کد خبر:۶۰۷۸۷۵
یادداشت/ حسین شریعتمداری

رأی آقای رئیسی می‌توانست ۲برابر باشد/ گفتمان انقلاب وارد ریل اصلی خود شده است

انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم با همه فراز و نشیب‌هایی که داشت به پایان رسید و آقای روحانی از رقیب اصلی خود آقای رئیسی پیشی گرفت و به ریاست‌جمهوری رسید.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، روزنامه کیهان در یادداشت روز خود نوشت: انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم با همه فراز و نشیب‌ها و چالش‌های ریز و درشتی که داشت به پایان رسید و آقای روحانی با ۲۳ میلیون رأی از رقیب اصلی خود آقای رئیسی که ۱۶ میلیون رأی کسب کرده بود، پیشی گرفت و به ریاست‌جمهوری دوره دوازدهم انتخاب شد. بدیهی است که با پایان انتخابات، رقابت‌های انتخاباتی نیز به نقطه پایان خود رسیده و آقای روحانی رئیس‌جمهور همه ملت ایران خواهد بود، چه آنهایی که به ایشان رأی داده‌اند و چه آنان که رقیب ایشان را ترجیح داده بودند. ولی انتخابات اخیر، درس‌ها و عبرت‌هایی نیز با خود داشت و درباره آن گفتنی‌هایی هست که اشاره‌ای هر چند گذرا به برخی از آنها - فقط برخی از آنها - ضروری به نظر می‌رسد.

 


۱- رأی آقای رئیسی در پائین‌ترین حد ممکن، می‌توانست ۲ برابر آراء اعلام شده باشد. چرا؟ ... بخوانید.


الف: آقای روحانی، رئیس‌جمهور مستقر بود و طی ۴ سال گذشته همه امکانات و ظرفیت‌های فراوان قوه مجریه، از جمله ظرفیت‌های تبلیغاتی را در اختیار داشت و از این امکانات و ظرفیت‌ها در بالاترین حد و اندازه ممکن بهره می‌گرفت و این در حالی است که آقای رئیسی نه فقط به هیچیک از امکانات مورد اشاره دسترسی نداشت، بلکه با انبوهی از اتهامات ناروا و یکسویه که از تریبون‌های بی‌شمار دولت شلیک می‌شد نیز روبرو بود.

 

ب: آقای روحانی برای تبلیغ انتخاباتی - مستقیم و غیرمستقیم - یک فرصت ۴ ساله یعنی ۱۴۴۰ روز را در اختیار داشت ولی آقای رئیسی کمتر از ۲ ماه، یعنی فقط ۴۰ روز بود که به میدان رقابت آمده بود و از این ۴۰ روز، تنها ۲ هفته را به سفرهای استانی و گفت‌وگو با مردم اختصاص داده بود و طی همین ۲ هفته توانسته بود به حدود ۱۶ میلیون رأی دسترسی پیدا کند که در مقایسه با حدود ۲۳ میلیون رأی آقای روحانی که طی ۱۴۴۰ روز و با بهره‌گیری از بسیاری امکانات و ظرفیت‌های دولت به دست آمده بود، رقم بسیار بالا و تقریبا بی‌سابقه‌ای است. با این محاسبه که نه پیچیده است و نه دشوار، به آسانی می‌توان نتیجه گرفت که رأی آقای رئیسی دستکم دو برابر آراء  اعلام شده یعنی نزدیک به ۳۰ میلیون است چرا که وقتی با امکانات اندک و فرصت ۴۰ روزه توانسته است صاحب ۱۶ میلیون رأی شود، به یقین اگر امکانات فراوان و فرصت ۴ ساله آقای روحانی را در اختیار داشت، تقریبا رأی چندانی برای رقبای ایشان باقی نمی‌ماند.

 

ج: رأی ۱۶ میلیونی آقای رئیسی، نشان می‌دهد که سخنان، برنامه‌ها و بینش و منش وی در میان توده‌های مردم خریداران فراوانی دارد به گونه‌ای که هر جا با مردم مواجه شده و به معرفی خود پرداخته‌اند، اقبال و رویکرد گسترده مردم را در پی داشته است. از این زاویه نیز می‌توان گفت؛ در صورتی که آقای رئیسی فرصت بیشتری برای ارائه نظرات خود به مردم داشت، به یقین توده‌های عظیم بیشتری از آنان را جذب می‌کرد.

 

۲- دولت در چند ماه نزدیک به انتخابات توان قابل ملاحظه‌ای را برای مقابله با رقبای انتخاباتی به صحنه آورده بود تا آنجا که با نقض صریح و آشکار قوانین موجود، بسیاری از وزرا، معاونان، استانداران، فرمانداران، بخشداران و رسانه‌های در اختیار به ستاد انتخاباتی دولت تبدیل شده بود. اظهارات برخی وزرای دولت به هنگام رأی‌گیری که نه فقط غیرقانونی بلکه بیرون از دایره اخلاق بود نیز، فصل جداگانه‌ای می‌طلبد. و این در حالی است که آقای رئیسی نه فقط از این امکانات بهره‌ای نداشت، بلکه قانون‌گرایی و اخلاق‌مداری ایشان باعث شده بود که استفاده از حداقل امکاناتی را که در اختیارش بود نیز بر خود ممنوع و حرام کند.

 

گفتنی است تخلفاتی نیز در برخی از شعبه‌های اخذ رأی صورت گرفته بود که شورای نگهبان قول پیگیری آن را داده است. ضمن اینکه تخلفات صورت گرفته اگرچه تخلف است و پیگیری آن ضروری است ولی این تخلفات نمی‌تواند در نتیجه نهایی انتخابات، مخصوصا انتخابات ریاست‌جمهوری که پای آراء میلیونی در میان است تاثیری داشته باشد.

 

۳- و اما، مهمترین و اصلی‌ترین حربه‌ای که علیه حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی بکار گرفته شد، ترساندن مردم از سایه جنگ بود!  دولت در اقدامی غیراخلاقی و تعجب‌آور که از پشتیبانی گسترده رسانه‌های بیگانه نیز برخوردار بود، اصرار داشت به مردم بقبولاند، اگر به آقای روحانی رأی ندهند و آقای رئیسی به ریاست‌جمهوری برسد، باید در انتظار جنگ و حمله نظامی آمریکا باشند!

 

دراین‌باره گفتنی‌های فراوانی هست که در آینده به آن خواهیم پرداخت ولی نکته درخور توجه که تأسف‌آور نیز هست، اینکه دولتمردان - البته برخی از آنان - به گونه‌ای که نشان می‌داد قادر به دفاع از عملکرد ۴ ساله خود نیستند، ناکارآمدی و خسارت‌آفرینی دولت یازدهم و وعده‌های برزمین مانده آن را با گزینه «سایه جنگ»  تاخت می‌زدند!  و سعی داشتند این گزاره دو قطبی را به مردم القاء کنند که اگرچه دولت یازدهم را ناکارآمد و خسارت‌آفرین و ناتوان از انجام وعده‌ها وتعهدات خود می‌دانید، ولی باید میان «جنگ» و «دولت ناکارآمد» یکی را انتخاب کنید! و سایه جنگ را در انتخاب آقای رئیسی آدرس می‌دادند.  به بیان دیگر، می‌دانستند که ناکارآمدی دولت یازدهم قابل دفاع نیست و این ناکارآمدی را فقط با ترس کاذب از جنگ می‌توان تاخت زد و چنین کردند.

 

۴- و بالاخره با توجه به صدر این نوشته، آراء ۱۶ میلیونی آقای رئیسی اولا؛ فقط با حضور ۴۰ روزه ایشان در رقابت با رقیبی که از ۱۴۴۰ روز تبلیغات برخوردار بود، کسب شده است، ثانیا؛ برخلاف رقیب، بی‌آنکه از امکانات و ظرفیت‌های نظام بهره‌ای داشته باشد به دست آمده است و ثالثا؛ در میان حجم انبوه تهمت‌های بی‌وقفه طرف مقابل حاصل شده است. بنابراین به آسانی می‌توان نتیجه گرفت که چنانچه ایشان فرصت بیشتری برای تبلیغات داشت و از امکانات و ظرفیت فراوان دولت برخوردار بود و حجم انبوه اتهامات ناروا علیه ایشان در میان نبود، بدون کمترین تردید دستکم دو برابر ۱۶ میلیون رأی کسب شده را به دست می‌آورد. این واقعیت به وضوح نشان می‌دهد که اردوگاه نیروهای انقلابی در آوردگاه انتخاباتی گام‌های بلندی برداشته‌اند و از برخی ناهنجاری‌های ناخواسته قبلی به سلامت عبور کرده‌اند. اتحاد و یکپارچگی نیروهای انقلابی، همسوئی مثال‌زدنی آنان در عرصه رقابت انتخاباتی و اخلاق‌مداری و قانون‌گرایی این طیف، حکایت از آن دارد که در این‌ اردوگاه جهش بلندی اتفاق افتاده است و این احتمال جدی وجود دارد که از سوی یک جریان خاص، تلاش پی‌گیر و بی‌وقفه‌ای برای مقابله با این جهش به کار گرفته شود. جریان یاد شده در اولین گام سعی در القاء این توهم دارد که اردوگاه انقلابیون باید در آموزه‌های خود تجدیدنظر کند!  این در حالی است که آرای ۱۶ میلیونی آقای رئیسی با توجه به شرایطی که به آن اشاره شد حاکی از پیروزی مثال‌زدنی این گفتمان است و نشان می‌دهد گفتمان مزبور وارد ریل اصلی خود شده و ادامه‌ای درخشان در پی دارد.


و دراین‌باره گفتنی‌های دیگری نیز هست.

 

منبع: کیهان
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
وحید
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۲:۲۶
گفتمان انقلاب، نباید بیکار باشد، باید برنامه ریزی داشته باشد از همین امروز برای انتخابات بعدی، این که دو ماه قبل از انتخابات دور هم جمع شوند و شروع به برنامه ریزی کنند که درست نیست.
38
2
یک دوست
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۵:۵۱
خیلی جالبه ، یکم فکر هم بد نیست ، چرا روحانی با این عملکرد وحشتناکش حتی رشد رای داره ؟ به خاطر رقیب بدش ، مردم به اصولگراها اعتماد ندارن ، دوره پیش نیرو های اصولگرا ( آقای رضایی هم اصولگرا بود ) جمعا روی هم همینقدر رای داشتن . برادر نیروهای اصولگرا مردم رو نشناختن ، موضع هاشون موضع مردم نیست به خدا . با تمام قوا از آقای رئیسی حمایت کردید و لعنت بهتون که اقای رئیسی رو به خاطر منافعتون نابود کردید . یکم فکر هم بد نیست ، خودتون نگاه کنید میگن جمنا ، نیروی ها مردمی انقلاب ، شما نیروهای انقلابید که حالا دستتون درد نکنه مردمی هم هستید ؟ مردم نیروهای انقلابن و شما به خاطر همین مردم الان وقت پیدا کردی سر و صدا کنی ، خیلی خنده داره ، کافیه تحلیل های نظریه پردازان اصولگرا تا روز آخر رو ببینید
7
25
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۶:۵۵
سلام.
فاز چیست دقیقا؟!
من طرفدار آقای رئیسی هستم ولی خب روحانی 4 سال رئیس جمهور کشوره!! یه جوری میگین انگار چهار ساله داره برای خودش تبلیغ میکنه.استعفا نمیتونسته بده که!
5
12
هنر ترساندن -1
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۵

انتخابات هنر ترساندن است. فرق ندارد در ایران یا آمریکا یا فرانسه یا
مصر یا روسیه و... باشد. مردم هیچ گاه فرصت و حوصله تحلیل راهکارها و
برنامه های افراد را ندارند. در عوض همیشه این سلاح برنده ترس است که
برنده را مشخص می کند. برنده کسی است که بیش از دیگران بتواند مردم را
بترساند. دیدید در فرانسه مردم از ترس نژاد پرستی لوپن به ماکرون رای
دادند. در روسیه مردم از ترس بازگشت به شرایط نکبت بار قبل از پوتین است
که به او رای می دهند. در آمریکا عده ای از مردم از ترس نژاد پرستی ترامپ
به کلینتون رای دادند و عده ای هم از ترس جنگ طلبی کلینتون بود که به
ترامپ رای دادند. در ایران هم مردم از ترس وقوع جنگ به دست رییسی بود که
به روحانی دادند.
اما نکته این جا است که آیا دست رییسی برای مقابله به مثل خالی بود؟
24
1
وکیل دادگستری
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۶
متن هنر ترساندن جالب و قابل استفاذه بود با تشکر از نگارنده.
هنر ترساندن -2
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۵

اما نکته این جا است که آیا دست رییسی برای مقابله به مثل خالی بود؟ پاسخ
منفی است. رییسی کافی بود نشان دهد آنچه همیشه در دنیا سبب وقوع جنگ می
شود صرفا رفاه طلبی و آرامش پرستی است. مشاوران رییسی باید همان تکه از
مستند روحانی که جنگ تحمیلی 8 ساله را نشان داد را در مستند خود نشان می
دادند و البته اضافه می کردند این جنگ زمانی رخ داد که رییس جمهور وقت
یعنی بنی صدر فردی صلح طلب بود! زمانی که سرانه و بودجه نظامی ارتش بشدت
کاهش یافت. سربازی به یک سال تقلیل یافت و به تهاجمات مرزی توسط صدام
بکلی بی توجهی شد تا صلح حفظ شود! و نشان می داد که الان هم همان رویه
به گونه ای دیگر در پسابرجام برقرار شده است.
48
1
هنر ترساندن -3
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۶

رییسی باید ماجرای صلح 598 را نشان می داد که نتیجه اش تنها و تنها جری
تر شدن صدام و حمله مجدد وی به ایران و تصرف همه آن مناطقی بود که با
زحمت و خونهای بسیار آزاد شده بود. نتیجه اسیر دادن بیش از کل اسرای قبل
از آن در جنگ بود.
رییسی باید ماجرای لیبی را نشان می داد. سرنوشت کشوری که روزی انقلابی
بود اما ابتدا صنایع هسته ای و سپس موشکی خود را حذف و کاهش داد اما
نتیجه اش الان این است که می بینید و نشان می داد چطور شصت سال است کره
شمالی مورد تهدید آمریکا است اما جنگ نمی شود! چرا که سگی که زیاد پارس
کند پاچه نمی گیرد . رییسی باید نشان می داد که اتفاقا جنگ زمانی رخ می
دهد که دشمن ظاهر دوست به خود می گیرد. مثل وقتی که بشار اسد و جان کری
سر یک میز شام غذا خوردند و ششماه بعد جنگ شد!
19
0
هنر ترساندن -4
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۶

آری. کافی بود رییسی همین چیزها را در مناظره ها عنوان می کرد و در مستند
خود نشان می داد. هیچ دروغی هم لازم نبود. اتفاقا این ترس واقعی بود. می
توانست رییسی در مستند خود آوارگان لیبی و عراق و سوریه را نشان دهد تا
مردم خود بفهمند چه خوابهای حشتناکی برایشان دیده شده و آمریکا مار زخم
خورده ای است که بعد از خلع سلاح ایران انتقامی هولناک از مردم ایران
خواهد گرفت.
کافی سخنان بن سلمان در اینکه بزودی جنگ را به داخل می کشد را نشان می داد.
اما متاسفانه رییسی فقط بر مساله اقتصاد تکلیه کرد و معلوم است که وقتی
پای جنگ در کار باشد مردم فساد را بر جنگ ترجیح می دهند.
من رییسی را به خاطر فضایل و سجایای اخلاقیش بسیار دوست دارم. اما اخلاق
تنها کافی نیست.
21
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۳
تا کی میخوای از این حرفها بزنی ؟ مردم تو امثال تورا دوست ندارند مگه زوره؟ جمع کن برو ...............
4
49
ناشناس
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۶
مگه زوره ! خب نخون !!!
ناشناس
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۸
من اشتباهی مثبت بهت دادم ! ببند !
افسانه
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۴
یا باید نتیجه انتخابات رو قبول نداشت یا باید قبول کرد . اگه قبول نداشته باشیم که باید بگیم تقلب شده که امکان پذیر نیست. اگه هم قبول داشته باشیم به نتیجه مهمی باید برسیم. اینکه هر کی فاسد تر باشه عزیزتره. هر کی کثیف تره محبوب تره. هر کی دروغگوتره گرامی تره. والا
32
4
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۲
سلام رای اقای ریسی نصف این رای بود اگر که با فریب وعده 3برابر کردن یارانه ها اقشار کم درامد جامعه روبرو بود جا دارد تبریک بگوی به ملت ایران پیروزی عقلانیت را
7
46
ناشناس
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۵
یوخ باباااااا ؟!!! سایه ی جنگ رو عمه ی من بود میگفت ؟؟؟
ناشناس
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۶
پس برادر من آقای روحانی که یارانه دهک های پایین رو 3 برابر کرد، یارانه بخشی از افرادی که حذف شده بودند را واریز کرد،حقوق کارمندان از اسفند تا اردیبهشت را 3 بار افزایش داد ،وعده وام 10 ملیونی به روستایی ها و... که حرف زیاد هست از این دست و جداکنیم ترساندن مردم را از دیوار کشیدن در پیاده رو ها،جنگ شدن و از این دست جنگ های روانی هیچ تاثیری بر رای آقای روحانی نداشت بلکه همه 23 ملیون از عملکرد آقای روحانی رضایت کامل داشتند> لطفا مراجعه کنید به وعده های بر زمین مانده سال 92 اقای روحانی . تو این انتخابات کسی برای مردم خیر داشت که رییس جمهور نشد ولی دولت مستقر رو بر خلاف رویه اش مجبور به توجه به اقشار ضعیف جامعه کرد ولو برای مدتی کوتاه.
























مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۷
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت همه دست اندرکاران سایت.
خدا این مرد رو برامون نگه داره.
حاج حسین پرچمت بالاست.
29
2
saeedmokhtari
Germany
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۷
ای کاش شما چشم دیدن پیروزی جریان محبوب مظلوم وخدمت گذار اصلاح طلب را داشتید این درحالیست که جریان فکری شما فقط وفقط کمر به تخریب دولت بسته بود که این مختص به 1ماه انتخابات نیست از اول دولت شما با تخریب دولت به دنبال منافعتان بودید خداوند همه را هدایت کند وبه منتخب مردم توفیق خدمت دهد تابدخواهان جرئت تخریب وتوهین را پیدانکنند.
8
49
ناشناس
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۲
آخ آخ آخ ! تو رو خدا دیگه ادامه نده دستمالام تموم شد !!! بمیییرم ! اصلاح طلبا واقعا در نبود حاجاقا چقدر مظلوووم شدن ! نکنه اینم از افاضات جدید یار ضربه گیرتونه ؟!!!
ناشناس
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۴
هعیییی ! روضه هات تموم شد ؟!!! خوبه سه دوره دولت دست شماهاس اینطور مظلوم مظلوم میکنین !!!!
ناشناس
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۲
بزرگترین مخرب دولت عملکردش تو 4 سال بود نه رقیبش
شما برو دعا کن چیزی که میگید (خدمت به مردم) به واقعیت بپیونده و روزی نشه که پشیمون بشید از این رای که دادید.
مهتاب
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۳
خدا خیرتون بده چه تحلیل خوبی بود. راستش من راهمون شک کرده بودم.
7
3
a
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۲
سلام چرا بی ربط می گید یعنی حدود 23 میلیون نفر فقط به خاطر اینکه روحانی گفته سایه جنگ را برداشتم به اون رای دادن؟

نه آقا ، این 23 میلیون از وضعیت موجود ( اقتصاد و کار و شغل و .....) رضایت کامل دارند ، پس دیگه تفسیر نکنید . لطفا

زنده باد روحانی ، زنده باداختلاس و دزدی ، زنده باد وضعیت موجود
4
38
ناشناس
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۹
داداش احیانا شما تو آنتالیا زندگی نمی کنی ؟ خود روحانی میگه بیکاری زیاده ، طرفداراش سفت چسبیدن که نههههه ! ما راضی هستیم بخدا ! خیییلی عجیبه !
جمالی
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۹
من به اقای ریسی رای دادم ولی بلاخره یکی باید ریس جمهور می شد و حالا هم اقای روحانی ریس جمهور ایران است ولی چیزی که برای من جالبه اینه همونهایی که در یکی دو سال گذشته از کسبه و بازاری و جوانها به روحانی بد می گفتند حالا میرند به ایشون رای میدهند و جالبتر اینکه دوباره از مدتی دیگه دوباره همانها زبان به اعتراض می گشایند نمی دونم چه تحلیلی باید برای این منش و رفتار ارائه داد و نکته دیگر ایا کسی نیست توی این مملکت که دولتی ها را مورد مواخذه قرار بده که با یک دروغ سایه جنگ رای جمع می کنند بابا اگه جنگ هم بسه همین 16 میلیون طرفدار اقای ریسی میرند دفاع می کنند
19
1
مبارز
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۴
آقا با شما موافقم ، همه هی میگفتن مشکل اقتصادی داریم و... ، موقع عمل شد همه یادشون رفت.

با روحانی تا 1400:

اختلاس ، واردات بی رویه ، بی کار کردن کارگران ایرانی ، تضعیف اقتدار ملی ، هسته ای نابود شده ، توهین بیش تر به منتقدان ، خفقان سیاسی ، هر کس حرفی زد میگن احمدی نژادی ، فقر بیش تر ، یارانه های قطع شده ، خسارت میلیاردی کرسنت، قرداد های مخفیانه همچون 2030 و اطلاعات پارس جنوبی که به شرکت توتال دادن و ا این دست قراردها ، گورخواب های بیش تر ، فساد و فحشا از بی کاری جوانان ، اشرافی گری ، تولید ملی نابود شده ، دلار 6000 هزار تومانی و.......

دوستان الان اینو براتون می گم یک جایی بنویسید : روحانی جوری اقتصاد رو به ... میکشه که تا سالها نمی تونن جمعش کنن.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۹
من همین امروز یکی از دوستانم شکایت بابت قیمت مایحتاج زندگیش رو میکرد، بعد گفت کاش به روحانی رأی نداده بودم، ترسیدیم این سید بیاد جلوی عشق و حالمون رو بگیره حالا میگم دیگه پولی ندارم که عشق و حال کنم، فقط این رو محض این گفتم که دوستان اصلاح طلب فکر نکنن رأی حزبی آوردن، نه عزیز من اگه ملت ما رأی حذبی میدادن که احمدی نژاد 24 میلیون رأی نمی آورد، ملت ما کلا بعد از چند سال تحمل وضع موجود رو ندارند به همین خاطره که هر هشت سال جریان حاکم بر قوه مجریه تغییر موضع پیدا می کنه، من اینقدر که دلم برای شورای شهر میسوزه اصلا برای ریاست جمهوری ناراحت نیستم، شهری مثل تهران که به اندازه ی کافی مشکلات داره وقتی سیاسی میشه گرفتار فاجعه میشه کوچکترین چیزش هم فساد مالی هست، زمان همین قالیباف اکثریت اشخاصی
ادامه .
19
1
حقیقت
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۵
اقای شریعت مداری .میتونی شفاف تر هم بگی .رای رئیسی مهندسی شد . ما همه چیز رو میدونیم .ماراضی نبودیم خونی از بینی کسی بریزد.
0
0
امیرحسین
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۳
اصن همه اینا به کنار. چجوری رای روحانی سال 92 نزدیک به 51 درصد بود حالا با این که همه میدونن هواداراش کمتر شده 57 درصد رای آورده!؟!؟
0
0
محمدی
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۷
جای تآسف دارد برای اصول گرایان که خودشان هم تحت تآثیر تبلیغات داخلی وخارجی فکر کردند واقعآ خطا کارند در حالی که به اصطلاح اصلاح طلبان در رسانه ملی که عملکرد آن را قبول ندارند با کمال وقاحت درود و سلم به اصلاحات می فرستند در حالی که بزرکترین ضربات کمر شکن به ملت ایران را آنها با عملکردشان و جاسوسیشان و انها که تا مرز براندازی نظام هم پیش رفتند و هنوز هم برهمان مدار پیش می رند و وزرایشان و معاونانشان و سینه چاکانشان اکنود در غرب مشغول توطعه بر علیه ملت هستند و هر روز برا اعمال تحریمها قدم بر می دارند چرا ما خجالت می کشیم از اصولگرائی دفاع کنیم ولی آنها افتخار می کنند از خائنان دفاع کنند شما را چه شده است.......
0
0
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۶
من رئیسی نبودم و لی به عنوان فردی از اعضا جامعه که در خانواده خودمون 5 نفر با مدرک لیسانس از دانشگاه های دولتی بیکار و سربار خانواده هستند منتقد به جد روحانی بودم و هستم متاسفانه برخلاف شواهد عینی بازهم رییس جمهور شدن
راهی نداریم جز تمکیین به قانون
عزیزان و برادران مخصوصا خبرگزاری دانشجو دست بردارید از تخریب و توهین به دولت و هی نکات منفی
کمک کنید به دولت با گفتن راه حل به خاطر امام و شهدا
بسه اختلاف بسه امام علی سکوت کرد شما چرا دهنتونو نمیبندید
تو رو به خدا نیفتین به جون هم شما باید اهل حق و انصاف و کمک باشین نه اهل تخریب ناسزا و تهمت زدن و فقط هی اعتراض کردن
جامعه رو یکپارچه کنید و کمک کنیم برای جامعه متحد و منسجم و قوی
پیروزی نهاایی از آن مومنان و صابران خواهد بود
0
0
م
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۱
ابتدای مقاله را ببینید ۵۰۰ هزار رای روحانی راکم میکنه ، میگه ۲۳میلیون ،ازآن طرف ۳۰۰ را ی را به رئیسی اضاف میکنه می گوید ۱۶ میلیون ، ایشان به فرض اگر دکتر روحانی ۴۰ میلیون رای هم آورده بود مطلب برای نوشتن داشت . ایشان ۲۳/۵ ملیون را اصلا نمی بینه یعنی چشمانش را بسته که نبینه
1
0
ناشناس
Netherlands
۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۵
ضربه ای که فتنه 88 به کشورمون زد تا امروز ادامه دارد و تأثیرش رو توی انتخابات میبینیم. فتنه 88 باعث دودستگی تو کشورمون شد و باعث برچسب خوردن اصولگراها شد. هر ایرانی اگه پیشینه 4 ساله دولت و صحبتهاشون تو مناظره ها رو بی طرفانه میدید به روحانی رأی نمیداد ولی متأسفانه این حزبی گرایی و جناحی بودنی که به جون مردم افتاده باعث شده مردم کاری به پیشینه و قابلیتهای افراد ندارن و تنها ملاک مهمشون اصلاح طلب بودن فرد است. نتیجه اش رو تو انتخابات مجلس 94، شورای شهر 96 و ریاست جمهوری 96 دیدیم که مردم لیستی رأی دادن.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار