افروغ: اجراي احكام الهي بايد در سياست هاي ما مشهود باشد
به گزارش خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر عماد افروغ در نشست «پس از سي سال صورت و سيرت انقلاب اسلامي» كه امروز در دانشگاه صنعتي شريف در حال برگزاري است، با بيان اينكه هرگز نسخه اپوزيسيوني براي خودم نمي پيچم، اذعان داشت: اتفاقاتي در جمهوري اسلامي ايران رخ داد كه از نظر من با مباني ناب انقلاب ناسازگار است.
افروغ با تاكيد بر اينكه جدايي اخلاق و سياست امكانپذير نيست، اظهار داشت: هيچ انساني جدا از بعد اجتماعي خود نيست و فرض جدايي اخلاق و سياست از نظر تئوري براي من قابل قبول نمي باشد.
وي با اشاره به نظريه ها و صحبت هاي كانت در زمينه اخلاق و سياست اظهار داشت: كانت معتقد است در هر شرايطي بايد پايبند به اخلاق بود يعني اخلاق مطلق است و معطوف به هيچ شرايطي نيست.
اين پژوهشگر و نويسنده افزود: از ديدگاه كانت در وهله اول اخلاق امري مطلق است يعني اصل انسانيت مد نظر است و استفاده ابزاري از انسان ها مردود، بعد دوم داشتن اراده نيك است كه فعل اخلاقي بايد از روي اراده انجام شده باشد.
افروغ با بيان اينكه فعل سياسي قدرت تحميل اراده است، اظهار داشت: اگر فعل سياسي و حكومت في النفسه هدف باشد ديكتاتوري پديد مي آيد.
وي با اشاره به سخنان امام علي (ع) در خصوص حكومت افزود: فعل سياسي فعل مشروط است و ابزاري براي اجراست و خود في النفسه هدف نيست.
اين پژوهشگر و نويسنده با بيان اينكه فعل سياسي مساوي با قدرت است و مفاهيم مرتبط با آن به عنوان زور، تهديد، نفوذ، اقتدار و اغوا مطرح مي شود، اظهار داشت: اگر مي خواهيم سياست ما اخلاقي شود بايد قدرت ما بيشتر بر مبناي نفوذ باشد زيرا سياست مبتني بر رعب و تهديد، سياستي غير اخلاقي خواهد بود.
افروغ افزود: اخلاق غايت است و بايد آن را پاس داشت زيرا تقدم ارزشي داشته و فعل سياسي رتبي دارد.
وي با بيان اينكه اقتدار سياسي ابزاري براي هدايت و تعالي است، اذعان داشت: طبق فرموده امام غايت و نهايت در استقرار نظام سياسي اجراي احكام حضرت حق است و بايد اين غايت در سياست هاي ما مشهود باشد.
اين پژوهشگر و نويسنده با تاكيد بر وجود نقد فعال و نظارت بر افعال صاحبان مناصب سياسي تصريح كرد: اگر نظام سياسي مردم سالاري در حقانيت و محبوبيت مورد نقد و نظارت قرار نگيرد، امكان بروز استبداد ديني دو چندان مي شود.
افروغ گفت: براي آنكه بعد اخلاق در عظمت انقلاب پايدار بماند و ابزار اخلاق در سياست وجود داشته باشد بايد نظارت و نقد صورت گيرد./انتهاي پيام/