به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، در بخش هواشناسی خبر ساعت 14 بود که کارشناس هواشناسی گفت این هفته مردم زمستان را کامل احساس خواهند کرد.
این جمله و این خبر شاید برای مردمی که این روزها دچار دوگانگی حتی در نوع پوشش بودند و گلهمند و نگران از آب و هوای گرم زمستان و کمبود بارشها خوشایند واقع شد اما کسانی که از 21 آبان ماه امسال و از اتفاق دلخراش غرب کشور، زلزله کرمانشاه باخبر هستند و همچنان نسبت به آن نگرانند، حس خوشایندی ندارند.
کسانی که دیگر حضور پرشور مردم را در کنار خود حس نمیکنند و سرمای سخت زمستان تنها همنشین روزها و شبهای آنان است همچنان درگیر رفع احتیاجات اولیهای هستند که از همان ابتدا، انتظار برآورده نشدنشان میرفت. وعدههایی که یکی پس از دیگری از سوی مسئولان به آنها داده میشد و ماحصل همه آنها همچنان چادرنشینی در سرمای سخت، در پارکها و مخروبههای باقیمانده از سقفهای سابق بالای سرشان است.
در این بین اما سوای انتظاراتی که از مسئولان بهعنوان متولیان اصلی رسیدگی به مشکلات میرفت، طبقهای نوظهور بهعنوان پرچمدار طیف دغدغهمند و احساسی جامعه ابراز وجود کرد و با اعلام فراخوانهای مختلف که غالبا در فضای مجازی شکل میگرفت، افرادی که گروهی از مردم به آنها بهعنوان الگوهای شناخته شده و چهرههایی تاثیرگذار در زمینهای خاص اعتماد کردند و کمکها و دستگیریهای مادی خود را به هر میزان به آنها سپردند تا با تجمیع این کمکها گرهی از مشکلات عدیده مردم آسیبدیده گشوده شود.
با گذشت بیش از دوماه از زلزله و روند کمکرسانی و کمرنگ شدن تب ابتدایی کمکرسانیهای عمومی و نمایان شدن وجوه دیگری از مشکلات مردم و عدمکفایت کمکرسانیهای دولتی، انتظارات و مطالبهگریها از این افراد آغاز شد. به هرحال طبیعی آن بود که مردم بدانند این مقدار از کمکهای مادی که البته کم هم نبود، در کجا و در چه زمینهای خرج شده و چه باری از روی دوش پر مشکل مردم زلزلهزده کرمانشاه برداشته شده است.
صادق زیباکلام از چهرههای شناخته شده جریان اصلاحات و از اساتید دانشگاهی کشور یکی از این افراد بود که کمک قابل توجهی از سوی مردم به وی جهت انتقال به زلزلهزدگان و حل مشکلات آنان شد. از آنجا که همگان از نمایندگان مردم در مجلس تا شاهدان عینی معتقدند مردم کرمانشاه همچنان در رفع نیازهای ابتدایی مشکلاتی دارند، این چهره سیاسی طی اظهاراتی مدعی شد: «باید بگویم پولی که توسط بنده تهیه شده و تا به امروز سهمیلیارد و ۴٠٠ میلیون تومان شده، از این پول بهجز ٣٠ میلیون تومان که همان ابتدای کار برای کمکهای فوری برداشت شد، مابقی سرجایش قرار دارد؛ یعنی حدود سهمیلیارد و ٣٧٠ میلیون تومان دستنخورده باقی مانده و ما تعمدا، نه وارد کار کانکس و چادر و نه وارد کار دارو شدیم. تصمیم گرفتیم یک روستای نمونه به اسم دهکده امید ایجاد کنیم و یکی از روستاهایی را که با خاک یکسان شده را انتخاب کردیم و میخواهیم این روستا را بسازیم.»
مضاف بر صادق زیباکلام، علی دایی، نیکی کریمی و چند تن دیگر از افراد مشهور نیز در این جریان ورود کردند و کمکهای بسیاری جهت یاری مردم آسیبدیده از مردم جمعآوری کردند.
بعد از این اظهارات مطالبات گستردهتری صورت گرفت تا ماجرا بهطور کامل روشن شود و مردم بفهمند واقعا این حجم بالا از کمک و البته اعتمادی را که به این چهرهها کردند ثمری داشته است یا نه. در همین زمان، فرماندار سرپل ذهاب و نمایندگان مجلس شورای اسلامی مدعی شدند که تا به حال کمکی از سوی سلبریتیها به مردم زلزلهزده مشاهده نشده است.
در همین راستا اکبر سنجابی، فرماندار سرپل ذهاب، گفت: «تقاضا داریم که این افراد با سرعت عمل بالاتری بیایند و کمکها را تقسیم کنند و از ما حتما اطلاعات بگیرند. امیدواریم که کمکها زودتر دست مردم ما برسد یا اگر هم رسیده، این افراد باید به مردم اطلاعرسانی کنند. یکبار دو سه نفر از نمایندگان علی دایی پیش ما آمدند و قرار شد، باز برگردند که دیگر از آنها خبری نشد؛ یکبار هم با خانم نیکی کریمی دیداری داشتیم و ایشان طرحی داشتند و قرار بر این شد که دوباره بازگردند. متاسفانه مشکلی که در حال حاضر وجود دارد، این است که افراد مشهور به صورت مستقیم یا با واسطه از ما تقاضا دارند که قطعه زمین مشخصی به آنها داده شود تا در آنجا ساختوساز کنند یا اقدامات لازم را انجام دهند، این در حالی است که متاسفانه کمبود زمین داریم و قیمت زمینها گران است. بنابراین ما زمینی نداریم که به این افراد بدهیم تا در آن ساختوساز کنند. به این افراد توصیه کردم که شما به سراغ اقشار ضعیف جامعه ما بروید. بهطور مثال ما اینجا ۱۲۰ خانم داریم که بیسرپرست شدهاند و بانک اطلاعاتی آن موجود است. بیایید برای اینها ملک یا کانکس درنظر بگیرید؛ این ابهام هنوز در رابطه با کمکها همچنان وجود دارد؛ به هر حال این کمکها باید جایی هزینه شود یا اطلاعرسانی صورت گیرد. بالاخره ما (مسئولان) یا مردم شهر باید این کمکها را دیده باشند.»
علاوهبر اظهارات فرماندار سرپل ذهاب، روز گذشته فرهاد تجری، نماینده مردم قصرشیرین، گیلانغرب، سرپل ذهاب، گواور، سومار، نفتشهر و خسروی در مجلس شورای اسلامی در این ارتباط به «فرهیختگان» گفت: «اینجا وضعیت اصلا مناسب نیست و مردم بهشدت مشکل دارند. کمکها به حد کافی نبوده است و در ارتباط با سلبریتیها باید بگویم، هیچ ردپایی از کمکهای این دوستان در مناطق زلزلهزده وجود ندارد.»
با این تفاسیر فارغ از هر نوع قضاوتی انتظار این است که چهرهها و سلبریتیهایی که در زمینه ارائه فراخوان و دریافت کمکها آنچنان شتاب و سرعتی را به کار بستند، در هزینهکرد و کمک به آسیبدیدگان و رفع نیازهای اولویتدار آنان سریعتر عمل کنند تا ابتدا اعتمادی که طبقات مختلف جامعه به آنها کردهاند خدشهدار نشود و بعد مردم مناطق زلزلهزده را بیش از این منتظر نگذارند.
منبع: فرهیختگان