آمادگي حوزه علميه قم براي تعامل با الازهر مصر
کد خبر:۶۱۹۶۵
آيت‌الله مقتدايي اعلام کرد:

آمادگي حوزه علميه قم براي تعامل با الازهر مصر

مدير حوزه هاي علميه گفت: حوزه علميه قم و جامعه‌الازهر بايد دست به دست هم داده جبهه واحدي در برابر دشمنان اسلام تشکيل دهند.

به گزارش گروه معارف «شبکه خبر دانشجو»، آيت‌الله مقتدايي در مصاحبه با روزنامه الاهرام مصر گفت: آمريکا و صهيونيست‌ها تنها دشمن شيعه يا اهل سنت نيستند بلکه با اساس اسلام مخالفند و ايجاد صف واحد در برابر اين دشمن بزرگ، ضروري است.

وي خاطر نشان کرد: همانطور که پيامبر اکرم‌(ص)‌ در صدر اسلام، عقد اخوت و برادري بين مسلمانان خواندند، لازم است همه ما دست برادري به هم بدهيم و مسائل جهان اسلام را اولويت بندي کنيم و هر چه را که به مصلحت مسلمانان اعم از شيعه و سني است، پياده‌ نماييم.

رئيس هيئت امناء جامعه‌المصطفي، با بيان اينکه احترام ويژه‌اي براي ‌الازهر قائل است، گفت: اساتيد و فارغ‌التحصيلان اين نهاد، از علماي معتدل به شمار مي‌روند و بسياري از ايشان کتاب‌هايي در دفاع از تشيع و دفع تهمت‌ها عليه تشيع تاليف کرده‌اند.

آيت‌الله مقتدايي با تاکيد بر اينکه تعامل بين مراکز علمي شيعه و سني به نفع جهان اسلام است، ابراز داشت: حوزه علميه قم آمادگي خود را براي استمرار و ايجاد ارتباط قوي و مستحکم با ‌الازهر مصر اعلام مي‌کند.

وي به آزاد انديشي در حوزه‌هاي علميه ايران اشاره و تصريح کرد: در دروس فقهي مراجع و اساتيد بزرگ حوزه، نظرات علماي اهل تسنن نيز نقل و بررسي مي‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبري در بخش ديگري از اين گفت وگو، به همگامي علما و روحانيون با نظام جمهوري اسلامي اشاره کرد و گفت: حوزه علميه خود را موظف به پشتيباني علمي از نظام مي‌داند.

مقتدايي با بيان اينکه جمهوري اسلامي ايران برگرفته از حوزه علميه است، اظهار داشت: امام خميني‌(ره)‌ و رهبر فعلي ايران از دانش‌آموختگان حوزه علميه بوده و طبق قانون اساسي، برخي از مسئولان نظام همچون رئيس قوه قضائيه، فقهاي شوراي نگهبان، رئيس ديوان‌عالي کشور، اعضاي مجلس خبرگان رهبري، وزير اطلاعات و دادستان کل کشور بايد از دانش آموختگان حوزه علميه و داراي درجه اجتهاد باشند.

وي با اشاره به نقش مراجع، علما و جامعه مدرسين در آگاهي دادن به مردم در حوادث پس از انتخابات خاطر نشان کرد: اين فتنه از خارج به کشور ما تحميل شد و مسئله انتخابات، بهانه‌اي براي آمريکا و صهيونيست‌ها بود تا به نظام اسلامي ايران ضربه بزنند و متاسفانه تعدادي در داخل به آنها کمک و خواسته‌شان را عملي کردند و همواره علما اين نکات را گوشزد مي‌کردند.

رئيس هيئت امناء جامعه‌المصطفي افزود: مراجع، جامعه مدرسين و اساتيد حوزه مردم را تشويق مي کردند که اختلافات را کنار بگذارند و داخل اين فتنه نشوند که اين هشدارها، تاثير بالايي در توده مردم داشت و راهپيمايي با شکوه و مبهوت کننده مردم در 22 بهمن از نتايج آن به شمار مي‌رود.

آيت‌الله مقتدايي همچنين تلاش آمريکا براي تفرقه افکني بين برادران شيعه و اهل سنت ايران را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به برخي تحقيقات معلوم شد که دشمنان جزواتي را داراي لعن و دشنام ائمه اهل سنت در مناطق سني نشين توزيع کرده اند تا برادران اهل سنت را نسبت به شيعيان بدبين کنند و علماي حوزه همواره نسبت به اين توطئه افکني‌ها هشدار داده‌اند.

وي به نقش جامعه مدرسين اشاره و تصريح کرد: اين نهاد حوزوي از زمان مرحوم آيت‌الله العظمي بروجردي تشکيل شده است که داراي وزانت علمي حوزوي است و در مسائل سياسي مهم اظهار نظر مي‌کند.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم اعلام عدم لياقت شاه و عدم کفايت بني صدر و انسلاخ آيت‌الله شريعتمداري از مرجعيت را از اقدامات جامعه مدرسين در سال‌هاي گذشته برشمرد و ادامه داد: اين نهاد حوزوي در برابر اقدامات دولت که برخلاف شرع و مصلحت جامعه مي‌باشد موضع‌گيري کرده و بعضاً وزير مربوطه را به جلسه جامعه مدرسين فراخوانده است.

آيت‌الله مقتدايي در اين مصاحبه همچنين به قدمت بيش از هزار ساله حوزه علميه قم اشاره کرد و گفت: حوزه علميه قم در يکصد سال اخير از رونق ويژه‌اي برخوردار شده است و هم اکنون بيش از 50 هزار طلبه در آن تحصيل مي‌کنند.

وي بيان داشت: علاوه بر تحصيل دروس عمومي حوزه، هم اکنون بيش از 20 رشته تخصصي در علوم مختلف اسلامي در قم راه‌اندازي شده است./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار