اندازی، آزمایشگاه برق و ابزار دقیق و آزمایشگاه کنترل کیفی می باشد.
برای آشنایی بیشتر با واحدهای این شرکت به معرفی واحد تحقیق و توسعه می پردازیم:
واحد تحقیق و توسعه R&D
واحد تحقیق و توسعه شرکت اندیشه سازان سلامت پارسیان با هدف بومی سازی تجهیزات پیشرفته حوزه سلامت و زیست فناوری در داخل کشور تشکیل شده است. این شرکت تا به حال موفق شده است برای اولین بار در کشور سانتریفیوژهای توبولار، اولترا و زونال را تولید نماید.
از اهداف واحد می توان به شناسایی تجهیزات پیشرفته بحرانی در حوزه سلامت کشور، ایجاد بستر مناسب جهت نمونه سازی تجهیزات مذکور برای اولین بار در کشور، تدوین تکنولوژی و زمینه سازی تولید انبوه و ارایه خدمات مشاوره ای در حیطه پژوهشی به سایر شرکت ها و دانشگاه ها اشاره کرد.
در ادامه پروژه های دانش بنیان، شرکت اندیشه سازان سلامت پارسیان به عنوان اولین و تنها تولید کننده داخلی سانتریفیوژهای توبولار و اولترا سانتریفیوژها، تصمیم گرفت تا محصول دیگری به نام زونال سانتریفیوژ که در جداسازی به کار می رود را تولید نماید. زونال سانتریفیوژها بیشتر در تولید محصولات ژن درمانی و واکسن های ویروسی به کار می روند. این محصول می تواند به مدت طولانی به کار گرفته شود، برای مثال تا 3000 ساعت در سال می توان از آن استفاده نمود.
زونال سانتریفیوژها دسته دیگری از سانتریفیوژها می باشند که برای جداسازی ذرات با اندازه های مختلف به کار می روند. ابندا روتور با کنسانتره ای از یک ماده دارای لایه های مختلف چگالی یا ویسکوزیته مانند سوکروز یا دکستروز پر می شود سپس ماده ای که جداسازی آن مد نظر است داخل روتور افزوده می شود. ذرات بزرگتر با توجه به وزن بیشتر به لایه های پایین روتور جابه جا می شوند، در حالی که ذرات سبک تر در لایه های بالا باقی می مانند. پس از اتمام دوران و جداسازی، لایه ها به صورت جدا جدا از طریق پمپ پریالستالتیک تفکیک می شوند.
از این نوع سانتریفیوژ در تولید انبوه واکنش هایی مانند هاری، آنفولانزا، هپاتیت ب و مننژیت استفاده می شود. مجموعه دوار این سانتریفیوژها از دو بخش پره ای به نام سپتا و قسمت استوانه ای به نام روتور تشکیل شده است.