مرتضی نبوی: بنی صدر با خط امامی نشان دادن خود قصد داشت به مردم نزدیک شود
کد خبر:۶۱۰۲۹
در نشست «بازخوانی فتنه 14 اسفند» مطرح شد؛

مرتضی نبوی: بنی صدر با خط امامی نشان دادن خود قصد داشت به مردم نزدیک شود

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با تشریح «فتنه 14 اسفندماه» گفت: بني صدر كوشيد با ايجاد چهره‌اي مدافع سرسخت امام(ره) و سخنراني‌هاي پي‌درپي در مناطق مختلف، به پايگاه اجتماعي ميان مردم دست يابد.

به گزارش خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، سيدمرتضي نبوي در نشست «بازخواني فتنه 14 اسفند» كه عصر امروز در دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: 14 اسفندماه 59 كه به مناسبت سالروز فوت دكتر مصدق برگزار شد، حاشيه‌هاي بسياري داشت كه بازتاب آن از متن سخنراني بني‌صدر اهميت بيشتري يافت.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: بازتاب اين حاشيه‌ها در جامعه، مجلس، محافل سياسي، مطبوعات و رسانه‌ها، فضاي ويژه‌اي را به وجود آورد.

وي با بيان اينكه بني‌صدر با حزب به طور كلي مخالف بود، اذعان داشت:‌ حزب جمهوري اسلامي پيش از انقلاب براي آماده سازي مقدمات پيروزي انقلاب در آستانه شكل‌گيري بود كه به خاطر سرعت بالاي پيروز شدن انقلاب به همت دكتر بهشتي، باهنر، مقام معظم رهبري و موسوي اردبيلي پس از انقلاب اعلام موجوديت كرد.

نبوي افزود: مواضع بني‌صدر قبل از انتخاب به عنوان رئيس جمهور وقت، به گونه‌اي جدي با نهضت آزادي و ملي‌گراها مخالف بود و در مناظرات عليه ماركسيست‌ها ظاهر شده بود.

مديرمسئول روزنامه رسالت افزود: بني صدر كوشيد با ايجاد چهره‌اي مدافع سرسخت امام(ره) و سخنراني‌هاي پي‌درپي در مناطق مختلف، به پايگاه اجتماعي ميان مردم دست يابد.

وي در ادامه سخنان خود تصريح كرد:‌ بني صدر با مواضع زيرکانه سياسي حتي توانست برخي از بزرگان روحاني و اكثريت روحانيت مبارز را تحت تاثير قرار داده و از حمايت آنها برخوردار شود.

نبوي با بيان اينكه روحانيت مبارز اولين محملي بود كه با بني‌صدر به مخالفت پرداخت، گفت: بني‌صدر در مجلس خبرگان به مخالفت با اصل ولايت فقيه پرداخت و آن هنگام بود كه افراد بسياري چهره حقيقي وي را شناختند.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه برخي از شخصيت‌ها در تاريخ انقلاب حالتي نمادين دارند، گفت: در آن زمان بني‌صدر نماد يك جريان بود كه حامي آن نهضت آزادي ملي‌گراها و مجاهدين بودند و دكتر بهشتي نيز نماد جريان ديگري بود كه با تبليغات سوء بني‌صدر با مخالفت مردم مواجه بود.

وي افزود: اين تبليغات به حدي بود كه منجر شد شعارهاي رايج دانشجويان در دانشگاه تهران مرگ بر بهشتي، بهشتي طالقاني را تو كشتي و ... شود كه ريشه در مخالفت جريان مقابل، با امام(ره) و طرفداران ايشان بود.

نبوي، بني‌صدر را آدمي متكبر و مغرور خواند و گفت: نخوت بني‌صدر به حدي بود كه به صراحت اعلام كرد عبايي كه براي ولايت فقيه دوخته‌ايد تنها به تن من برازنده است.

مديرمسئول روزنامه رسالت افزود: امام(ره) مدت زيادي، رفتارها و مخالفت‌هاي بني‌صدر را تحمل كرد زيرا از راي بالاي مردم برخوردار بود و آن هنگام كه مردم مخالفت خود را با بني‌صدر اعلام داشتند، امام(ره) مخالفت خود را علني كرد.

وي در ادامه سخنان خود تصريح كرد: فرق اساسي دو جريان كه مقابل هم شكل گرفته بودند پايبندي به اصل ولايت فقيه و عدم پايبندي بدان بود، گرچه شايد شعار مرگ بر ضد ولايت فقيه به صراحت مطرح نشد.

نبوي افزود:‌ دستاورد برخورد جريان بني‌صدر با داشتن حمايت نهضت آزادي، ملي‌گراها و ... و جريان طرفداران واقعي خط امام(ره)، شهادت مظلومانه دكتر بهشتي بود.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در خاتمه سخنان خود خاطرنشان كرد: شهادت دكتر بهشتي، نقطه عطفي شد كه خط امام(ره) را از لحاظ سياسي تثبيت كرد و بصيرت فوق العاده‌اي را ميان مردم عادي به وجود آورد./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار