حسين شريعتمداري در گفتوگو با خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، اظهار داشت: چالش و بحث در مورد پرونده هسته اي ايران موضوع جديدي نيست و نقطه اوج اين چالش به بعد از توافقنامه پاريس و تضمينهاي متقابل ايران و غرب مربوط مي شود.
مدير مسئول روزنامه كيهان در ادامه گفت: توافقات صورت گرفته ميان ايران و غرب به اين صورت بود كه ايران متضمن تعليق فعاليت صلح آميز هسته اي شد و غرب نيز تعهد داد كه پرونده هسته اي ايران را از دستور كار شوراي حكام خارج كند.
وي به قابل اعتماد نبودن برخي از مسئولان كشورهاي غربي اشاره كرد و گفت: آنهايي كه دم از اعتماد و حقوق بشر ميزنند، تعهدات خود را زير پا گذاشتند؛ به اين ترتيب هم پرونده هسته اي ايران را در دستور كار شوراي حكام قرار دادند و هم فعاليتهاي هسته اي ايران را به تعليق در آوردند.
شريعتمداري در ادامه با اشاره به اينكه اطمينان از صلح آميز بودن فعاليتهاي هسته اي ايران براي غربيان بهانه اي بيش نبود، اظهار داشت: هدف آنها از اين پافشاري فقط تعليق و به عقب انداختن فعاليتهاي هسته اي ايران و در درجه بعدي محروم شدن ايران از دستيابي به اين فناوري حياتي و بزرگ بود.
مدير مسئول روزنامه كيهان در ادامه گفت: با مشخص شدن بيتعهدي غربيان، همه فعاليتهاي هسته اي ايران از سر گرفته شد و اين امر نشان مي دهد كه مردم ايران هيچ اجبار و زوري را براي تصميم گيري فعاليتهاي كشور در منطقه و جهان نمي پذيرند.
وي در ادامه به وضعيت كنوني پرونده هسته اي ايران و ديدار آينده سولانا با جليلي و مذاكرات پيش رو اشاره كرد و گفت: در حال حاضر ايران، 4000 سانتريفيوژ دارد و غني سازي اورانيوم را در حالت صنعتي و نيمه صنعتي، با قوت و اقتدار دنبال ميكند؛ اين در حالي است كه در مذاكره با 1 + 5 هيچ پيش شرطي مبني بر تعليق قبول نميكند.
شريعتمداري در ادامه اظهار داشت: پرونده هسته اي ايران تا به حال فراز و نشيبهاي زيادي را پيش رو داشته و براي حل اين موانع دچار زحمتهايي نيز شده است، ولي با درايت مسئولان و همراهي مردم كشور، پرونده هسته اي ايران در شرايط مطلوب و خوبي بسر ميبرد.
مدير مسئول روزنامه كيهان در ادامه اظهار داشت: در مذاكرات انجام شده با طرفين اروپايي و اعضاي 1 + 5 سعي شد تا بندي به نام تعليق و مباحثي در اين خصوص مطرح نشود كه موفق شديم از اين لحاظ وضعيت برابر و عادلانه اي را ايجاد كنيم.
وي به حركت نوآورانه و ابتكار ايران در پاسخ به وزراي خارجه شش كشور عضو گروه 1 + 5 اشاره كرد و اظهار داشت: براي اولين بار، جواب بسته پيشنهادي كشورهاي غربي با ارائه يك بسته پيشنهادي از جانب ايران پاسخ داده شد.
شريعتمداري به تحريمهاي برخي از كشورها در خصوص بلوكه كردن حسابهاي بانكي و شعب آن در بعضي از كشورها اشاره كرد و گفت: ايران توجه به مباحث فني و حقوقي در موضوع پرونده هسته اي را در دستور كار خود قرار داده است، ولي آمريكاييان دامن زدن به مسائل سياسي و فرافكني افكار عمومي را مورد توجه قرار داده اند و هدف آنها از اين حركت به حاشيه بردن پرونده هسته اي ايران است.
مدير مسئول روزنامه كيهان در ادامه گفت: تحريم ايران توسط آمريكا مبحث جديدي نيست؛ چرا كه آمريكا 30 سال به صورت مستقيم يا غير مستقيم ايران را مورد تحريم قرار داده است.
وي ادامه داد: آمريكا بايد بداند كه در اين تحريم، خود دچار ضرر و زيان ميشود؛ چرا كه وقتي پيمانكاران در قراردادهاي مهم و كليدي در مورد پروژههاي نفتي و انرژي شانه خالي كردند، بسرعت پيمانكاران كشورهاي روسيه، چين و هند به ميدان آمدند؛ كه در اين بين ميتوان به قرارداد گازي اخير اشاره كرد.
شريعتمداري در ادامه به ايجاد شكاف در بين اعضاي 1 + 5 اشاره كرد و گفت: بنا بر اظهارات نشريه فوكوس، حركات عوام فريبانه آمريكا و ايادي آن به ضرر خود آنهاست؛ كه براي تثبيت اين حرف ميتوان به اعتصابات به وجود آمده و مشكلات ايجاد شده در بحث سوخت رساني به بعضي از كشورهاي اروپايي اشاره كرد.
مدير مسئول روزنامه كيهان در پايان با تاكيد بر اينكه ايران هيچ گونه پيش شرطي را قبول نخواهد كرد، اظهار داشت: در مذاكرات اخير مسئول پرونده هسته اي ايران با سولانا - كه به جهت برد رسانه اي آن احتمالاً در وين برگزار خواهد شد- بحث در خصوص مشتركات موجود در بستههاي رد و بدل شده ميان طرفين مذاكرات است؛ اين در حالي است که به گفته دکتر احمدي نژاد، مذاكرات در شرايط عادلانه و مساوي صورت خواهد گرفت./انتهاي پيام/