ايجاد اتحاديه انجمن هاي جغرافيدانان جهان اسلام
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر محمد حسن گنجي امروز در چهارمين كنگره بين المللي جغرافيدانان جهان اسلام در دانشگاه سيستان و بلوچستان با بيان اينكه جهان اسلام امروز با جهان اسلام قرن بيستم متفاوت است، اظهار داشت: بيداري، توسعه همكاري و گسترش ارتباط ملت هاي مسلمان است كه باعث توسعه اين كشورها مي شود.
وي توسعه پايدار را استفاده درست و عادلانه از موهبت هاي خداوند به صورتي كه باعث نابودي آنها نشود، دانست و افزود: كشور هاي مسلمان بايد به منظور تحقق و اجراي توسعه پايدار با يكديگر ارتباط بيشتري داشته باشند.
بنيانگذار علم جغرافيا در ايران با بيان اينكه خداوند به كشورهاي اسلامي موهبت هاي زيادي ارزاني داشته است، تصريح كرد : هم اكنون حدود 30 درصد منابع نفت و گاز موجود در دنيا در خاورميانه و خليج فارس قرار دارد، لذا كشورهاي غير اسلامي براي بهره برداري از منابع خام به كشور هاي اسلامي نياز دارند.
گنجي با تاكيد بر تلاش براي اجراي اصول توسعه پايدار در كشور هاي اسلامي تصريح كرد: اين اصول زماني اجرا مي شود كه كشورها سرزمين هاي خود را به خوبي بشناسند.
وي اظهار داشت: تنها دانشي كه شرايط را براي توسعه پايدار فراهم مي كند دانش جغرافيا است و اين دانش است كه اساس اقتصاد و پيشرفت را در كشورها فراهم مي كند.
بنيانگذار علم جغرافيا در ايران خاطر نشان كرد: ما در جغرافيا تمام جنبه هاي سرزمين و زندگي انسان و تعامل انسان و زمين را مورد بحث قرار مي دهيم و تمامي كشور هاي اسلامي براي پيشرفت و توسعه به پژوهش هاي عميق جغرفيايي نياز دارند./انتهاي پيام/