مسئول بخش فرامرزی سامانه جامع تجارت گفت: اصلیترین هدف ایجاد این سامانه تسهیل تجارت است، سامانه جامع تجارت به دنبال آن است که مراجعات حضوری حذف شود.
به گزارش گروه سایر رسانههای خبرگزاری دانشجو، محسن شیری در حاشیه نمایشگاه نمایشگاه بینالمللی الکامپ گفت: سامانه جامع تجارت یعنی تسهیل و یکپارچه سازی فرآیندهای رویه تجارت که طبق قانون تمام سامانهها دخیل در این موضوع باید تبادل اطلاعات خود را در این سامانه ثبت کنند.
وی درباره نحوه عملکرد سامانه جامع تجارت، گفت: این سامانه از دو بخش کلی ایجاد شده که در بخش اول یعنی عملیات پایه موضوعات عبارتند از: ثبت شرکت، معرفی شرکت و اعطا مجوز و در بخش دوم یا همان عملیات تجاری موضوعاتی همچون اخذ شناسه فروشنده خارجی، مدیریت پیش فاکتور، مدیریت مجوزها و مدیریت ثبت سفارش را شامل میشود.
مسئول بخش فرامرزی سامانه جامع تجارت در پاسخ به این سوال که اقدامات برنامهریزی شده برای آینده این سامانه چیست، گفت: همانگونه که میدانید این سیستم قرار است درگاه یکپارچه ارتباط بین بازرگان با کلیه دستگاههای تجاری باشد و در آینده نزدیک لجستیک خارجی و تشریفات گمرکی نیز به آن اضافه خواهد شد.
شیری با بیان اینکه در حال حاضر اطلاعات به صورت مکرر در چند سامانه وارد میشود، گفت: متاسفانه این موضوع باعث شده است ضمن موازی کاری و دوباره کاری تجار هم دچار مشکلاتی شوند. همچنین در کنار آن حتی امکان بهره گیری از این اطلاعات نیز وجود ندارد.