صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام کرده است: سرمایه شرکت «پتروفرهنگ»، در مجموع قریب به ۷۰۰ میلیارد تومان است؛ بنابراین نه تنها سرمایهای در این حوزه از بین نرفته است، بلکه افزایش دو برابری داشته اشت.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در پی انتشار خبری با عنوان اعطای وام چندصد میلیارد تومانی به یک کارتنخواب در صندوق ذخیره فرهنگیان، در این خبرگزاری، صندوق ذخیره فرهنگیان توضیحاتی ارایه کرده است.
در این توضیحات آمده است: ادعای یکی از نمایندگان مجلس در خصوص «هلدینگ پتروفرهنگ» مبنی بر اینکه سرمایه گذاری در این شرکت کلاً ضرر بوده است، به شدت تکذیب میشود و قابل توجه فرهنگیان و نماینده مذکور، پتروفرهنگ یکی از هلدینگهای مهم پتروشیمی در کشور است که نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه در قالب شرکتهای تولیدی پتروشیمی، پروژههای در دست اقدام و طرحهای توسعهای دارد.
شرکت پتروفرهنگ سهامدار سه شرکت تولیدی پتروشیمی (پتروشیمی مروارید حدود ۴۶ درصد، پتروشیمی خراسان حدود ۱۹ درصد و پتروشیمی مارون حدود یک درصد) است که دو شرکت آن از شرکتهای بورسی بوده و تحت نظارت سازمان بورس و به صورت کاملاً شفاف عمل میکنند؛ بنابراین برخلاف گفته آقای زاهدی رئیس کمیسیون آموزش مجلس نه تنها سرمایه گذاری در این شرکتها ضرر نبوده است، بلکه این سه شرکت از شرکتهای بسیار ارزشمند و سودده در صنعت پتروشیمی هستند.
از سوی دیگر، بر خلاف گفتههای آقای زاهدی، سایر شرکتهای پترو فرهنگ مجری طرحها و پروژههای پتروشیمی بوده و هم اکنون برخی از این شرکتها در حال نصب تجهیزات عظیم پتروشیمی و برخی در حال انجام امور طراحی، مهندسی، اخذ فاینانس خارجی و وام داخلی و همچنین دریافت مجوزهای لازم از وزارتخانههای نفت، صنایع و سازمان محیط زیست و سایر نهادهای کشور و در مراحل قبل از بهرهبرداری هستند.
از مهمترین این پروژهها میتوان به پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه با پیشرفت حدود ۴۵ درصد از محل فاینانس چین و پتروشیمی کیان در مرحله تکمیل مهندسی پایه اشاره کرد.
همچنین با توجه به مزیت نسبی کشور در حوزه انرژی و پتروشیمی و لزوم سرمایه گذاری سرمایههای فرهنگیان در این حوزه سودآور، گامهای آغازین پروژههای پردیس آذربایجان و چابهار برداشته شده است که در حال حاضر، صرفاً به منظور تملک زمین هزینه شده و مراحل اخذ مجوزهای ضروری در جریان است و هیچگونه هزینه مازادی صورت نگرفته است.
قابل توجه فرهنگیان و افکار عمومی که سرمایه شرکت پتروفرهنگ، در مجموع قریب به ۷۰۰ میلیارد تومان است و ارزش داراییهای آن در حال حاضر بیش از دو برابر مبلغ مذکور است؛ بنابراین نه تنها سرمایهای در این حوزه از بین نرفته، بلکه افزایش دو برابری داشته اشت.
از سوی دیگر، در حالی که چندین نهاد مرتبط از جمله هیأت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی مشغول بررسی وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان هستند و کمتر از یک ماه تا اعلام نتیجه تحقیق و تفحص در صحن مجلس باقی مانده است، بدیهی است اظهارات تکراری آقای زاهدی به عنوان یکی از نمایندگان عضو این هیات، مبنی بر انتشار اسناد اعطای وام چندصد میلیارد تومانی به یک کارتنخواب، صرفا در راستای دنبال کردن اغراض گروه خاصی است.
آقای زاهدی در حالی از اعطای وامهای میلیارد تومانی به افراد کارتن خواب حرف میزند که آقای نیکدل مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان در فروردین ۱۳۹۶ در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم این موضوع را رسانهای کرده است و یکی از برنامههای خود در بانک سرمایه را پایان دادن به چنین اقداماتی اعلام کرده بود؛ بنابراین تکرار دوباره این مساله از طرف آقای زاهدی تأمل برانگیز است.
واقعیت این است که هیأت اجرایی کمیته تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی زیر نظر خود آقای زاهدی و سایر همکاران وی، در مؤسسه و شرکتهای تابعه مستقر بوده و به همه مدارک و اسناد موجود دسترسی دارند و زمان و نحوه انتشار هرگونه سند در اختیار کمیته تحقیق و تفحص است؛ بنابراین مؤسسه هیچ گونه نگرانی از بابت انتشار این اسناد ندارد و همواره از تحقیق و تفحص در راستای حفظ منافع فرهنگیان استقبال کرده و با هیأت مذکور همکاری کامل داشته است.
با این حال، لازم است در اظهار نظرها درباره این صندوق، منافع فرهنگیان عضو آن در نظر گرفته شود و از پیشداوریهایی که به منافع آنها لطمه جدی میزند، خودداری شود.
توجه به این نکته ضروری است که مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان یکی از نهادهای اقتصادی مهم کشور، همچنان در حال فعالیت است و هرگونه گزارشات نسنجیده بر منافع و سودآوری آن تاثیر بسزایی دارد؛ بنابراین هدف ما دفاع از حقوق ۸۴۰ هزار فرهنگی عضو مؤسسه است.
همانطور که بارها تاکید شده است، داراییهای موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در شرکتهایی سرمایه گذاری شده که به زمین چسبیده و اصولا قابل جابجایی و از بین رفتن نیست.
ارزش دفتری این داراییها، در حال حاضر ۴۴۱۶ میلیارد تومان است؛ بنابراین واضح است که زاهدی از اعداد و ارقام مختلف برای پیشبرد اهداف مورد نظر خود استفاده میکند.
مطمئنأً شفاف سازی و تنویر افکار عمومی و اعاده حقوق فرهنگیان عضو مؤسسه، با غرض ورزی سیاسی امکان پذیر نیست و قشر فرهیخته فرهنگی در تشخیص سره از ناسره آگاهانه عمل خواهد کرد.
از این روست که فرهنگیان عضویت ۹۰ درصدی خود را در صندوق حفظ کردهاند؛ زیرا به خوبی میدانند که صندوق به تعهدات خود در برابر اعضا پایبند است».