به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، «مهدی فضائلی» تحلیلگر مسائل سیاسی در واکنش به گستاخی وزیر خارجه فرانسه، نوشت:
سند چهارساله " راهبرد امنیت ملی آمریکا ۲۰۱۸" با تاکید بر شعار " آمریکا نخست" در ۲۷ آذر سال ۹۶ از سوی ترامپ ارائه شد.
" محافظت از آمریکا و سبک زندگی آمریکایی"،"ارتقاء و ترویج رفاه آمریکایی"،" دستیابی به صلح از طریق قدرت" و "پیشبرد منافع ایالات متحده آمریکا در سراسر جهان رقابتی" ، چهار اصل اساسی در این راهبرد است.
در این سند شصت و هشت صفحهای که با ادبیاتی ژورنالیستی و با هیاهو منتشر شد، نکات در خور توجه متعددی وجود دارد که در ادامه به پنج مورد آنها می پردازم.
نخست اینکه، در این سند، هیجده مرتبه از ایران با تعابیری یاد شده که شاید واژه "دشمن" محترمانه ترین آنها باشد!و این در حالی است که هنوز در کشور ما هستند افرادی که از بکار بردن واژه "دشمن" برای آمریکا تردید دارند و با پُزهای روشنفکر مآبانه گمان میکنند با تغییر واژه گان می توانند واقعیت را تغییر دهند.
نکته مهم بعدی در این سند راهبردی، تاکید بر افزایش توان نظامی آمریکا از جمله در حوزه موشکی، سایبر و حتی هسته ای است.
قابل تامل اینکه در این سند،"تسلیحات هستهای" پایه و اساس استراتژی آمریکا برای حفظ صلح و ثبات دانسته شده است!
در چنین شرایطی وزیر امورخارجه فرانسه با گستاخی به ایران سفر میکند و خواستار اعمال محدودیت در توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران می شود!
کدام عقل سلیمی می پذیرد، کشوری شما را دشمن خود بداند و در سند راهبردی خود ارتقای توان موشکی اش را با تمرکز بر شما طراحی کند و آنگاه از شما بخواهد که توان دفاعیتان را کاهش دهید؟!
معنی این سیاست ها در کنار هم آیا جز این است که خود را خلع سلاح کنید تا ما راحت تر شما را نابود کنیم؟!
سومین نکته حائز اهمیت در سند مذکور که برای حوزه امنیت ملی ما معنی دار است تصریح به حضور نظامی آمریکا در منطقه، کمک به شرکای منطقه ای برای ایجاد سیستم موشکی و دیگر ظرفیتهای مورد نیاز برای دفاع بهتر، به عنوان اولویت های نظامی و امنیتی آمریکاست.
این اولویت آمریکا، اهمیت حضور منطقه ای ایران و پاسداری از عمق استراتژیکش را دوچندان می کند؛ زیرا چشم پوشی یا کوتاهی در این امر که باز هم وزیر امورخارجه فرانسه در سفر اخیرش آنرا پیگیری میکرد، یعنی اجازه قدرت مانور بیشتر به دشمن و از دست دادن یک مزیت استراتژیک بزرگی که دستیابی مجدد به آن اگر غیرممکن نباشد حداقل بسیار دشوار و پرهزینه خواهد بود.
چهارمین نکته شایان توجه در این سند بالادستی،عنایت ویژه دولتمردان ایالات متحده آمریکا به گسترش "سبک زندگی آمریکایی" و "ارزش های آمریکایی" است.
البته این عنایت تازگی نداشته و امری مستمر در نظام سیاسی و فرهنگی آمریکاست.از جمله موارد برجسته این توجه، بیانیه تعدادی از به اصطلاح روشنفکران آمریکا به رئیس جمهور این کشور در زمان بوش پسر و ترغیب وی به "جنگ مقدس" بود.و "جنگ مقدس" از نظر این روشنفکران، جنگی بود که برای گسترش و ترویج " ارزش های آمریکایی" انجام شود!
پنجمین و آخرین نکته در خور توجه در سند چهارساله " راهبرد امنیت ملی آمریکا ۲۰۱۸" اذعان ترامپ و دیگر حکمرانان آمریکا به "زیر سوال رفتن قدرت برتر آمریکا" و به "چالش" کشیده شدن آمریکا در حوزه اقتصادی، سیاسی و نظامی، توسط چین، روسیه و دیگر بازیگران مستقل(ایران) است.
این سند، چالش های اصلی آمریکا را در سه حوزه میزان قدرت، اعمال نفوذ و تامین منافع آمریکا بر می شمارد و این اذعان یعنی پذیرفتن رو به افول بودن قدرت آمریکا!
واقعیت های موجود آشکارا این نکته را به ما می فهماند که طی چهاردهه استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، آمریکا هر روز ضعیف تر از قلل و جمهوری اسلامی ایران هر روز قویتر شده است و انشاءالله این مسیر ادامه خواهد یافت.