به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، محمد حسین عزیزی گفت: بستنیهای سنتی میتوانند ناقل بیماری وبا، تب مالت و بیماریهای عفونی باشند و مصرف کنندگان را دچار مسمومیتهای غذایی کنند.
وی افزود: برخی از بستنیهای سنتی از شیرهای تازه دامپروران تهیه میشوند بنابراین امکان ابتلا به تب مالت از طریق بستنیهای سنتی وجود دارد این در حالی است که درمان این بیماری با سختی همراه بوده و بایدبه مردم هشدار داده شود.
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطر نشان کرد: با جوشاندن شیرهای سنتی در و نگهداری آن در فضای باز و دمای محیط ، بیماریهای جدید در شیر ایجاد شده و براحتی منتقل می شود. این درحالی است که نمیتوان به جوشاندن شیرهای سنتی اطمینان پیدا کرد و نسبت به خوردن بستنیهای سنتی بی تفاوت بود.
وی عنوان کرد: علاوه بر تب مالت، وبا، مسمومیت و اسهال از جمله بیماریهایی است که میتواند از طریق مصرف بستنیهای سنتی به افراد منتقل شود. این درحالی است که با نجوشاندن شیر تازه دام، تماس دست دوشندگان بیمار شیر تازه، عدم رعایت نکات بهداشتی و بیماری دام بیماریها به راحتی به شیر منتقل شده و تعداد زیادی از مردم را بیمار میکند.
عزیزی اذعان داشت: مغازههای بستنی فروشی بین راهی از تولید کنندگان بستنیهای سنتی محلی محسوب میشوند که با خریداری شیرهای محلی تازه، چون گاومیش مشتریان بسیاری را به خود جذب کردهاند.
وی یادآور شد: به مردم توصیه میشود حتما بستنیهای سنتی را از مغازههای معتبر و دارای مجوز وزارت بهداشت خریداری کرده و به رعایت اصول بهداشتی فروشندگان این محصول توجه کنند. همچنین از خوردن بستنیهای رایج با شیر گاومیش تازه که مشتریان زیادی را به خود جذب کرده است، جداَ بپرهیزند.
منبع: میزان