اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود نیلی احمدآبادی در هفتمین جلسه معاونین پژوهشی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی منطقه یک کشور که در باغ نگارستان دانشگاه تهران در حال برگزاری است، گفت: همه دانشگاه های جهان تحت نام های مختلف شبکه های دانشگاهی دارند که این مسئله در مورد ایران نیز صدق می کند در ایران دانشگاه های برتر و سطح یک سعی کردند شبکه ای را ایجاد کنند اما مسئله ای تحت عنوان عدم نفوذ به لایه های پایینی وجود دارد و در سطوح پایین همکاری های محدودی وجود دارد.
وی افزود: آنچه که در انتخابات ریاست جمهوری رخ داد و در مناظره ها شاهد آن بودیم، این بود که فارغ از مباحث حاشیه ای همه چیز برای مردم روشن شد و متوجه شدند که کشور با چالشهای جدی در فقر، بیکاری و توسعه نیافتگی مواجه است که فارغ از مباحث سیاسی باید این مسائل حل شود وگرنه نمی توان به توسعه پایدار دست یافت.
رئیس دانشگاه تهران گفت: حل مسائل اصلی کشور بدون حضور جدی دانشگاه ها شدنی نیست و ایجاد هر شغل 300 تا 400 میلیون تومان هزینه دارد که منابع ملی توان این بار مالی را ندارد پس باید کاری کرد که هم هزینه ایجاد شغل کاهش یابد و هم شغل ایجاد شود.
وی با اشاره به شرکت های دانش بنیان گفت: وقتی حرف از شرکت های دانش بنیان می شود باید این سوال را پرسید که چه کسی باید پشتوانه این شرکت ها باشد اینکه شرکت های دانش بنیان به وجود می آید امری نیکوست اما سرعت رشد این شرکت ها محدود بوده و با مشکل تقاضا در بازار مواجهیم در کنار آن اتکای صرف به تعداد محدودی از شرکت های دانش بنیان نمی تواند تحول در اقتصاد ایجاد کند. بر همین اساس اگر ظرفیت ها وارد فضای توسعه ای کشور نشود قطعا نمی توان بر چالش ها غلبه کرد البته این مباحث طی سال های متمادی مطرح بوده اما مشخص نیست چه کسی باید این مسائل را حل کند.
نیلی احمدآبادی با اشاره به اولین حضور جدی خود در دانشگاه گفت: اولین حضور جدی من در دانشگاه ها مربوط به معاونت پژوهشی دانشکده فنی می شود و از آن زمان و حتی پیش تر از آن همواره موضوع کم بودن بودجه پژوهشی مطرح بوده همه مسئولان قول افزایش بودجه پژوهشی را می دهند اما اتفاقی نمی افتد به نظر من حضور دانشگاه ها در جامعه جدی گرفته نشده و تنها نقشی که برای دانشگاه قائل شدند انتشار مقاله است.
وی ادامه داد: اگر رشد مقالات کشور کاهش یابد همه حساس می شوند ولی وقتی با همین 45 صدم درصد بودجه پژوهشی فعالیت انجام می دهیم هیچ کس به افزایش میزان بودجه اهمیتی نمی دهد.
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: تقریبا می توان همه حواس وزارت علوم در پی این است که دانشگاه ها خوب کار کنند حتی نگاه مجلس به این وزارتخانه یک نگاه نهاد کنترل کننده دانشگاه است در واقع دنبال نهادی هستند که اگر دانشگاه اشتباهی کرد یقه اش را بگیرند در حالی که وظایف وزارت علوم فراتر از این مسائل است.
وی باتاکید بر اینکه ما هنوز درگیر حق التدریس و حق التحقیق هستیم گفت: در صورت تداوم این وضعیت هرگز بودجه پژوهشی افزایش نمی یابد و منابع مالی فقط در جایی هزینه می شود که افراد تصور می کنند در صورتی که در آن مسائل هزینه نشود مشکلاتی ایجاد می شود.
نیلی با اشاره به جدول 14 ادامه داد: کشور ما مشکل 7000 میلیارد تومان را ندارد؛ چرا که در حوزه بهداشت و مسکن مهر دولت میزان بالایی هزینه کرد؛ بنابراین کشور در هر برهه ای اگر معتقد به سرمایه گذاری باشد منابع مالی به صورت به صورت آسان در دسترس قرار می گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر دانشگاه فقط به فکر جذب دانشجو و اخذ رشته باشند تا از این طریق پول کسب کند همین وضعیت ادامه پیدا می کند؛ در حالی که بین المللی شدن کارآفرین شدن و اخلاق حرفه ای و مسئولیت اجتماعی از جمله سیاست های مهمی است که در دانشگاه تهران پیگیری می شود.