به گزارش گروه استانها خبرکزاری دانشجو، آیتالله سید احمد علمالهدی در آیین اختتامیه دورههای آموزشی ویژه خواهران قرآن پژوه در حاشیه شهر مشهد مقدس با بیان اینکه مسئله قرآنپژوهی یک عنوان بسیار عام است، اظهار کرد: اگر بخواهیم این عنوان عام در موسسه قرآنپژوهی شما خواهران تحقق پیدا کند باید صرفنظر از فعالیتهای آموزشی، تفسیر و معارف قرآنی، فعالیتهای اجتماعی قرآنی نیز صورت بگیرد.
وی افزود: البته باید دقت کرد که خود قرآن احتیاجی به خدمت ما ندارد، زیرا خداوند میفرماید «ما قرآن را نازل کردیم و خود حافظ و نگهبان آن هستیم»، پس نگهبانی و نگهداری قرآن مخصوص خود خداوند متعال است؛ به همین خاطر بوده که تاکنون هیچ عنصری از زمانی که قران نازل شده، قدرت دستبرد زدن به آن را نداشته است.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی قرآن را دارای سه وجود کتبی، عملی و حاکمیتی معرفی کرد و گفت: نگهبان وجود کتبی قرآن کریم که خداوند متعال است، وجود عملی نیز مربوط به اعمال مردم و مسلمانان است تا احکام آن را در عملیات زندگی خود پیاده کنند، اما وجود حاکمیتی قرآن که خاص نظام ولایی است باید توسط مردم حفظ شود.
توجه به ابعاد اجتماعی و سیاسی قرآن
وی ادامه داد: بنابراین نمیشود یک موسسه قرآنپژوه باشد، اما به وجود خارجی و حاکمیتی قرآن کاری نداشته باشد، توجه به ابعاد اجتماعی و سیاسی قرآن وظیفه هر انسان قرآن شناس معتقد به آن است.
علمالهدی با بیان اینکه موسسه قرآنپژوهی شما خواهران باید در خط حمایت و حفاظت از وجود خارجی قرآن با شور انقلابی باشد، ادامه داد: امروز مسئله حاکمیت قرآن در جامعه ما به عنوان اصلیترین مسئله مطرح است، زیرا نظام ما ولایی است که در آن حاکمیت قرآن وجود دارد لذا تمام دشمنان سعی میکنند شخصیت حاکمیتی قرآن را از نظام ما بگیرند.
امام جمعه مشهد مقدس با بیان اینکه فعالیتهای اجتماعی شما خواهران با شور انقلابی میتواند جریانهای سکولاری و لائیک را در نظام اسلامی به عقب براند، عنوان کرد: این دو جریان میدانند تا زمانی که حاکمیت قرآن در کشور باشد، نمیتوانند به هیچ قدرتی دست پیدا کنند لذا سعی میکنند که حاکمیت قرآن را در جامعه ولایی از بین ببرند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: امروز در شهر مشهد تشکلهای خواهران توانستند در عرصههای مختلف بهویژه عفاف و حجاب عملکرد موفق و تأثیرگذاری داشته باشند، تشکل قرآنی شما نیز میتواند در کنار این تشکلها به حفظ حاکمیت قرآن در جامعه کمک کند تا احیاگر تمام ارزشهای قرآنی باشید.
به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، آیتالله سیداحمد علمالهدی در دیدار با مجمع نمایندگان خراسانرضوی که بهمیزبانی دفتر نماینده، ولی فقیه در استان برگزار شد، ضمن تأکید بر ضرورت استمرار رویکرد خدمت به مردم در عملکرد مجلس دوازدهم اظهار کرد: اینکه هرکدام از منتخبان مردم استان در مجلس دوازدهم متبحر در یک حوزه تخصصی و خاص هستند، خیلی امیدوارکننده است. انتظار مردم از شما خیلی زیاد است. برای کسانی مثل شما که داوطلب خدمت در عرصه مجلس شورای اسلامی هستید، خدمت مؤثر به مردم باید نخستین هدف و راهبرد باشد؛ چه در عرصه حوزههای انتخابیه و چه با قانونگذاری در مقیاس کلان، اما در اولویتبندیهایتان بهموازات مردم، باید تمرکز ویژهای هم بر جلب رضای الهی داشته باشید؛ زیرا در طول تاریخ انقلاب اسلامی آن کسی توانسته در مردمداری موفق باشد و خدمت صادقانه انجام دهد که اخلاص دینی داشته است.
وی افزود: شما آقایان باید توجه داشته باشید دولت مجری قوانین مصوب شما و صف اول خدمت به مردم است و در این شرایط، خدمت در مجلس الزاماً در سایه برخورد با دولت محقق نمیشود. در انتخابات پیشرو هر دولتی از هر جناح، جریان و نحله فکری که حاکم شد، شما تکلیف دارید از مشاجرههای بیفایده سیاسی پرهیز کنید و به دولت کمک کنید حلّال مشکلات مردم باشد. اصل و اساس در هر شرایط خدمت است؛ بنابراین کمک کنید کار مردم پیش برود.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: امروزه مشهدالرضا (ع) گرفتار دو چالش عمده است. چالش اول همین بحث هجمه فرهنگی همهجانبهای است که از طرف برخی جریانهای قدرت و ثروت به راه افتاده تا با ایجاد مراکز تفریحی نامرتبط با هویت زیارتی، سرمایهگذاریهایشان را ختم به درآمدزایی کنند. اینها بهدنبال سود خود هستند و توجهی به هویت زیارتی شهر ندارند، اما این را بدانید اگر هویت امامرضا (ع) از این شهر پاک شد، بزرگترین سقوط فرهنگی برای مشهد رقم خواهد خورد و اینجاست که همه مسئولان شهر و استان ازجمله شما آقایان نماینده مردم باید متمرکز بر حفظ این هویت و مقابله با این جریانهای منفعتطلب باشید.
وی ادامه داد: چالش دوم نیز مربوط به مشکلات زیرساختی شهر است. دولت باید به این جمعبندی برسد که مشهدالرضا (ع) یک شهر ملی و حتی بینالمللی است. بنده قبلاً به آقای وزیر راه و شهرسازی گفته بودم که حتی برای یک نوبت، خودش شخصاً جادههای استان خراسانرضوی و بهخصوص محورهای مواصلاتی مشهدالرضا (ع) را بهصورت هوایی تحت رصد و نظارت قرار دهد تا از نزدیک در جریان کیفیت نازل زیرساختهای جادهای در این استان قرار بگیرد. برای حل این مشکلات، اعتبار و توجه ملی نیاز است.
امامجمعه مشهد تصریح کرد: یکی از مصیبتهای ما در مجلسهای گذشته همین بود که پیوست زیارتی بودجهها و توجهات ملی را مشتمل بر شهرهای زیارتی میدانستند و تفاوتی میان مشهد با سایر شهرها قائل نبودند. حدود ۱۵ سال قبل، شهردار وقت به بنده میگفت فقط یک قلم هزینه جمعآوری زباله زائران در پیکهای زیارتی به ازای هر فرد حدود سه هزار و ۵۰۰ تومان میشود که یقیناً تا به امروز این رقم چندینبرابر افزایش یافته است. حالا شما بیایید این هزینه را به کل جمعیت میلیونی زائران مشهدالرضا (ع) تعمیم بدهید. این هزینهها را چه کسی قرار است پرداخت کند؟ برخی میگویند شهرداری مکلف به تأمین این ضروریات است درحالی که واقعاً نمیتوان برای رسیدگی به نیازهای این شهر ملی فقط بر بودجه محدود سازمان یا نهادی تکیه کرد که درآمد محلی خود را از عوارض مردم این شهر تأمین میکند.
وی بیان کرد: فراتر از مشهدالرضا (ع) شما باید به حوزههای دیگری هم توجه داشته باشید. در این استان، برخی شهرستانها بافت تلفیقی دارند؛ یعنی در یک شهر برادران اهل سنت نیز در کنار شیعیان زندگی میکنند که در این شرایط، باید به حل مشکلات عزیزان اهل سنت نیز اهتمام و توجه ویژه داشته باشید.
نماینده، ولی فقیه در استان خراسانرضوی اظهار کرد: مشکلات زیرساختی و صیانت از هویت زیارتی صورتمسئلههای اصلی مشهدالرضا (ع) هستند. شما مکلف به پیگیری این سرفصلها هستید. این را بدانید که اگر امکانات ملی را هرکدام در حد بضاعتتان به شهر علی بنموسیالرضا (ع) آوردید، هم کاملترین مصداق خدمت به مردم را انجام دادهاید و هم عنایت خاص وجود اقدس امامهشتم (ع) در سایر حوزههای خدمتی شامل حال شما خواهد شد.