ويژنامه هاي مطهري در فضاي مجازي
کد خبر:۶۸۲۹۳

ويژنامه هاي مطهري در فضاي مجازي

همزمان با سالروز شهادت استاد مطهري ويژنامه هاي مختلفي در فضاي مجازي قرار گرفت.

به گزارش گروه معارف «شبکه خبر دانشجو»، ويژه نامه اينترنتي شهيد مرتضي مطهري به همت سايت جامع فرهنگي شهيد آويني منتشر شد.

از بخش هاي اين ويژه نامه، نگاهي به زندگي استاد شهيد آيت الله مطهري و استاد شهيد در بيان بزرگان است. در بخش اخير از بيان مقام معظم رهبري مي خوانيم: «سال 49 و 50 خيلي مسائل انحرافي در محيط مبارزه به چشم نمي خورد. وقتي که منافقين دستشان را رو کردند و نوشته هاي ايدئولوژيک آنها کم کم پخش شد آقاي مطهري بيش از همه حساسيت نشان داد چون من به ياد دارم که در سال 51 تلاش فراواني شد که امام را وارد کنند که اين حرکت جوانها را تاييد کنند که به نام «مجاهدين» و ... بودند اما امام سخت ابا کردند و يک بار کتابهاي مجاهدين را خوانده بودند و گفته بودند اينها همان حرفهاي لنين و اراني است پس حرفهاي شما کدام است؟ مرحوم مطهري در معرفي اينها به امام نقش داشتند و خودشان آنقدر حساسيت نشان دادند تا عملا کنار کشيدند و آنوقت مجاهدين ايشان را متهم کردند به اينکه سازشکارند و اهل مبارزه نيستند و حال اينکه کنار کشيدن ايشان حساسيت ايشان را نشان مي داد و موثر و مفيد هم واقع شد و ايشان در آن موقع کار ايدئولوژيکشان را زياد کردند و اثرش اين بود که در سه چهار سال بعد حقانيت حرکت ايشان روشن شد و حرکت صحيح اسلامي دوباره از سال 54 رو به رشد رفت و کم کم خط امام تبلور يافت.»

از ديگر بخش هاي اين ويژه نامه، تبارشناسي گروهک ترورريستي فرقان، معرفي اجمالي کتب استاد شهيد مطهري، بيست نکته درباره مطالعه کتب شهيد مطهري است که در اين بخش مي خوانيم: «اگر چند نفر با هم تصميم گرفته‌ايد کتاب‌هاي شهيد را مطالعه کنيد ، مي‌توانيد با همکاري ، يکديگر را در پيش‌برد مطالعه ياري کنيد . مواظب باشيد کار جمعي ، سرعت مطالعه‌ي شما را کند نکند . نحوه‌ي کار جمعي مي‌تواند به اين شکل باشد که افراد گروه ضمن اين که با سرعت هر چه تمام‌تر به مطالعه‌ کتب مي‌پردازند، هر هفته يا دو هفته يک بار گرد هم جمع شده و از کتاب اول استاد (داستان راستان ) بيست الي سي صفحه را مشخص کرده و همه موظف ‌‌شوند قبل از آمدن به جلسه يک بار ديگر صفحات مشخص شده را دوباره مطالعه کرده و وقتي در جلسه حاضر مي‌شوند ، هر کس چند صفحه را توضيح دهد . در ضمن افراد گروه ، نکات زيبايي را که به نظرشان مي‌رسد ، براي ديگران بيان مي‌کنند.

فايده‌ اين جلسه آن است که اول آن که در يک کار جمعي ، افراد با ديدن دوستان خود که به همين کار مشغولند ، انگيزه‌ بيشتري براي مطالعه پيدا مي‌کنند. دوم آن که با اطلاع از ميزان مطالعه‌ افراد گروه، حس رقابت ايجاد شده و همين امر در سرعت بخشيدن به کار، کمک شاياني مي‌کند. سوم آن که مطالبي که يک بار مطالعه شده، بي آن‌که به سرعت مطالعه ضربه‌اي وارد شود، يک بار ديگر مرور مي‌شود.

بنا به اين گزارش، اين ويژه نامه از بخش هاي متنوعي مانند فيلم هاي مطهر، صوت هاي سخراني استاد مطهري، عرفان مطهر(فلش) نماهنگي از سايت صبح، شهيد مطهري به روايت ديگران(صوتي)، اشعاري در فراق استاد، والپيپرهاي زيبايي از استاد مطهري، تم استاد شهيد مرتضي مطهري، آلبوم تصاوير شهيد مطهري و آثار برگرفته شده از کتب استاد شهيد مطهري(ره) است.

علاقمندان مي توانند براي مشاهده اين ويژه نامه به پايگاه جامع شهيد آويني به نشاني www.aviny.com مراجعه کنند.

همچنين بخش دين و انديشه مؤسسه فرهنگي و اطلاع‌رساني تبيان در آستانه سي و يکمين سالگرد شهادت استاد مطهري (ره) و روز معلم اقدام به تهيه ويژه‌نامه‌اي با نام حاصل عمر امام کرده است.

اين ويژه‌نامه شامل بخش‌هايي همچون چرا آثار شهيد مطهري؟، از شهيد مطهري بياموزيم، مي‌خواهم خدا را ببينم، برنامه زندگي شهيد مطهري، آرمان‌هاي حوزوي يک استاد، مطهري و روش پژوهش و مطهري چگونه طلبه شد، مي‌باشد.

در اين ويژه‌نامه همچنين مي‌توان مطالب ديگري را مانند نماهنگ صوتي از سخنان شهيد مطهري، داستان‌هاي صوتي با صداي سيدجواد هاشمي از کتاب داستان و راستان شهيد مطهري، تفسير برخي از سور قرآن از کلام شهيد مطهري (صوتي)، درس‌هاي اخلاقي و عرفاني استاد مطهري (صوتي)، طرح مباحثي در مورد زنان (صوتي)، شهيد مطهري در کلام ديگران، فيلم‌هايي مستند در مورد شهيد مطهري، مطهري در نگاه علامه طباطبايي (تصويري) و مراسم تشييع پيکر استاد مطهري (ره) در حضور امام و علامه طباطبايي (کليپ) را مشاهده کرد.

شهيد مطهري در کلام خادمش، شعري سروده شده از شهيد مطهري براي امام خميني (تصويري)، توصيه امام خميني به رهروان شهيد مطهري (فيلم)، کتابخانه مطهر و تصاوير ويژه نيز از ديگر عناويني است که مي‌توان در ويژه‌نامه حاصل عمر امام ديد.

همچنين پايگاه اطلاع رساني راسخون به مناسبت سالروز شهادت استاد مطهري، ويژه نامه اي را با نام «عطر شهادت مي‌داد» منتشر کرد.

از بخش هاي اين ويژه نامه، زندگينامه ي شهيد مطهري در دو بخش، احياگر واصل، مصلح اجتماعى با خاستگاه دينى است که در بخش اخير مي خوانيم: مطهرى را به عنوان يک روحانى و اسلام شناس برجسته، به عنوان يک فيلسوف و متفکر ژرف انديش، به عنوان يک استاد و نويسنده نمونه و به عنوانهاى ديگرى از اين قبيل شناخته ايم. اما شناخت او به عنوان يک مصلح اجتماعى، نياز مغفولى است که به دو دليل ضرورت مضاعفى يافته است؛ نخست آنکه مطهرى از معدود متفکرانى است که مورد قبول و اقبال قشرهاى متفاوت اجتماعى و طيف هاى مختلف فکرى است و نظر صائب، نيت خالص و قدرت نظريه پردازى او را همگان پذيرفته و تحسين کرده اند. ديگر آنکه با گذشت سه دهه از تجربه برپايى نظام سياسى بر مبناى تفکر دينى، نياز به بازانديشى در گذشته براى حرکتى پرشتاب تر و صحيح تر در آينده جاى ترديد ندارد.

در بخش سيري در سيره تربيتي علامه شهيد مطهري (ره ) مي خوانيم: استاد مطهري که از تربيت يافتگان ممتاز مکتب وحياني قرآن عترت از همان اوان جواني به موازات وارد شدن در عرصه علمي از خودسازي و اهتمام حيات معنوي غافل نشد و توأمان در اين دو عرصه با موفقيت گام برداشت.

شهيد مرتضي مطهري چهره اي ارزشمند و بي بديل از زمره پرورش يافتگان مکتب حضرت امام خميني(س) است که عمر خويش را در مسير کسب و نشر معرفت و احياي کلمه الله سپري نمود و صدها شاگرد را در راستاي اهداف متعالي اسلام پرورش داد و در يک سخن، او راد مرد اداي تکليف بود.

از ديگر بخش هاي اين نشريه الکترونيک، استاد مطهري ضرورتهاي زمان را درک مي کرد،بازخواني اوصاف شخصيتي استاد شهيد مرتضي مطهري(ره)، نظريات شهيد مطهري در باب هنر است که در بخش اخير مي خوانيم: مطهري در زمره‌ي معدود انديشمندان حوزوي است که در خصوص زيبايي و هنر مباحثي را مطرح کرده است. اصولاً در طول تاريخ پس از اسلام علماي مسلمان و شيعه بنا به دلايلي به ندرت متعرض مسائل زيباشناختي و هنر شده‌اند. به همين دليل حجم ميراث فلسفي علماي اسلامي در اين خصوص بسيار اندک است، شايد يکي از دلايلي که هنر ايراني و اسلامي معاصر، ناتوان از بنا کردن مکتب است اين است که اصولاً مقوله‌ي تأسيس مکتب هنري و تبيين آن به مثابه يک رويکرد فلسفي‌ کمتر مورد توجه و دغدغه بوده است. برعکس، علماي مسيحي با هنر و هنرمندان رابطه‌ي بسيار متسحکمي برقرار کردند و هنر را وسيله‌اي جهت تبليغ مسيحيت قرار دادند. شايد يکي از دلايلي که علماي اسلامي در ايران ـ خصوصاً علماي شيعه ـ توجه ويژه‌اي به مسائل فلسفي هنر مبذول نداشته‌اند و کمتر پذيراي هنرمندان شده‌اند اين بوده است که هنر در ايران همواره در دربار سلاطين و شاهان استقرار داشته و مردم عادي و روحانيت شيعي کمتر به طور مستقيم با هنر و هنرمندان بزرگ معماري، نقاشي، کتاب‌آرايي و شعر هم‌جوار بوده‌اند.

از ديگر بخش هاي اين نشريه الکترونيکي، مهدويت و انتظار در انديشه شهيد مطهري، استاد مطهري و پويايي دانش اسلامي در دنياي معاصر، سيري در کتاب "داستان راستان" اثر شهيد مطهري است.

علاقه مندان مي توانند براي مشاهده اين ويژه نامه به پايگاه اطلاع رساني راسخون به نشاني www.rasekhoon.net مراجعه کنند./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار