چارچوب كرسي هاي آزاد انديشي
کد خبر:۶۹۸۹۶
در سخنان امام جمعه مشهد بيان شد؛

چارچوب كرسي هاي آزاد انديشي

آيه الله علم الهدي گفت: در بحث هاي علمي و نقد و نظريه پردازي،آزاد انديش باشيد و جز اخلاق که آنهم اجتناب ناپذير است، هيچ خط قرمزي نداشته باشيد که اگر حد و مرزي باشد ديگر آزاد انديشي نمي‏شود.

به گزارش گروه پاتوق شيشه اي «شبكه خبر دانشجو»، الف گزارش داد:

هيات برگزار کننده کرسي آزاد انديشي هفته گذشته با آيه الله علم الهدي امام جمعه مشهد ديدار و گفتگو كرد. به گزارش الف از جنبش عدالتخواه دانشجويي، در اين جلسه ابتدا گزارشي از روند کارهاي انجام شده بيان شد سپس حاضران درمورد تعريف دگر انديشي و آسيبهاي آن، حدود آزادي در کرسي هاي نقد و نظزيه پردازي و موضوعات داراي اولويت پرسش هايي مطرح كردند.

آيه الله علم الهدي با تاييد تشكيل اين كرسي ها و طرح مباحث فكري در محيط هاي دانشگاهي درباره خطوط قرمز درکرسي هاي آزاد انديشي گفت: در بحث هاي علمي و نقد و نظريه پردازي،آزاد انديش باشيد و جز اخلاق که آنهم اجتناب ناپذير است، هيچ خط قرمزي نداشته باشيد که اگر حد و مرزي باشد ديگر آزاد انديشي نمي‏شود.

امام جمعه مشهد درباره محدوده خطوط قرمز در موضوعات ديني تاكيد كرد در بحث هاي علمي، مسايل ديني و اسلامي هم خط قرمز نيست.ايشان در مورد مفهوم دگر انديشي توضيح دادند دگرانديشي به معني آن است که ما يک سري اصولي که غربي ها آن را خدشه ناپذير ميدانند را خدشه ناپذير ندانسته و به ان استناد نکنيم. مثلا در غرب ميگويند اگر همه امور در اختيار يك نفر باشد،اين فساد آور است در صورتي که ما در اسلام ميگوييم اگر اين فرد يک بشر عادي باشد بله ولي اگر امام معصوم باشد اينگونه نيست بلکه هر اصلاحي هم از طريق او صورت ميگيرد.

آيه الله علم الهدي تاكيد كرد ممکن است برخي از اساتيد به خاطر نيروهاي امنيتي جرات نکنند که بيايند و حرفشان را بزنند ولي من تضمين ميکنم که نه سپاه نه نيروي انتظامي نه وزارت اطلاعات و… وارد اين قضيه نشوند.

ايشان در ادامه در پاسخ به اين سوال که عده اي اعتراض ميکنند که اين فضا باعث بوجود آمدن شبهه هايي مي شود که نمي توان آنرا رفع کرد، گفت: مسؤول اين  امر خداست نه ما

آيه الله علم الهدي در تشريح اين موضوع، مثالي از جنگ تحميلي در مورد کشته شدن يک سرباز شيعه در بين سربازان بعثي در حال نماز خواندن و نيز داستان مردي که ميخواست با راهزنان بجنگد بدون اينکه کسي غير از رئيس راهزنان آسيب ببيند بيان نموده و اضافه کردند که  اين امکان ندارد و گفتند اينکه ضايعات بدهيم ما مسئول  نيستيم و اين حرف قابل قبول نيست.

در انتها ايشان توصيه کردند که اين کار از حالت تشکّلي بيرون آيد و گروهي متشکل از اساتيد و دانشجويان بدون تشکيل تشکل کار را پيگيري کنند. ايشان تاكيد كردند اگر اساتيد در كنار اين كار نباشند، به نتيجه نمي رسد.

در هفته هاي اخير به همت تشكلهاي دانشجويي و همكاري مسئولان دانشگاه ها، كرسي هاي نقد و نظريه پردازي در برخي دانشگاه ها تشكيل شده است. برپايي كرسي هاي نقد و نظريه پردازي و آزاد انديشي از جمله سفارشات و مطالبات مكرر رهبر انقلاب به محافل دانشگاهي بوده است. /انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار