به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، روزنامه وطن امروز در یادداشتی نوشت: پس از یک سال و درست در آستانه انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم، سازمان هدفمندسازی یارانهها با ارسال پیامک به برخی شهروندان که یارانهشان قطع شده و اعتراض کرده بودند، از وصل دوباره یارانه آنها در این ماه خبر داده است. بر این اساس چند نفر از شهروندان اعلام کردند، سازمان هدفمندسازی یارانهها با ارسال پیامک به آنها از وصل شدن دوباره یارانهشان خبر داده است. طبق قانون قرار بود، دولت دهکهای پردرآمد را شناسایی کرده و حذف کند، در عوض یارانه افراد نیازمند و تحت پوشش را افزایش دهد. براساس این گزارش، با توجه به تعداد زیاد گزارشهای رسیده به فارس به نظر میرسد یارانه اغلب کسانی که پیش از این از شمول دریافت یارانه حذف شده بودند دوباره در شب انتخابات وصل شده است. وزارت رفاه و سازمان هدفمندی یارانهها پیش از این اعتراض این شهروندان درباره قطع یارانه را وارد ندانسته بود.
به گزارش فارس، حسن روحانی که سال ۹۲ وعده داد مردم را از یارانه ۴۵ هزار تومانی بینیاز میکند، با عدم تحقق آن وعده روبهرو شده و به پولپاشی از بیتالمال در آستانه انتخابات روی آورده که دیگر کاندیداهای ریاستجمهوری را به آن متهم کرده است. در این میان برخی از کسانی که یارانه آنها نزدیک به یک سال قطع شده و بهرغم اعتراض تاکنون واریزی نداشتهاند اما شنبه گذشته در پیامکی به آنها عنوان شده: «یارانه شما در تاریخ 26/2/96 به حساب شما واریز میشود - سازمان هدفمندی یارانهها»، در این پیامک زمان واریز یارانه نیز 26 اردیبهشت 96 مشخص شده است. گفتنی است شماره پیامک 5000107 که با آن این پیام ارسال شده مربوط به سازمان هدفمندسازی یارانههاست. اگر چه صحت و سقم این موضوع از سازمان هدفمندسازی یارانهها پیگیری شد اما متاسفانه هیچ فرد مسؤولی پاسخگو نیست و تلفن همراه مدیرعامل این سازمان نیز در دسترس نبود. البته عدم پاسخگویی شفاف و مناسب برای رسانهها در این سازمان به یک روال تبدیل شده و بیش از 2 سال است که این سازمان روابط عمومی و مسؤول ارتباط با رسانه ندارد، بنابراین شفافسازی و اطلاعرسانی دقیق در این زمینه تاکنون بینتیجه بوده است. در همینباره یکی از کارمندان سازمان هدفمندی یارانهها اظهار داشت: این پیامک را ما نیز مشاهده کردیم اما اطلاعی از جزئیات آن نداریم و مسؤول پاسخگویی و شفافسازی یارانهها رئیس سازمان برنامه و بودجه است. براین اساس از دفتر رئیس سازمان برنامه و بودجه پیگیر جزئیات پیامکی یارانهها شدیم که مسؤول دفتر نوبخت عنوان کرد: به سازمان هدفمندسازی یارانهها گفته شده تا به این موضوع پاسخ دهد، بنابراین از آنها جواب بگیرید.
علاوه بر این، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که مسؤولیت حذف غیرنیازمندان یارانهبگیر را برعهده دارد، پاسخ شفافی در این زمینه ارائه نمیکند. برخی کارشناسان در ماههای اخیر برخی اقدامات دولت در آستانه انتخابات را عوامگرایی و اقدامی پوپولیستی با هدف جلب آرای مردم عنوان کردهاند که از جمله آن میتوان به افزایش ناگهانی یارانه مستمریبگیران، افزایش حقوق کارمندان و حداقلبگیران و پرداخت سود سهام عدالت اشاره کرد. محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره وصل دوباره یارانه افراد غیرنیازمند پس از گذشت یکسال به فارس گفت: طبق ماده 14 قانون بودجه سال 95 حکمی وجود داشت که دولت موظف به حذف غیرنیازمندان یارانهبگیر بود اما کامل عملی نکرد. وی تاکید کرد: این حکم در بودجه 96 وجود ندارد اما اگر طبق بررسیها سرپرستی از یارانه حذف شد، دولت اجازه قانونی برای وصل کردن ندارد و شائبه سیاسی و انتخاباتی خواهد داشت.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: وصل مجدد یارانه غیرنیازمندانی که وزارت کار درباره آنها به نتیجه رسیده خلاف قانون است، مگر آنکه اشتباهی انجام شده باشد. با توجه به اینکه گفته میشود این افراد بیش از یک سال یارانه دریافت نکردهاند، احتمال اشتباه را به حداقل میرساند و بندرت محاسبات غلط برای حذف غیرنیازمندان به وجود میآید. طبق بودجه سال 96 دولت مکلف است یارانه اقشار ضعیف را افزایش دهد و منابع آن را از حذف غیرنیازمندان تامین کند. حال اینکه با کدام استدلال پس از یک سال یارانه افراد حذف شده دوباره واریز میشود، معلوم نیست و شائبه پولپاشی جدید دولت در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری را قوت میبخشد. کمتر از 5 روز مانده به انتخابات شاهد رفتارهای پوپولیستی و تحرکات انتخاباتی با ابزار یارانه بیتالمال هستیم که باید از سوی مسؤولان ناظر مورد توجه جدی قرار گیرد.
این اتفاقات در حالی رخ میدهد که حسن روحانی و اسحاق جهانگیری، کاندیداهای ریاستجمهوری رقیب را به تزریق پول بین مردم متهم کردهاند که عواقب آن تورم و نقدینگی و بیکاری است. همچنین مسؤولان دولتی پیشتر گفته بودند یارانه و کارانه، صدقه دادن به مردم است. یکی از وعدههای روحانی در انتخابات سال 92 بینیاز کردن مردم از یارانه 45 هزار و 500 تومانی است که با عدم تحقق این شعار و قبول آن اکنون از بیتالمال و در آستانه انتخابات یاد مردم و فقرا افتاده است. دولت یازدهم در 4 سال اخیر با حذف یارانه غیرنیازمندان مخالف بوده و هیچ حکمی در قانون بودجه برای آن پیشنهاد نداده است و در بودجه سال 96 نیز حکم صریحی برای حذف غیرنیازمندان وجود ندارد، بلکه به صورت ضمنی اشاره شده که یارانه افراد نیازمند بیشتر شود که منبع آن باید از محل حذف یارانه افراد غیرنیازمند تامین شود.
توضیح سازمان هدفمندسازی یارانهها
در همین حال سازمان هدفمندسازی یارانهها عودت گسترده یارانه حذف شدهها در اردیبهشتماه امسال را طبق روال قبل اعلام کرد. سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندسازی یارانهها، در طول 3 سال گذشته و به استناد بند «ح» از تبصره (20) قانون بودجه سال 1394 و همچنین بند «الف» از تبصره (14) قانون بودجه سال 1395 کل کشور، نسبت به شناسایی و قطع یارانه نقدی حدود 5 میلیون نفر از خانوارهای پردرآمد اقدام کردهاند. ضمنا حسب بند «الف» از ماده (4) آییننامه اجرایی تبصره (20) قانون بودجه سال 1394 کل کشور و نیز ماده (5) از آییننامه اجرایی تبصره (14) قانون بودجه سال 1395 کل کشور، اعتراض این سرپرستان خانوار در صورت مراجعه به سامانه yaraneh 10.ir مورد رسیدگی ماهانه توسط کارشناسان خبره وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار میگیرد و در هر ماه پس از بررسی و انجام امور کارشناسی لازم و در صورت تایید مستندات ارائهشده، این سرپرستان خانوار مجددا به چرخه دریافتکنندگان یارانه نقدی بازگشت داده میشوند. لازم به توضیح است حسب قوانین فوقالاشعار، در اردیبهشتماه سال جاری نیز طبق روال ماههای قبل، نسبت به رسیدگی به اعتراضات ثبتشده سرپرستان خانوار در سامانه yaraneh 10.ir اقدام مقتضی صورت پذیرفته و نتیجه بررسی نیز از طریق پیامک به افراد ذینفع اطلاعرسانی گردیده است».
با اینکه ما از تهران به استان هرمزگان و به روستا رفتیم و خط تلفن همراهم 6 سال است عوض نشده لیکن هیچ پیامی از سازمان هدفمندی یارانه ها دریافت نکردم !! ؟؟