به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شهر تهران از زمان "آغا محمد خان قاجار" به عنوان پایتخت ایران معرفی شد و از آن زمان تاکنون جمعیت آن رو به افزایش بوده است.
بدون شک اداره این شهر نیز با مشکلات زیادی همراه است. از آلودگی هوا و ترافیک گرفته تا بافت فرسوده و ساخت و سازهای بی رویه همه و همه از معضلات شهر تهران به شمار میآیند. در این شرایط، اداره این شهر کار آسانی به شمار نمیآید.
از ۲۶ شهریور ۱۳۸۴ تاکنون اداره شهر تهران با نظر نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر تهران به محمد باقر قالیباف واگذار شده و وی شهردار پایتخت بوده است. پس از گذشت این سال ها، اما قرار است در شهرداری پایتخت تغییر و تحولاتی اعمال شده و شهردار جدید معرفی شود.
پس از برگزاری انتخابات در ۲۹ اردیبهشت ۹۶ در شهر تهران و انتخاب نفرات جدید برای حضور در شورای پنجم شهر، گمانه زنی هایی نیز در رابطه با شهردار جدید پایتخت مطرح است.
اگر چه شهردار با رای مستقیم اعضای حاضر در شورای پنجم شهر تهران انتخاب خواهد شد، اما پیش از رسمی شدن این انتخاب، اسامی مختلفی برای حضور در ساختمان خیابان بهشت و مسند شهرداری تهران مطرح شده است.
عدهای محسن هاشمی، یکی از منتخبان مردم برای حضور در شورای شهر تهران را شهردار آینده پایتخت معرفی میکنند. اگر چه پیش از این محسن هاشمی همواره به عنوان یکی از گزینههای اصلاح طلبان برای تصدی پست شهردار تهران مطرح بوده است، اما با اعلام لیست راه یافتگان به شورای شهر تهران این احتمال کاهش یافته است.
۲۱ عضو راه یافته به شورای پنجم شهر تهران را اکنون اعضای اصلاح طلب تشکیل میدهند و تمام اعضای علی البدل نیز اعضای اصولگرا هستند.
در صورتی که قرار باشد محسن هاشمی به عنوان شهردار تهران انتخاب شود، نخستین فرد علی البدل شورای پنجم مهدی چمران خواهد بود که وارد شورا میشود. به همین خاطر دور از انتظار است که اعضای شورای پنجم بخواهند ترکیب خود را تغییر دهند.
علاوه بر محسن هاشمی که یکی از منتخبان شورای پنجم شهر تهران است، مرتضی الویری یکی دیگر از منتخبان مردم برای حضور در شورای پنجم شهر تهران نیز نامش در میان کاندیدای ورود به شهرداری تهران مطرح میشود. الویری نیز اگر چه پس از غلامحسین کرباسچی زمانی شهردار پایتخت بوده و سابقه فعالیت در این مسند را دارد، اما وی نیز شرایطی مشابه محسن هاشمی خواهد داشت و شهردار شدنش مصادف میشود با ورود یک عضو اصولگرا به پارلمان پایتخت.
یکی دیگر از اسامی که طی روزهای اخیر بارها به عنوان یکی از گزینههای شهرداری تهران مطرح شده است، محسن صفایی فراهانی است. وی علاوه بر این که شخصیتی سیاسی است در حوزههای اقتصاد و ورزش نیز فعالیت هایی را داشته است.
تعداد گزینههای مطرح شده برای تصدی سمت شهردار تهران اندک نیست. برخی از چهرههای سیاسی به عنوان بهترین گزینه برای این سمت یاد میکنند و عدهای نیز معتقد هستند که شهردار آینده باید فردی متخصص باشد.
فردی که قرار است به عنوان شهردار آینده تهران فعالیت خود را آغاز کند بدون شک کار دشواری را در بسیاری از زمینهها در پیش خواهد داشت.
انتظارات از شهردار آینده بسیار بالا است. وی باید علاوه بر ساماندهی حمل و نقل شهری، بهبود شرایط ساخت و ساز در پایتخت و ساماندهی سیما و منظر شهر در حوزههای دیگری از جمله الکترونیکی شهر، افزایش شفافیت اداری و کاهش آلودگی هوا نیز اقداماتی را در دستور کار قرار دهد.
در قالب گزینههای مطرح شده برای تصدی سمت شهردار تهران، نام محسن مهرعلیزاده نیز به چشم میخورد. وی اکنون یکی از اعضای غیر موظف هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش است و پیشتر نیز رئیس سازمان تربیت بدنی بوده است.
حبیب الله بیطرف نیز یکی دیگر از افرادی است که نامش در لیست بلند شهرداران آینده پایتخت دیده میشود.
وی سابقه تصدی وزارت نیرو را در کارنامه داشته و اکنون نیز تحت عنوان معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت ایران و رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران مشغول به فعالیت است.
در کنار اسامی مطرح شده، نام یک زن نیز به میان آمده است. فردی که اگر چه در پارهای از مواقع انتقادات زیادی در رابطه با عملکردش در سازمان محیط زیست مطرح بوده، اما اکنون به عنوان یک گزینه مطرح است.
معصومه ابتکار که خود سابقه حضور در شورای شهر تهران را نیز در کارنامه دارد ممکن است طی مذاکره با اعضای راه یافته به شورای پنجم شهر تهران وارد ساختمان شهرداری در خیابان بهشت شود.
یکی از گزینه هایی که بارها نامش به عنوان شهردار تهران مطرح شده، پیروز حناچی است. حتی در بازهای از زمان و پس از حادثه پلاسکو که انتقادات زیادی به شهرداری تهران وارد بود نیز برخی حناچی را یکی از گزینهها برای ایجاد تغییر و تحول در شهرداری تهران معرفی میکردند.
وی معاون نظام مهندسی و اجرای ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی است و نامش در میان لیست شهرداران آینده پایتخت قرار گرفته است.
در کنار تمام گزینههای مطرح شده، نام محمد پژمان نیز به چشم میخورد. وی شهردار اسبق مشهد بوده و اکنون یکی از معاونین وزیر راه و شهرسازی است. ضمن اینکه سالها به عنوان عضو هیئت مدیره انجمن کلانشرهای جهان در مترو پلیس دارای جایگاه بوده و فعالیتهای زیادی در حوزه شهری داشته است.
گمانه زنیها در خصوص شهردار آینده پایتخت نشان میدهد که تخصص یکی از اصلیترین ملاکها برای انتخاب شهردار جدید پایتخت است.
فردی که قرار است مسئولیت شهرداری تهران را عهده دار شود بدون شک کار دشواری را در پیش داشته و باید برای بهبود شرایط پایتخت برنامههای متعددی را در دستور کار قرار دهد.
منبع: میزان