کد خبر:۶۲۳۸۲۹
مجری طرح چغندرقند خبر داد:

رشد ۲۰۰ درصدی تولید چغندرقند پاییزه/ افزایش ۶ کارخانه قند برای فرآوری چغندر

مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: در سال زراعی تاکنون بیش از ۷۷۶ هزار تن چغندرقند پاییزه به کارخانجات قند کشور تحویل داده شده که از این میزان حدود ۹۳ هزار تن شکر تولید شده است.
به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری دانشجو، علیرضا یزدانی، با توجه به اهمیت تولید شکر در کشور به ویژه از چغندرقند اظهار داشت: تولید چغندرقند پاییزه و شکر نسبت به سال زراعی گذشته بیش از ۲ برابر افزایش یافته است و این در حالی است که با اعمال روش‌های مدیریت مزرعه، استفاده از بذر مناسب و رعایت تاریخ کشت توانسته‌ایم متوسط عملکرد در واحد سطح را در کشت پاییزه جغندر افزایش دهیم.
وی رعایت تاریخ کشت بهینه و اعمال روش‌های مدیریت مزرعه و آموزش‌های لازم را از دیگر عوامل مؤثر بر افزایش بهره‌وری در واحد هکتار برشمرد و گفت: در برداشت کشت پاییزه چغندر از هر هکتار ۷۱ تن چغندر برداشت کرده‌ایم، در صورتی که متوسط تولید در سال گذشته ۵۸. ۲ تن در هکتار بوده است.
مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی حمایت از کارخانه‌های قند کشور را یکی دیگر از عوامل مؤثر در توسعه کشت پاییزه چغندرقند دانست و افزود: در سال ۹۳ فقط ۳ کارخانه قند در کشور فعال بودند که این رقم در سال جاری به ۹ کارخانه رسیده است.
وی با اشاره به تغییر سیاست‌های الگوی کشت محصولات زراعی در وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: کشت پاییزه چغندرقند در ۱۱ استان کشور که دارای شرایط آب و هوایی مناسب کشت هستند، اجرایی شده که با این روش افزایش بهره‌وری آب، تولید پایدار و افزایش ضریب خوداتکایی شکر را داریم.
یزدانی یکی دیگر از مزایای کشت پاییزه را علاوه بر افزایش بهره‌وری در واحد هکتار صرفه‌جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب و استفاده بهینه از نزولات جوی عنوان کرد.
بر اساس این گزارش، برخی منتقدان کشت چغندرقند در کشور عنوان می‌کنند که این محصول بسیار آب‌بر بوده و کشت آن با توجه به کم‌آبی در کشور مقرون به صرفه نیست، اما در دو، سه سال اخیر وزارت جهاد کشاورزی با انتقال زمان کشت از بهار به پاییز و کشت در استان‌هایی که نزولات جوی مناسبی داشته‌اند، سبب کاهش مصرف آب در کشت این محصول شده است، مضاف بر آنکه تولید شکر در کشور ۵۵۰ هزار تن افزایش داشته است و به رقم یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن در سال رسیده است.
منبع: خبرگزاری فارس
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار