رئیس اتحادیه صنف بارفروشان گفت: با ورود تولید پیاز جدید به بازار قیمت این محصول کاهش شدیدی پیدا کرده و در روزهای اخیر به ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان در میدان بزرگ کاهش یافته است.
به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری دانشجو، حسن صابری اظهار کرد: با ورود تولید پیاز جدید به بازار قیمت این محصول کاهش شدیدی پیدا کرده است و در روزهای اخیر به ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان در میدان بزرگ کاهش یافته است. وی با بیان اینکه نوسان قیمت محصولات کشاورزی به تولید و عرضه آن مرتبط است، افزود: تولید کننده که با تولید بیش از نیاز و عرضه ان متضرر میشود و در واکنش به این زیان از تولید در فصل بعد خودداری میکند و این امر موجب کاهش عرضه و افزایش قیمت میشود. رئیس اتحادیه صنف بارفروشان با بیان اینکه نظام توزیع رابطه سنتی خود را با تولید کننده از دست داده است؛ ادامهداد:در گذشته معمولا تولید با سفارش توزیع کنندگان صورت میگرفت و بخش توزیع با اشراف بر نیاز بازار در تعادل سیستم عمل میکرد و، چون خود با پرداخت مساعده در تولید سرمایه گذاری میکرد بنا بر حفظ منافع خود و تولید کننده برنامه ریزی صحیحی را در جهت تولید انجام میداد. رئیس اتحادیه صنف بارفروشان تصریح کرد: آسیب دیدن این سیستم و عدم جایگزینی سیستم جدیدی که این تعادل را ایجاد کند یکی از عوامل مهم در نابسامانی و عدم تعادل در بازار محصولات غذایی است. صابری تصریح کرد: بنای دولت عدم دخالت در بازار است و تنها سیاستهای حمایتی نظیر خرید تضمینی را از گذشته به عنوان راهبرد در دستور کار خود داشته است؛ لیکن تعامل مثبت با بخش توزیع و واگذاری مسولیت حفظ تعادل بازار به بخش خصوصی با حمایت از تشکلهای توزیعی و کمک به اصلاح و ارتقای تخصصی این تشکلها میتواند مشکل را حل کند. وی در ادامه با ارائه پیشنهاداتی در مورد تنظیم بازار، خاطر نشان کرد: تجربه همکاری صنف بار فروش (حق العمل کاران) در گذشته جهت تعادل قیمت میوه در شب عید و تعهد اعضا به عرضه محصول با قیمت مصوب و مورد توافق که منافع مصرف کنندکان و تولید کنندگان را در بر داشت در سالیان گذشته نمونهای از این امادگی برای همکاری بود. صابری افزود: ایجاد هماهنگی بین بخش تولید و توزیع و صادرات و واردات و حمایت از هستههای تخصصی در این خصوص میتواند با نظارت و راهبری دولت و همکاری بخشهای فوق الذکر صورت گیرد. رئیس اتحادیه صنف بارفروشان میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران گفت: شرکتهای تخصصی که مسولیت واردات و صادرات یک محصول را دارند یعنی اعطای مجوز واردات پیاز در مواقع بحرانی تنها به صادر کنتده این محصول داده شود تا تشویقی برای صادرات باشد و همچنین در حیطه تخصصی و فنی و رعایت شرایط قرنطینه و موار د. دیگر باشد. وی در پایان گفت: ایجاد سایتهای ذخیره سازی در مواقعی که ازدیاد محصول وجود دارد و عرضه در مواقع کمبود محصول زیر نظر اتحادیههای صنفی جهت جلوگیری از سو استفاده واسطه هایی که با بورس بازی از شرایط باعث افزایش قیمتها میشوند. اتحادیهها با ایجاد هستههای تخصصی در مورد محصولات مختلف از میان اعضای خود میتواند در این امر در خدمت مردم و در تعامل مثبت با دولت باشند.