انتشار كتاب آمريكاستيزي در جهان اسلام
کد خبر:۶۴۱۹۳

انتشار كتاب آمريكاستيزي در جهان اسلام

کتاب «آمريکاستيزي در جهان اسلام» اثر زيگريد فتح و ترجمه حسن سعيدکلاهي و احمد تقي زاده توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي منتشر شد.

به گزارش گروه معارف «شبکه خبر دانشجو»، در سال 2001 پس از حادثه حمله به برج هاي بانک تجارت جهاني، بعضي از روشنفکران آمريکا در حکومت پذيرفتند که آمريکا در جهان منفور است؛ اما اين نفرت را ناشي از سوء تفاهم و اشتباه دانستند! آن ها به جاي اينکه عذرخواهي کنند، طلبکار مردم جهان شدند و آنان را تلويحاً به ناسپاسي متهم کردند؛ گويي مردم ‍ژاپن، شيلي و ... بايد از آمريکا سپاسگزار باشند.

به هر حال در کتاب آمريکاستيزي در جهان اسلام، نشان داده شده است که اکثر مسلمانان جهان و مردم کشورهاي اسلامي از مداخله هاي آمريکا در کشورهاي خود بيزارند و اين بيزاري از پايان جنگ جهاني دوم تا کنون مدام شدت پيدا کرده است. در واقع نوشتار حاضر حاصل نخستين بخش از برنامه Menarision 2010 مي باشد که توسط اين مؤسسه انتشار يافته است. بخش مقدمه کتاب توسط زيگريد فتح نوشته شده است. اين بخش، نخست به تعريف و تبيين بحث ضد آمريکاگرايي مي پردازد و در ادامه به شاخص بندي ضد آمريکاگرايي پرداخته و آن را از ديدگاه روبين استين و اسميت به چهار دسته واکنشي، ايدئولوژيکي، انقلابي و ابزاري تقسيم مي کند. پس از مقدمه، نويسندگان ديگر بر مبناي چارچوب ضد آمريکاگرايي ارائه شده در مقدمه، به بررسي موردي کشورها مي پردازند.

در فصل يکم، به نگرش ضد آمريکاگرايي در مجموعه کشورهاي مغرب عربي که شامل ليبي، تونس، الجزاير و مراکش است، پرداخته مي شود.

در فصل دوم مصر به عنوان پرجمعيت ترين کشور عربي به صورت جداگانه مورد بررسي قرار مي گيرد.

در فصل سوم تحت عنوان سودان، نخست به سياست هاي آمريکا در قبال اين کشور توجه و به اين موضوع پرداخته مي شود که ضد آمريکاگرايي در سودان بيشتر بعد ايدئولوژيکي و واکنش گرايي دارد.

در فصل چهارم گرايش هاي ضد آمريکاگرايي در عربستان سعودي مورد بررسي واقع مي شود.

در فصل پنجم به کشورهاي عربي خليج فارس توجه مي شود.

در فصل ششم کشور يمن بررسي مي شود.

در فصل هفتم به عراق در دوران پيش از سقوط صدام پرداخته مي شود و دلايل رشد گرايش هاي ضد غربي و ضد آمريکايي در اين دوران جست و جو مي شود.

در فصل هشتم، اردن، لبنان و سوريه در چارچوب بلاد شام مورد بررسي قرار مي گيرد.

فصل نهم به موضوع ايران مي پردازد.

در فصل دهم پاکستان مورد بررسي قرار مي گيرد.

در فصل يازدهم کشورهاي جنوب صحرا مورد توجه واقع مي شود.

در فصل دوازدهم جنوب شرق آسيا با تمرکز بر اندونزي و مالزي مورد نقد و بررسي قرار مي گيرد.

نويسندگان کتاب حاضر بر اين باورند که تنها راه حل، تغيير در سياست خارجي آمريکاست و مهم ترين مؤلفه آن دست کشيدن از حمايت اسرائيل است. با اين حال به نظر مي رسد ايالت متحده راه درازي در تغيير نگرش مردم منطقه در پيش دارد و حوادث اخير در منطقه نشان مي دهد که سياستمداران آمريکايي به دنبال تغيير نگرش خود نيستند و شايد در نهايت اين الزامات منطقه باشد که بر ايالات متحده تحميل مي شود.

شايان ذكر است اين كتاب در حجم 488 صفحه و با قيمت 6500 تومان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي منتشر شد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر با شماره تلفن هاي 88503341 و 88505402 تماس حاصل نماييد./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار