کد خبر:۶۷۷۹۰۱

گزارشی از رایزنی‌های ظریف در سنگال، برزیل، اورگوئه و نامیبیا

وزیر امور خارجه ایران در سفری پنج روزه به چهار کشور آفریقایی و آمریکای جنوبی با مقامات سنگال، برزیل، اروگوئه و نامیبیا ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه را بررسی کرد.
به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بعدازظهر یکشنبه 19 فروردین سالجاری (1397) در رأس یک هیأت سیاسی و اقتصادی به منظور سفر به چند کشور آفریقایی و آمریکای جنوبی تهران را ترک و راهی داکار پایتخت سنگال، اولین مقصد این سفر شد.

مدیران ده‌ها شرکت و کارآفرینان حوزه‌های تجاری اقتصادی، مالی، دانش بنیان ...‌ از بخش‌های خصوصی و دولتی وزیر امور خارجه را در این سفر همراهی کردند.

ظریف در مدت حضور یک روزه‌اش در داکار ضمن رایزنی با وزیر خارجه با رئیس جمهور و رئیس مجلس سنگال نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان صبح دوشنبه 20 فروردین در بدو ورود به داکار در جمع خبرنگاران سفرش به چهار کشور آفریقا و آمریکای جنوبی را برای تقویت روابط دوجانبه و اقتصادی خواند و درباره سنگال گفت: ما سابقه روابط خوبی با سنگال و همکاری‌های خوبی در بخش اقتصادی داریم و در این سفر علاوه بر گفت‌وگوهای سیاسی و منطقه‌ای با این کشور به عنوان کشور مهم به ویژه در منطقه آفریقای فرانکوفون (فرانسوی زبان) درباره موضوعات اقتصادی و همکاری‌های گسترده‌تر اقتصادی صحبت خواهیم کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران حضور خوبی در بخش اقتصادی در سنگال دارد، به تولید خودروی ایرانی در سنگال اشاره کرد و افزود: زمینه‌های بسیار خوبی برای همکاری وجود دارد و امیدواریم در این سفر بتوانیم گسترش روابط و زمینه برای صادرات کالاهای غیرنفتی و خدمات فنی و مهندسی را با دوستان سنگالی و در مراحل بعدی سفر با سایر کشورهایی که در این سفر به آنجا خواهیم رفت، دنبال کنیم.

«محمد قریشی نیاس» دبیرکل اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی نیز روز دوشنبه با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سنگال دیدار و گفت‌وگو کرد.

مجمع اقتصادی ایران و سنگال نیز روز دوشنبه با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و وزیر تجارت سنگال در داکار پایتخت سنگال گشایش یافت.

وزیرامور خارجه در این مجمع گفت: ایران آمادگی دارد با همکاری دولت و بخش خصوصی جمهوری سنگال، این کشور را به قطب خودروسازی در منطقه غرب آفریقا تبدیل کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین با «صدیکی کابا» همتای سنگالی خود دیدار و گفتگو کرد.

وزیر امور خارجه سنگال در این دیدار برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی بین دو کشور در چند ماه آینده را فرصتی برای طرح و پیگیری حوزه های مختلف همکاری مشترک بین ٢ کشور از جمله نفت و گاز خواند و از اعطای چندین بورس آموزشی از سوی کشورمان به سنگال در زمینه نفت و گاز قدردانی کرد.

محمدجواد ظریف نیز آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای انتقال تجارب خود به سنگال به ویژه در حوزه فناوری های نوین اعلام کرد.

در این سفر همچنین قرارداد ساخت فاز اول یک شهرک مسکونی در شهر داکار بین گروه صنایع گیتی پسند از ایران و گروه صالح از سنگال با حضور وزیر امور خارجه کشورمان امضا شد.

وزیر خارجه ایران در ادامه دیدارها با مقامات سنگالی با رئیس مجلس این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر خارجه ایران در دیدار با رئیس مجلس سنگال خواستار همکاری دو کشور برای مقابله با پدیده خطرناک افراط گرایی و استیفای حقوق مردم فلسطین شد.

دیدار و گفت‌وگو با «مکی سال» رئیس جمهور سنگال از دیگر برنامه‌های حضور یک روزه ظریف در داکار بود.

وزیر خارجه ایران در دیدار با رئیس جمهور سنگال خواستار برقراری روابط بیشتر بانکی بین دو کشور و ارائه تسهیلات لازم به منظور صدور روادید فرودگاهی برای ایرانیان و به‌ ویژه تجار و کارآفرینان شد.

وزیر خارجه ایران پس از ترک داکار راهی برازیلیا شد و صبح سه‌شنبه وارد برزیل شد. وی در بدو ورود به برزیل ضمن تشریح رایزنی‌های انجام شده در سنگال، این سفر را موفق خواند و درباره برزیل با بیان اینکه زمینه های همکاری بین ایران و برزیل بسیار گسترده تر است، خاطرنشان کرد: هم در حوزه نفت و گاز امکان همکاری بیشتری داریم. در گذشته ما تامین کننده انرژی برزیل بودیم و این زمینه وجود دارد که در این حوزه فعالتر شویم.

وزیر خارجه همچنین در واکنش به اتهامات بی اساس ترامپ با بیان اینکه آمریکا به دنبال بهانه جویی برای مداخله در سوریه است، گفت: هر زمان تروریست‌ها دچار شکست می‌شدند آمریکا و رژیم صهیونیستی اقدام به عملیات کرده‌اند.

ظریف همچنین در همایش مشترک تجاری ایران و برزیل حضور یافت.

وزیر خارجه در این نشست طی سخنانی با بیان اینکه دست شرکت‌های برزیلی را برای ورود به بازار ایران می‌فشاریم، عدم وجود ارتباطات بانکی بین ایران و برزیل را یکی از موانع مهم توسعه روابط خواند و گفت: انتظار داریم دولت برزیل و بخش­‌های اقتصادی در این خصوص چاره­‌ای بیندیشند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در مقصد سفرش به چند کشور آفریقایی و آمریکای جنوبی در برزیل به سر می‌برد، با «آلویسیو نونس» همتای برزیلی خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر خارجه ایران در دیدار با همتای برزیلی خواستار ایجاد توازن تجاری بین دو کشور با حضور شرکت‌های ایرانی در برزیل و همچنین رفع مشکلات بانکی و ایجاد یک کانال بانکی برای تسهیل مراودات تجاری و اقتصادی فیمابین شد.

پس از دیدار وزرای امور خارجه ایران و برزیل چند سند همکاری بین دو کشور به امضاء رسید.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدارها در برازیلیا با «میشل تمر» رئیس جمهور برزیل دیدار و گفت‌وگو کرد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در موسسه مطالعاتی ریو برانکو برزیل حضور یافت و پس از سخنرانی وزیر امور خارجه، یادداشت تفاهم همکاری این موسسه با دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه کشورمان امضا شد.

رئیس جمهور برزیل در دیدار ظریف گفت که این کشور هیچگونه مشکلی برای توسعه صلح‌آمیز فعالیت‌های هسته‌ای ایران ندارد و از آن حمایت می‌کند.

براساس این گزارش، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سومین مقصد سفرش صبح (چهارشنبه) 22 فروردین ماه وارد مونته ویدئو پایتخت اروگوئه شد.

اولین برنامه ظریف در مونته ویدئو شرکت در همایش تجاری مشترک ایران و اروگوئه با حضور تجار و بازرگانان دو کشور بود.وزیر خارجه در این نشست طی سخنانی با ابراز علاقه‌مندی ایران برای سرمایه‌گذاری مشترک در زمینه تامین گاز ال‌ان‌جی مورد نیاز اروگوئه، از آمادگی وزارت نفت کشورمان برای بررسی درخواست‌­های خرید نفت اروگوئه از ایران با قیمت توافقی خبر داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین با «تاباره واسکز» رئیس جمهور اروگوئه دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس جمهور اروگوئه در دیدار ظریف با استقبال از تعمیق و گسترش روابط کشورش با ایران، بر افزایش همکاری‌های اقتصادی دو کشور در همه حوزه ها تاکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در ادامه رایزنی‌ها با مقامات اروگوئه با «خورخه گاندینی» رئیس مجلس نمایندگان این کشور دیدار و گفتگو کرد.در این دیدار گسترش روابط دو کشور بویژه تقویت روابط پارلمانی مورد تاکید قرار گرفت.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین با خانم «لوسیا توپولانسکی» معاون رئیس جمهور و رئیس مجلس سنای این کشور دیدار و به رایزنی پرداخت.

وزیر خارجه ایران همچنین با همتای اروگوئه‌ای خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

ویندهوک پایتخت نامیبیا آخرین مقصد ظریف در سفر به چهار کشور آفریقایی و آمریکای جنوبی بود. رئیس دستگاه دیپلماسی صبح پنجشنبه (23 فروردین ماه) وارد این کشور شد و در ویندهوک با مقامات نامیبیایی آخرین ابعاد مناسبات دوجانبه را بررسی کرد.

وزیر امور خارجه ایران در مدت حضورش در ویندهوک با خانم «ناندی دایتوا» وزیر روابط و همکاری‌های بین‌المللی این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار ضمن با اهمیت خواندن همکاری کشورمان با نامیبیا در جنوب آفریقا، خواستار افزایش همکاری‌های دو کشور در تمامی حوزه‌ها بویژه مناسبات بانکی به منظور ایجاد تسهیلات لازم برای بخش‌های خصوصی دو طرف شد.
 
وزیر امور خارجه ایران همچنین در همایش اقتصادی مشترک ایران و نامیبیا به همراه وزیر تجارت نامیبیا حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.

رئیس دستگاه دیپلماسی در پایان این سفر پنج روزه صبح امروز (جمعه) به تهران بازگشت.

ظریف از 14 تا 17 فروردین نیز سفری چهار روزه به ترکیه، جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان داشت.

سفر به ترکیه به منظور همراهی رئیس جمهوری کشورمان در نشست سه جانبه سران ایران، روسیه و ترکیه درباره روند آستانه و بحران سوریه بود و ظریف پس از ترک آنکارا راهی باکو شد تا در نشست میان دوره‌ای وزرای خارجه جنبش عدم تعهد شرکت کند و بعد از آن به دعوت مقامات عالی جمهوری خودمختار نخجوان به این منطقه سفر کرد.
منبع: فارس
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار