اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عسکریان ابیانه، معاون مالی اداری وزارت علوم در اولین گردهمایی دبیران شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری که در سالن همایش های دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است، با اشاره به حفظ محیط زیست گفت: آنچه اهمیت زیادی دارد مشاهده عواملی است که باعث آلودگی می شود؛ به عنوان مثال از دودکش نیروگاه ها حجم زیادی آلودگی وارد جو می شود و در شهرهایی نظیر تهران که بزرگ و پرجمعیت هستند، نیروگاه ها و کارخانه ها در اطراف شهر وجود دارند و بیشتر به آلوده شدن محیط زیست دامن می زنند؛ البته نرم افزارهای زیادی برای مدیریت انرژی وجود دارد و کشور ما پتانسیل رفع چنین مشکلاتی را دارد.
وی افزود: در کشورهایی که تخصص مقابله با این مشکلات و مدیریت فرد وجود ندارد و نیروی انسانی نیست و حتی مانند کشور ما مقالات متعددی در این زمینه ندارند و رنک بین المللی نیز ندارند، تکنولوژی را به صورت کامل خریداری کردند تا در این زمینه عقب نمانند.
معاون مالی اداری وزارت علوم ادامه داد: حتی برخی از کشورهای عربی افراد متخصص را خریده اند تا بتوانند از این تکنولوژی استفاده کنند؛ اما ایران هم نیروی متخصص و هم تکنولوژی آن را دارد و باید آن را به کار گیرد . به عنوان مثال در دانشگاه ها موتورخانه های فرسوده ای داریم که با استانداردسای مدیریت سبز می توان بهره وری آنها را بالا برد.
وی در ادامه تصریح کرد: باید این تفکر شکل بگیرد که هر کس در هر محیطی که هست، به این بیندیشد که چگونه می تواند انرژی را ذخیره و آن را هدر ندهد و بهره وری را بالا ببرد. من این اطمینان را می دهم که با این روشن می توانیم 30 درصد صرفه جویی انرژی داشته باشیم.
معاون مالی اداری وزارت علوم در پایان خاطر نشان کرد: در موافقت نامه های سازمان برنامه و بودجه که از آن ها می توان به موافقت نامه تملک دارایی اشاره کرد، از این سازمان می خواهیم در کنار این که وزارت ورزش و جوانان را درگیر می کند، وزارت علوم را هم ببینند . اخیرا با کمیسیون تلفیق مجلس جلساتی را داشتیم که آنها نیز برای مشارکت در طرح مدیریت سبز اعلام آمادگی کرده اند.
در ادامه این گردهمایی نظرپور، مشاور رئیس پژوهشگاه نیرو به سخنرانی با موضوع احداث اکوپارک در دانشگاه ها پرداخت.
وی در این خصوص توضیح داد: اکوپارک چند دهه است که در برخی از کشورها اتفاق افتاده و در حال حاضر از این تکنولوژی بهره برداری می کنند. تفاهم نامه همکاری احداث و بهره برداری اکوپارک در دست اقدام است و در این تفاهم نامه طراحی و نصب نیروگاه های تجدیدپذیر در دانشگاه ها لحاظ شده است.
نظرپور افزود: این تفاهم نامه در سامانه وزارت علوم موجود است که به ایجاد بستر مناسب جهت آزمون ایده های نو کمک می کند. ایجاد زیرساخت های لازم جهت توسعه فرهنگ استفاده از انرژی های پاک و ایجاد زمینه های مناسب همکاری صنعت و دانشگاه از دیگر اهداف این تفاهم نامه می باشد.