اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در کنگره ملی کاربرد مواد و ساخت پیشرفته در صنایع که در دانشگاه علم و صنعت در حال برگزاری است، با گرامی داشت روز آزادسازی خرمشهر، به ارتباط صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور ما مغفول مانده بود که به فضل الهی در چند سال گذشته توانستیم روی این مبحث کار کنیم، اما نه صنعت و نه دانشگاه از قوانینی که توسط مجلس برای تحکیم این ارتباط تصویب شده، اطلاع کامل ندارند.
وی افزود: ما باید این ارتباط را بیشتر کنیم، چرا که تاثیر زیادی روی اقتصاد کشور دارد؛ به عنوان مثال یک تن سنگ آهن استخراج شده را در بهترین شرایط 150 دلار می فروشیم، ولی وقتی روی آن فعالیت پژوهشی انجام شود، 1200 دلار می شود و اگر به آهن و فولاد خودرو تبدیل کنیم قیمت یک تن 12 هزار تا 20 هزار دلار می شود و اگر این آهن را طوری تعبیه کنیم که در پره های توربین قابل استفاده باشد، یک تن آن تا 200 هزار دلار فروخته می شود؛ حتی با تکنولوژی بیشتر می توان آنرا تا یک میلیون دلار رساند و در پایان اگر برای ماهواره از این آهن استفاده شود ،صد میلیون دلار قیمت دارد؛ این مثال نشان دهنده اهمیت تکنولوژی و ارتباط صنعت و دانش است.
زاهدی ادامه داد: این مسئله چیزی نیست که صنعت بتواند خود به خود به آن برسد. صنعت باید باور کند اگر با دانشگاه پیوند ایجاد کند، هم بهره وری و هم کیفیت محصولات بالا می رود و در نتیجه مشتری بیشتری جذب می کند و صادرات بیشتری دارد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: در مجلس نهم مشکلات پیش روی ارتباط صنعت و دانشگاه را بررسی کردیم و فهمیدیم باید ارتباط به گونه ای باشد که این دو نهاد را تشویق کنیم و با بخش نامه و مصوبه خشک و بی روح هیئت وزیران و مجلس این کار انجام نمی شود.
وی با اشاره به مکانیزم های تشویقی برای ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: قوانینی در مجلس وضع شده که از آنها می توان به قانون رفع موانع تولید اشاره کرد. این قانون یکی از قوانینی است که به دنبال تشویق تولید کنندگان می باشد. صنعت ما اگر از این قوانین آگاه شود، دوان دوان به سمت دانشگاه می آید.
زاهدی در پایان خاطر نشان کرد: بسترهای فانونی فراهم شد و ما امیدواریم شاهد اقتصاد مقاومتی برمبنای اقتصاد دانش بنیان باشیم. اگر در کشور به دنبال اقتصادی بدون اتکا به نفت و پایدار و مطمئن هستیم ،چاره ای جز این نداریم که ارتباط صنعت و دانشگاه را تحکیم و رونق ببخشیم.