اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
سید مهدی موسوی کوهپر، معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با تاکید بر لزوم پژوهشمحوری دانشآموزان گفت: کشورهای پیشرفته سالهای بسیاری است که آموزش، تحقیق و فعالیتهای تحقیقی را از همان دوران ابتدایی به دانشآموزان ارائه میکنند و کودکان با نگاهی به پژوهش، آموزش لازم را دیده و پروژههای مدرسه را انجام میدهند.
وی افزود: بسیاری از دروس در مدارس این کشورها به جای حفظ محفوظات، کارهای عملی، تحقیقی و یا پژوهشی است.
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان در ادامه بیان داشت: دانشآموزان برای یادگیری درس تاریخ به محوطه تاریخی سفر میکنند و توصیفات خود را مینویسند. همه اینها نشان از این مسئله دارد که باید دانشآموزان را با پژوهش آشنا کنیم و روحیه پژوهش از ابتدایی تا متوسطه در بین کودکان و نوجوانان نهادینه میشود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر مشاهده میکنیم برخی از دانشجویان ارشد و تحصیلات تکمیلی، هنوز به روش جزوهنویسی تحصیل میکنند و این ناشی از نبود توانایی دانشجویان ما نیست، بلکه حکایت از این موضوع دارد که باید در نظام آموزش عالی تجدید نظر کنیم.
موسوی با اشاره به برگزاری مسابقه دانشآموزی نور گفت : به طور قطع برگزاری مسابقه نور که دانشآموزان را به سمت پژوهش سوق میدهد، کمک شایانی به نظام آموزش عالی کشور میکند اما برای تغییر به شرایط دیگری هم نیاز داریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: گروه مخاطب این مسابقه در سنی هستند که سوالات زیادی دارند و اگر دانشآموز برای یافتن پاسخ سوالاتش از راههای تحقیقی و پژوهشی استفاده کند، محرک خوبی برای پژوهشهای بیشتر شده و آنها را به پژوهش تشویق میکند.
گفتنی است، مسابقه دانش آموزی نور گرامیداشت ابن هیثم، سال گذشته به عنوان رویداد دانش آموزی جایزه مصطفی(ص) با موضوع ساخت فیلمهای علمی و آموزشی یک دقیقه ای در قالب گروههای دانشآموزی دو یا سه نفره به منظور شکوفایی ابتکارات و خلاقیت آنها در قالب آزمایشهای علمی برگزار شد.
پس از اعلام فراخوان این مسابقه و استقبال گرم دانش آموزان، ۱۰ هزار و ۳۰۰ دانش آموز در قالب چهار هزار و ۳۸۵ تیم از ۲۸ استان کشور با همراهی ۴۴۰ مدرسه و ۵۰ پژوهش سرا به برگزیده شدن ۱۹۸ اثر دانش آموزی انجامید.
مسابقه دانش آموزی نور؛ گرامیداشت پروفسور جکی یینگ نیز از ابتدای آذرماه سال جاری در قالب نمایش علمی با ساخت فیلمهای ۶۰ ثانیهای از هر گونه آزمایش علمی شروع شده است.