پوشش برتر، حجاب است
کد خبر:۶۷۳۹۸
آيت الله مجتبي تهراني:

پوشش برتر، حجاب است

«وَاشتَمَلَت بِجِلبابِها»، جلباب يک پوشش سراسري بوده که روي لباس بوده، الآن در مناطق عرب­نشين تعبير به عبا مي­کنند، ما مي­گوييم: پوشش برتر؛ چادر. (حضرت زهرا) اين را هم بر سرشان انداختند که تمام بدن پوشيده شد.

گروه معارف: آيت الله مجتبي تهراني در مجلس درس اخلاق در مورد پوشش حضرت زهرا(سلام الله عليها) هنگام ايراد خطبه فدك، فرمود:

پوشش شخصي

نقل شده حضرت هنگام خروج «لاثَت خِمارِها عَلي رأسِها»(1)

«لاثَ» به معناي پيچيدن است، مي­گوييم «لاثَ العَمّامَةَ عَلي رَأسِه». خِمار يک چيزي بوده است که بزرگ­تر از روسري­هاي فعلي بوده، يعني سر و گردن و همه اينها را مي­پوشانده، وقتي که خبردار شدند که مردم از مهاجر و انصار در مسجد جمع شدند، حضرت بلند شدند و خِمار را به سر مبارکشان بستند، به نحوي که تمام سر و گردن را پوشاند، «وَاشتَمَلَت بِجِلبابِها»، جلباب يک پوشش سراسري بوده که روي لباس بوده، الآن در مناطق عرب­نشين تعبير به عبا مي­کنند، ما مي­گوييم: پوشش برتر؛ چادر. اين را هم بر سرشان انداختند که تمام بدن پوشيده شد.

پوشش در ميان همراهان

 «وَأَقبَلَت في لُمَّةٍ مِن حَفَدَتِها وَ نِساءِ قَومِها» يعني حضرت همراه با گروهي هم­سن و سال­ها، هماهنگ­ها از ياران و اعوان خودشان حرکت کردند. اول مسئله پوشش شخصي بود که چگونه خودش را پوشاند، بعد مسئله همراهان. اينجا درباره اين پوشش و نحوه­ي خروج، دو احتمال وجود دارد؛ يكي اين است كه اينگونه پوشش دادند، اعوانشان را خبر کردند و آمدند دور حضرت زهرا را گرفتند، براي اين بود که وقتي حضرت زهرا (سلام الله عليها) مي­خواهند خارج شوند، در بين اين اجنبي­ها، حتي پيکره­اش را هم نبينند. حتي پوشش چادر آنقدر بلند بوده که وقتي حضرت مي­خواستند حرکت کنند، بخشي از اين پوشش، زير پاي حضرت مي­رفته است. من اينها را خواندم براي اين که مي­گويند حضرت زهرا تشريف بردند مسجد و حتي در بين آنها، خطبه هم خواندند؛ اما چگونه رفتند؟ ببينيد پوشش را! اين چون تبعات بود گفتم. با چه وضعي رفت؟ با اينکه خِمار بود، پوشش سراسري بود، آنقدر هم بلند بوده كه زير پاهايشان مي­رفته، دوباره خبر کرد که دور او را بگيرند تا اينكه حتي پيکره او را نبينند. اجنبي او را نبيند.

1-  بحار الانوار، ج 29.

/انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار