وی با اشاره به اینکه در آغاز کار دولت یازدهم، رکود تورمی بر اقتصاد کشور حاکم بود و این رکود تورمی دو نوع سیاست های متناقض را طلب می کند، ادامه داد: در شرایط رکودی سیاست های انبساطی و در شرایط تورم، سیاست های انقباضی توصیه می شود.
نوبخت با بیان اینکه چند هدف بزرگ اقتصادی در برنامه ششم توسعه در دستور
کار است، گفت: تحقق رشد 8 درصدی سالانه اقتصادی از جمله آن است و باید
حدود یک میلیون فرصت شغلی در هر سال ایجاد شود و فقر مطلق را هم تا پایان
برنامه ششم توسعه و یا این دوره ریاست جمهوری برطرف کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره تغییرات اخیر در تیم اقتصادی افزود:
تعدد اعضای تیم اقتصادی می تواند بیش از این هم باشد زیرا ساختار تصمیم
گیری اقتصادی به گونه ای است که ما از تعدد اعضا در تیم و تفاوت نظری نه
تنها رنج نخواهیم برد بلکه استفاده هم می کنیم.
نوبخت اضافه کرد: این تعدد، مانع هماهنگی نیست و هماهنگی به شکل دیگری انجام می شود.
وی با تشریح نحوه هماهنگی و ساختار تیم اقتصادی گفت: در ساختار سازمان رسمی دولت، ماموریت های وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه تعریف شده و کاملا مشخص است.
نوبخت ادامه داد: هر کدام از ما وظایفمان را انجام می دهیم اما با توجه به پیچیدگی متغیرهای اقتصادی که باید همه آن ها را کنترل کنیم و با توجه به شرایط سختی که داریم هم باید در آن واحد از سیاست های انبساطی برای ایجاد رشد و رونق و مقابله با رکود استفاده کنیم و هم باید سیاست های انقباضی برای مهار تورم داشته باشیم.
معاون رئیس جمهور افزود: برای ایجاد هماهنگی ها هفته ای دو روز جلسه تیم اقتصادی با مسئولیت شخص آقای رئیس جمهور در دولت یازدهم برگزار می شد و این روند را ادامه خواهیم داد و همه بحث ها را به صورت شورایی انجام خواهیم داد و حلقه وسیع تری از صاحب نظران معتمد رئیس جمهور از جمله دستیار ویژه وی در امور اقتصادی اظهار نظر خواهند کرد و سپس تصمیم گیری می کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه نیاز به شورا و وحدت تصمیم گیری داریم، گفت: هر کدام از دستگاه های سه گانه که تیم ستاد اقتصادی دولت را تشکیل می دهند از جمله بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی بر حسب موضوع تصمیم می گیرند و حلقه ای وسیع تر از این سه نفر یعنی 7 یا 8 نفر با حضور رئیس جمهور در نهایت تصمیم گیری می کنند و بقیه دستگاه ها باید اجرا کنند.
نوبخت درباره وظایف معاونت اقتصادی رئیس جمهور هم گفت: آقای نهاوندیان اقتصاددان هستند و وی می تواند در جهت انسجام و هماهنگی بیشتر اقدام کند.