اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
احسان هوشفر، مدیر طرح سهباران در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: طرح سامانه همگانی بازیافت بطری در ایران به عنوان طرح ملی است که در کنار بحث زیست محیطی به منافع اقتصادی و مالی کشور هم توجه دارد. بطری های نوشیدنی که عمدتا از جنس پلاستیک هستند، برای تجزیه شدن در طبیعت سال ها و برخی تا هزار سال طول می کشد تا به طبیعت بازگشته و در عمل تجزیه نمی شوند؛ در همین راستا می خواهیم به جای آنکه پلاستیک دور انداخته شود ،وارد چرخه بازیافت شود و آن را دوباره استفاده کنیم و اقتصاد دورانی داشته باشیم.
وی افزود: به جای اینکه مواد را یک بار استفاده کنیم، بارها و بارها استفاده می کنیم که راه حل ارائه شده برای این منظور سهباران است که عزم همگانی را می طلبد.
هوشفر ادامه داد: در کشورهای پیشرفته اروپایی، آلمان و سوئد این طرح اجرا شده و کانادا، امریکا و استرالیا نیز این طرح را انجام می دهند. در انگلیس نیز به تازگی قانون آن به تصویب رسیده است.
مدیر طرح سهباران افزود: در واقع این طرح در صورت اجرایی شدن بطری ها را در یک فرایند سالم و تمیز به نقطه شروع بازمی گرداند و پس از میکروب زدایی می توان از آن دوباره استفاده کرد. با این سیستم عملا بطری ها تمیز هستند و نکته مهم و کلیدی در این طرح استفاده از ودیعه گذاری است.
استادیار دانشگاه تهران ادامه داد: اگر به این طرح به عنوان یک سیستم داوطلبانه نگاه کنیم، روند اجرایی شدن آن کند خواهد بود؛ ولی اگر قانونگذاری شود، می توان از بازدهی آن استفاده کرد. برای قانونگذاری نیز باید نهادهای بالادستی وارد شوند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با نهادهای بالادستی نظیر شهرداری، نمایندگان کمیسیون محیط زیست مجلس، سازمان مدیریت پسماند و سازمان محیط زیست مکاتباتی داشتیم و واکنش آنها مثبت بوده و با این که طرح ایرادی ندارد، روند کار بسیار کند است. این طرح نیازمند یک عزم ملی در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی و سیاست های کلان زیست محیطی ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای اجرای بند ۱۱۰ قانون اساسی می باشد.