به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ مهلت ثبتنام در چالش فناوری «ساخت نانوحسگر زیستی تشخیص باکتری کلستریدیوم بوتولینیوم بر پایه نوارهای کاغذی» تا ۱ مردادماه تمدید شد. محققان دانشگاهی، فناوران و شرکتهای دانشبنیان علاقمند به شرکت در این چالش نوآوری تا این تاریخ فرصت دارند با مراجعه به پایگاه اینترنتی چالش، فرم پیشنویس طرح را دریافت و نسبت به ثبت طرح پیشنهادی خود اقدام نمایند.
موضوع محوری این چالش، «طراحی و ساخت زیست حسگر تشخیص باکتری بوتولونیوم کلستردیوم و یا سم بوتولونیوم بر پایه نوارهای کاغذی فعال زیستی» است که قابلیت تشخیص این سم را در مقیاس پایین و با چشم غیر مسلح داشته باشد.
روشهای جاری تشخیص عوامل میکروبی و باکتریایی که در حال حاضر در آزمایشگاههای کشور مورد استفاده قرار میگیرند، اغلب بسیار پرهزینه و وقتگیر هستند. این در حالی است که تشخیص سریع و به هنگام این عوامل نقش بسیار مهمی در درمان آنها ایفا میکند. به نظر میرسد نانوحسگرهای زیستی تشخیصدهنده عوامل میکروبی و بیماریزا بتوانند به کاهش هزینه و زمان و افزایش اثربخشی کنترل، پیشگیری و درمان بیماریهای میکروبی کمک کنند. در این میان باکتری بوتولونیوم از جمله انواع عوامل باکتریایی است که در صورت ورود به بدن انسان و عدم درمان طی ۲۴ ساعت، منجر به مرگ خواهد شد. این عامل باکتریایی همچنین در تهدیدهای زیستی نیز به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. از این رو ستاد ویژه توسعه فناوری نانو قصد دارد تا با اتکا به دانش و تخصص دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاهها و پژوهشگاهها، شرکتهای خلاق و نوآور و سایر پژوهشگران، فناوران و مخترعان کشورمان، فناوری تولید نانوحسگرزیستی تشخیصدهنده این عامل باکترایی را بومیسازی نماید.
بنابر اعلام دبیرخانه چالشهای فناوری و نوآوری نانو، چالش پیشرو طی سه مرحله برگزار و از ۱۰ خردادماه فرآیند ثبتنام مرحله اول آن آغاز شد. محققان دانشگاهی، فناوران و شرکتهای دانشبنیان علاقمند به شرکت در این چالش تا تاریخ دهم تیرماه فرصت دارند تا طرح مفهومی خود را از طریق پایگاه اینترنتی چالش، به دبیرخانه چالش ارسال نمایند.
گفتنی است به شرکتکنندگانی که در این مرحله برگزیده شوند تا سقف ۱۰ میلیون تومان گرنت برای استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی نانو (تجهیزات FABRICATION یا آنالیز) و یا خرید مواد و لوازم آزمایشگاهی مورد نیاز اعطا خواهد شد. همچنین در مرحله آتی برگزیدگانی که بتوانند نمونه آزمایشگاهی از طرح خود ارائه نمایند، ۳۰ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه ۵۰ میلیون ریال گرنت تعلق خواهد گرفت. برنده نهایی چالش نیز از جایزه نفیس ۷۰ میلیون تومانی و تسهیات حمایتی تجاریسازی برای توسعه محصول نهایی خود بهرهمند میشود.