به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، «حسین شریعتمداری» در یادداشت روزنامه «کیهان» نوشت:
شواهد فراوان و قابل توجهی در دست است که نشان میدهد غیبت نزدیک به ۳۰ روزه «محمد بنسلمان» ولیعهد پادشاه عربستان طبیعی به نظر نمیرسد و از بروز حادثهای حکایت میکند که تلاش میشود از میدان دید دیگران پنهان بماند. بخوانید!
۱- شنبهشب اول اردیبهشت ماه جاری (۲۱ آوریل ۲۰۱۸ ) خبرگزاریها از یک درگیری شدید در ریاض خبر دادند. فیلمها و تصاویری که از محل درگیری مخابره شده بود به وضوح از تردد تانکها و زرهپوشها در اطراف کاخ سلطنتی آلسعود حکایت میکرد و صدای تبادل آتش با سلاح سنگین میان گارد سلطنتی و گروهی که هنوز هویت آنها فاش نشده است شنیده میشد.
این درگیری برای چند ساعت پیاپی ادامه داشت. بعد از وقوع حادثه و با تاخیری سؤالبرانگیز (فردای آن روز)، مقامات سعودی در یک گزارش رسمی اعلام کردند که یک «آی پهپاد» از نوع «هلیشات» که به عنوان اسباببازی نیز مورد استفاده قرار میگیرد در آسمان اطراف کاخ دیده شده بود که با پدافند هوایی منهدم شد! و توضیح ندادند که آیا چند ساعت تیراندازی با سلاح سنگین و حضور تانکها و زرهپوشها برای مقابله با یک اسباببازی بوده است؟!
۲- محمد بنسلمان به حضور مداوم در رسانهها و مصاحبههای پی در پی با شبکههای خبری شهرت داشت به گونهای که تقریبا هیچ روزی نبود که تصویر و یا اظهار نظری از وی در رسانهها نباشد. با این حال غیبت کامل ۲۷ روزه بنسلمان در رسانهها و بیخبری مطلق از حضور او در بازدید از فلان مرکز یا افتتاح فلان ساختمان و... که تقریبا همه روزه مواردی از آن دیده و مخابره میشد را نمیتوان تصادفی و عادی تلقی کرد!
۳- محمد بننایف، ولیعهد رسمی آلسعود که بنسلمان با پشتیبانی آمریکا و حمایت پدرش او را برکنار کرده و خود به جای او نشسته بود، بعد از برکناری، در قصر محل اقامت خود محبوس بود و هیچ خبری از وی به بیرون درز نمیکرد. اما بننایف اخیرا در اقدامی دور از انتظار در صفحه توئیت خود، سیاستهای محمد بنسلمان را به شدت محکوم کرده و ادامه آن را باعث نابودی حاکمیت چند ده ساله آلسعود دانسته است. در بخشی از توئیت بننایف آمده است:
«۱۰۰ میلیارد دلار میزان سرمایهگذاران یمنی در عربستان است و اکثر آنان برای خروج از کشور و انتقال داراییهای خود به دیگر کشورها تلاش میکنند که علت آن سیاستهای عقیمی است که بنسلمان بر سرمایهگذاران خارجی تحمیل کرده است. علاوه بر آن شاخص سرمایهگذاری امن در عربستان کاهش یافته است. سرزمین بدون مردم، کشور نیست. اعمال محدودیت و در تنگنا قرار دادن مردم، ظلم و ستم به مردم و تلاش برای تغییر هویتی که جمع و متحد شده است و افراد بر اساس آن رشد و نمو یافتهاند به معنای تهدید مستقیم برای کشور به عنوان یک منظومه کامل است». بننایف در ادامه آورده است «بنسلمان به علت کوتهفکریهای سیاسی و شیوه تعامل با مردم در واقع با سرنوشت کشور بازی و موجودیت عربستان را تهدید میکند... اهمیت مسجدالاقصی به لحاظ دینی و وجدانی و سیاسی و عاطفی کمتر از حرمین شریفین نیست و تاکنون سابقه نداشته است که یکی از پادشاهان و شاهزادگان و سران کشورهای عربی و اسلامی در قبال قدس و مسجدالاقصی کوتاهی کرده و اقدام خود را هم علنی کنند ولی بنسلمان و اطرافیان او این کار را کردهاند. باید بدانیم که قدس پایتخت ابدی فلسطین است».
از محمد بننایف که در محل اقامت خود محبوس بود و اجازه کمترین تماسی با دنیای بیرون از قصر خود نداشت، این اظهار نظر و حمله مستقیم و همهجانبه به محمد بنسلمان عجیب و غیرمنتظره است آنهم بنسلمانی که به برخوردهای سخت و خشونتآمیز با مخالفان خود شهرت دارد، بنابراین توئیت محمد بننایف تنها میتواند نشانه بیرون افتادن بنسلمان از چرخه قدرت در عربستان باشد.
۴- دو هفته قبل «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه ترامپ در سفری ناگهانی به ریاض رفت و خبرگزاریها به نقل از مقامات سعودی از ملاقات و گفتوگوی او با محمد بنسلمان خبر دادند! اما برخلاف معمول هیچ تصویری از این ملاقات مخابره نشد! تا آنجا که برخی از منابع خبری در انجام این ملاقات تردید کردند!
۵- قطر در برخورد با عربستان از روش کجدار و مریز استفاده میکرد و در تلاش بود تا پیوندش با آلسعود به طور کامل گسسته نشود و راه بازگشت باز بماند ولی اخیرا با صراحت اعلام کرده است که هیچیک از شروط عربستان - بخوانید بنسلمان- را نمیپذیرد. این حرکت قطر نیز از حادثهای در حاکمیت آلسعود خبر میدهد که میتواند حذف بنسلمان نتیجه آن باشد.
۶- نامه محرمانه ترامپ به سران برخی از کشورهای عربی خلیجفارس- که اطلاع رهبر معظم انقلاب از آن شگفتی غرب را در پی داشت- و صدور چندین و چند دستورالعمل خطاب به آنان که با بایدها و نبایدها همراه بود، غیرمنتظره به نظر میرسید چرا که مضمون و محتوای نامه ترامپ حاوی نکتهای نبود که پیش از آن به طور علنی خطاب به سران عرب خلیجفارس مطرح نشده باشد! از این روی ارسال محرمانه آن در عرف سیاسی معمول و قابل توجیه نبود، مگر اینکه اتفاق غیرقابل پیشبینی و تازهای افتاده باشد که سران کشورهای یاد شده را با شوک و سردرگمی روبرو کرده و باعث شده که ترامپ دلگرمی دادن به آنان را ضروری بداند! سفر ناگهانی و بدون مخابره تصویر مایک پمپئو به عربستان نیز در همین جهت قابل ارزیابی است.
۷- و اما، آنچه شواهد و قرائن یاد شده را از احتمال به قطعیت نزدیک میکند یک خبر به کلی سرّی است که از سرویس اطلاعاتی و امنیتی یکی از کشورهای عربی منطقه درز کرده و به گونهای در اختیار کیهان قرار گرفته است. این سرویس اطلاعاتی در گزارش محرمانه خود برای مقام عالی کشور متبوع خویش با قاطعیت آورده است که در جریان درگیریهای شنبه شب ریاض- اول اردیبهشت/۲۱ آوریل- حداقل دو گلوله به محمد بنسلمان ولیعهد عربستان اصابت کرده و احتمال اینکه از دنیا رفته باشد نیز وجود دارد.