برخی در دولت سعی دارند برای کاهش فشار سهم خواهی اصلاح طلبان از دولت روحانی، اینگونه القا کنند که رئیس جمهور قصد انتخاب یک گزینه اصلاح طلبتر را داشت، اما نظام با آن موافق نبود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو ، منصور غلامی، وزیر پیشنهادی علوم، خوب یا بد در میان فعالین اصلاح طلب به شدت تکفیر شده و از سوی دیگر دولتمردان نیز در مقابل هجمهها به نظام سکوت کرده اند.
به گزارش جهان نیوز، با شروع زمزمههای معرفی غلامی، رئیس دانشگاه ابوعلی سینای همدان به عنوان وزیر علوم به مجلس، رسانههای اصلاح طلب او را گزینه بست و سوم و حتی سی حسن روحانی برای این پست دانستند. غلامی اصلاح طلب، حتی در زمان دولت محمدخاتمی نیز در دانشگاه ابوعلی سینا بر کرسی ریاست تکیه زده بود.
از جمله اتهاماتی که به وی وارد است، امنیتی کردن فضای دانشگاه و بستن و تنگ کردن فضا برای فعالیتهای سیاسی و انتشارات دانشگاهی است. اتهامات کلی و ژورنالیستی که به در شبکههای اجتماعی مورد استفاده قرار گرفته و هشتگ هایی در رد این گزینه از سوی اصلاح طلبان به راه افتاده است.
اما ورای این مبحث، نکتهای که باید به آن اشاره کرد، حرفها و حدیث هایی است که در معرفی وزیر علوم توسط رئیس جمهور ایجاد شده است. رسانههای بیگانه و فعالین تندرو اصلاح طلب در شبکههای اجتماعی این شبهه را ایجاد کرده اند که حاکمیت با هیچ یک از گزینههای پیشنهادی حسن روحانی موافقت نکرده و غلامی تنها گزینهای بوده که در ردیفهای آخر انتخابی رئیس دولت قرار داشته است! چنین القائاتی در سطح جامعه و عرصه سیاسی به سرعت به تیتر یک رسانههای معاند فارسی زبان تبدیل شد و شائبه دخالت را پررنگتر کردند.
این در حالیست که در اوایل مرداد ماه سال جاری نیز به جای آنکه مقامات دولتی موضع گیری یا بیانیه صادر کنند، دفتر مقام معظم رهبری بود که شرایط را نیازمند پاسخگویی و جلوگیری از انحراف در افکار عمومی دانست.
در این بیانیه ضمن رد ورود رهبری برای انتخاب اعضای کابینه تنها بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی که مربوط به وظایف رهبری است، ایشان در انتخاب سه وزیر دفاع، اطلاعات و خارجه نکاتی را گوشزد میکنند و انتخاب وزرا با هماهنگی با رهبری است. اما در سایر موارد ایشان هیچ ورودی ندارد:" در خصوص برخی وزارتخانهها مثل علوم، آموزشوپرورش و ارشاد اسلامی، رهبر انقلاب اسلامی حساسیتهایی دارند، چراکه انحراف در آنها، موجب ایجاد انحراف در حرکت کلان کشور بهسمت آرمانها میشود و نگهبانی و مراقبت در خصوص حرکت عمومی بهسمت آرمانها وظیفه قطعی رهبری است، اما در انتخاب مسئولان این وزارتخانهها، ورود نمیکنند؛ و در خصوص اکثریت کابینه نیز در همه ادوار تا آنجا که از سوابق امر برمیآید نظری ابراز نمیکنند لکن همواره تأکید دارند که وزیران، افرادی کاری و بهدور از حاشیه باشند، زیرا همانطور که در نظر مردم، کارآمدی و موفقیت دولت، موفقیت نظام است، ضعف و ناکارآمدی دولت نیز به حساب نظام گذاشته میشود. ".
اما بار دیگر در بحث انتخاب وزیر علوم جاییکه مجلس باید تصمیم نهایی را بگیرد، موضوع ورود رهبری مطرح شد و بازهم خبری از موضع گیری رسمی دولت و تکذیب چنین ادعاهایی نیست. اینکه چرا اصلاح طلبان نسبت به غلامی موضع منفی دارند جای بحث دارد.
هدف اصلی در نفی غلامی در صورت انتخاب شدن به عنوان وزیر علوم این است که در صورت ایجاد هرگونه مشکلی یا شکست طرحها و سیاستها و بالا گرفتن انتقادات نسبت به اقدامات وی، عملکرد غلامی به پای روحانی و اصلاح طلبان نوشته نشود. از سوی دیگر براساس سیاست هایی، برخی در دولت سعی دارند برای کاهش فشار سهم خواهی اصلاح طلبان از دولت روحانی، اینگونه القا کنند که رئیس جمهور قصد انتخاب یک گزینه اصلاح طلبتر را داشت، اما نظام با آن موافق نبود.
همچنین در چنین شرایطی کسانی این خط را پررنگتر میکنند که قصد دارند بحث حاکمیت دوگانه را در کشور بار دیگر پررنگ کنند و تیتر رسانه هایی، چون بی بی سی، رادیو فردا و صدای آمریکا به این موضوع اختصاص یابد.
در چنین شرایطی با توجه به اینکه بارها اعلام شده رهبری وردی به انتخاب وزرا ندارند، میبایست شفاف سازی شود که رسانههای حامی دولت هیچ اشارهای به آن نمیکنند. اینکه غلامی گزینهای مناسب یا نامناسب است به انتخابهای حسن روحانی مربوط است و اصلاح طلبان به جای شایعه سازی و حاشیه سازی میبایست به جای سهم خواهی به فکر کمک به دولتی باشند که با حمایت خود باعث ورود مجددش به پاستور شدند و کارنامه روحانی بدون شک کارنامه اصلاح طلبان نیز خواهد بود.