به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، از روز چهارشنبه ۱۷ خردادماه و بعد از حمله تروریستی به قلب قانونگذاری کشور بود که مراجعات مردمی به ساختمان اداری بهارستان تعطیل شد. همچنین بنا به گفته آقای علی مطهری نایب رییس مجلس، کمیتهای امنیتی برای تقویت سیستم امنیتی متشکل از دو نفر اعضای هیأت رییسه، سپاه حفاظت، حراست مجلس و نیروی انتظامی تشکیل شد و در ۳۰ خردادماه هم فرمانده حفاظت مجلس برای ارتقای سطح امنیت بهارستان تغییر کرد.
نعمتی: ایجاد فاصله بین مردم و مسوولان به صلاح نظام نیست
آقای بهروز نعمتی، سخنگوی هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی خبرها درباره لغو مراجعات مردمی در مجلس را نادرست خواند و گفت: لغو دیدارهای مردمی با نمایندگان در ساختمان مراجعات مردمی صحت ندارد و بعد از انجام تعمیرات در ساختمان مراجعات مردمی، مردم و نمایندگان میتوانند بنابر روال گذشته دیدار کنند و هیأت رییسه نیز در این زمینه هیچ مصوبهای نداشته است.
وی افزود: جمهوری اسلامی بر پایه مردم سالاری دینی است و بالاترین مقام مدیریتی کشور یعنی مقام معظم رهبری هم ملاقاتهای مردمی بهصورت عمومی و خصوصی برگزار میکنند و در دفتر رییس جمهور هم، چنین رسمی وجود دارد. لغو ملاقاتهای مردمی و ایجاد فاصله بین مردم و مسوولان را به صلاح نظام نمیبینیم؛ اما چون ساختمان اداری بهارستان تکمیل نشده بود ملاقاتهای مردمی بهصورت موقت تعطیل بود اما از روز شنبه ۱۷ تیرماه به روال عادی بازگشته است.
یوسفیان ملا: طرح لغو ملاقاتهای مردمی باید در صحن تصویب شود
روز گذشته اما آقای عزت الله یوسفیان ملا، رییس کمیته تدوین آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی از احتمال لغو ملاقاتهای مردمی در ساختمان اداری مجلس خبر داد و گفت: تعدادی از نمایندگان پیشنهاد دادند که هر هفته به طور منظم به حوزه انتخابیه خود بروند و ملاقات مردمی داشته باشند که این پیشنهاد به کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس ارائه شد.
وی ادامه داد: پیشنهاد لغو ملاقاتهای مردمی در ساختمان مجلس در کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس در حال بحث و بررسی است و تاکنون هیچ تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده است؛ اما بعد از حوادث حمله تروریستی و شهادت چندتن از هموطنان در این حادثه نمایندگان زیادی برای تأمین امنیت این افراد با چنین طرحی موافق هستند، فلذا این طرح بعد از تصویب در کمیسیون آیین نامه باید در صحن علنی هم تصویب شود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: زمانی که ملاقات مردمی در فضای مجلس صورت میگیرد، برقراری کامل امنیت امکانپذیر نیست. به طور مثال در روزهای دوشنبه که اکثر نمایندگان ملاقاتهای عمومی دارند، اگر هر نماینده حدوداً ۵۰ مراجعکننده داشته باشد و حدود ۲۵۰ نماینده نیز در مجلس حضور داشته باشند، نزدیک به ۱۳ هزار مراجعهکننده در یک روز وارد مجلس میشوند که برقراری امنیت کامل در چنین شرایطی امکان پذیر نیست.
یوسفیان ملا تأکید کرد: تمامی نمایندگان در حوزههای انتخابیه خود دفاتر ارتباط مردمی دارند به همین دلیل نیازی نیست که در مجلس ساختمان مجلس پاسخگوی درخواستهای مردم باشند. از سویی دیگر برقراری ملاقاتهای مردمی تنها در شهرستانها خود سبب میشود تا مردم هزینه و زحمت کمتری متقبل شوند. البته مقرر شد تا از این پس نمایندگان برنامه حضور خود درحوزه انتخابیهشان را پیش از حضور در آنجا اعلام کنند تا متقاضیان با اطلاع قبلی به دفاتر نمایندگان مراجعه کنند.
تهیه طرح «افزایش تمهیدات امنیتی»
بعد از حادثه تروریستی ۱۷ خردادماه نگرانیها برای امنیت مردم مراجعه کننده به بهارستان افزایش یافت و در ۱۲ تیرماه بود که آقای علاءالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی از تهیه طرح «افزایش تهمیدات امنیتی» خبر داد و تأکید کرد که در این طرح «جایگاه ویژهای» نیز برای تجمع مردم درنظر گرفته شده است.
همچنین آقای سیدحسین نقویحسینی، سخنگوی کمیسیون امنیتملی سیاست خارجی در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم درباره تجمعات مردمی در مقابل در مجلس، گفت: گروههای مختلفی از مردم برای دادخواهی در مقابل مجلس تجمع میکنند که این تجمعات در حال حاضر مقابل در شمال شرقی و در خیابان پر رفت و آمدی انجام میشود که مشکلاتی از قبیل مشکلات امنیتی و ترافیکی به وجود میآید.
وی ادامه داد: ممکن است عدهای از این فضا برای سوءاستفاده و ایجاد ناامنی استفاده کنند به همین دلیل آقای بروجردی رییس کمیسیون امنیتملی پیشنهادی را مطرح کرده که بر اساس آن تجمعات با اطلاع قبلی و در مکانی تعیین شده برگزار شود و هیأت رییسه مجلس هم مکانیزمی برای حضور نمایندگان در جمع تجمعکنندگان تعریف کند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی تأکید کرد: درصورت موافقت با این طرح و اجرای این مکانیزم، مشکل امنیتی و ترافیکی به وجود نمیآید و مردم هم مشکلات خود را با نمایندگان در میان میگذارند، البته مدیریت اجرایی و تیم حفاظت مجلس باید درباره مکان برگزاری تجمعها تصمیم گیری کنند.
منبع: صبح نو